Cum să faci Flashcards pe Word

Flashcards sunt un instrument minunat de învățare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dar scrierea fiecăruia cu mâna poate consuma mult timp, deci de ce să nu folosiți Microsoft Word pentru a vă crea propriile carduri flash? Este ușor să creați flashcards pe Word și apoi să le imprimați gata de utilizare.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Microsoft Word 2019, Microsoft 365 și Word 2016.


Creați-vă propriile carduri flash 

În timp ce versiunile mai vechi ale Microsoft Word aveau șabloane simple pentru carduri sau indexuri, se pare că aceste șabloane nu mai erau disponibile începând cu Word 2016. Nu este nevoie să vă îngrijorați, deoarece crearea de carduri pe Word este încă foarte ușor de făcut și puteți salva cardurile un șablon, de asemenea. 

Acesta este, de asemenea, un instrument excelent pentru profesori pentru a crea carduri pentru elevii lor, fără a fi nevoie să-și petreacă timpul și resursele deja limitate făcându-le.

  1. Deschideți Microsoft Word și selectați un nou document necompletat.

  2. Clic Fila Aspect, acest lucru vă va permite să redimensionați pagina într-o dimensiune flashcard mai adecvată.

  3. În fila aspect va trebui să selectați un 4 "x 6" dimensiunea paginii și alegeți un aspect peisaj sau portret—În funcție de ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Acest lucru vă va oferi dimensiunea perfectă pentru cardurile tipărite. 

  4. Tastați ce doriți să spună cardul și apăsați Ctrl + Enter pentru a crea o nouă carte. Aici scrieți răspunsul pentru prima carte dacă este necesar sau creați o nouă carte. 

  5. De asemenea, amintiți-vă că puteți accesa fila fila Proiectare și puteți adăuga o temă, culori și efecte pe cartele flash dacă aveți nevoie ca acestea să iasă puțin în evidență sau să le facă colorate.


Cum se fac cartele index din setările de imprimare a plicurilor și etichetelor

O altă modalitate ușoară de a face cartele index este prin utilizarea setărilor de imprimare a plicurilor și etichetelor în Microsoft Word 2016. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Începeți cu un document gol în Word și accesați Fila Mailings.

  2.  selectaţi etichete opțiunea din partea stângă sus a filei Mailings.

  3. Se va deschide o fereastră, faceți clic pe Lfila abels, și selectați Butonul Opțiuni.

  4. Acum selectați Cărți index din meniu. În dreapta selecției, veți vedea măsurătorile pentru cartea de index. 


Setări imprimantă pentru Flashcards pe Word 

Acum că ați terminat de creat cărțile, este timpul să le imprimați pe toate. Dacă aveți stilul de flashcards în care aveți nevoie de o parte cu o întrebare sau afirmație și de partea opusă pentru a avea răspunsul, atunci veți dori să activați imprimarea față-verso. Dacă trebuie doar să aveți informațiile sau imaginea tipărită pe o parte a cardului, asigurați-vă că aveți opțiunea de imprimare față-verso. 

Mergi la pagina Fișier > . Acum alegeți dimensiunea pe care ați selectat-o ​​pentru cărți: 3.5 x 5 sau 4x6. Poate doriți să selectați marginile înguste pentru cardurile flash.


Salvați cardurile flash ca șablon Microsoft Word

Chiar dacă pașii pentru crearea cardurilor sunt simpli de urmat, va face viața mai ușoară dacă salvați doar acest fișier ca șablon. În acest fel, puteți oricând să treceți direct în documentul formatat și să inserați doar noile informații de care aveți nevoie pentru noile cărți index.