Cum să faceți ca Outlook să vă amintească parola de e-mail

Microsoft Outlook necesită să introduceți parola într-o casetă de parolă de fiecare dată când accesați e-mailul. Acest lucru este excelent din motive de securitate, dar dacă sunteți singurul care vă folosește computerul, este complet sigur să vă stocați parola în Outlook.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 și Outlook pentru Microsoft 365.


Cum să faceți ca Outlook să vă amintească parola de e-mail

Când faceți ca Outlook să vă amintească parola, puteți primi și trimite e-mailuri fără să introduceți parola de fiecare dată când deschideți Outlook. În plus, puteți crea o parolă complexă pe care nu trebuie să o amintiți sau să o recuperați în mod constant din managerul de parole.

  1. Du-te la Fișier tab.

    Lifewire.

  2. Selectați Info.

    Lifewire.

  3. Selectați Setările contului > Setările contului.

    Lifewire.

  4. În Setările contului caseta de dialog, selectați adresa de e-mail pentru care doriți ca Outlook să rețină parola, apoi selectați Schimba.

    Lifewire. 

  5. În Setări cont Exchange fereastră de dialog, selectați Mai multe setări.

    Lifewire.

  6. În Microsoft Exchange caseta de dialog, accesați Securitate fila și ștergeți fișierul Întotdeauna solicitați autentificarea pentru conectare caseta.

    Lifewire.

  7. Selectați Aplică pentru a aplica modificările, atunci alege OK pentru a închide fereastra.

  8. În Setări cont Exchange fereastră de dialog, selectați Închide (X).

  9. În Setările contului fereastră de dialog, selectați Închide.

  10. Reporniți Outlook.


Outlook continuă să solicite parola

Dacă Outlook vă solicită să introduceți parola de fiecare dată când verificați e-mailul, chiar dacă setați Outlook să nu solicite acreditările de conectare, se poate întâmpla din mai multe motive.

Cea mai probabilă situație este că v-ați schimbat parola pentru contul de e-mail, dar nu ați actualizat parola în Outlook. Urmați pașii de mai sus pentru a accesa caseta de dialog Setări cont care listează adresa dvs. de e-mail și parola, apoi schimbați parola la cea actualizată, astfel încât Outlook să nu vă mai ceară.

Lifewire. 

Dacă Outlook continuă să vă solicite parola, dezactivați temporar programul antivirus (AV) sau porniți în modul sigur dacă vă aflați în Windows. Programul antivirus ar putea interfera cu Outlook dacă folosește un program de completare sau firewall. Dacă Outlook verifică și trimite e-mailuri fără a cere o parolă după ce ați făcut unul dintre aceste două lucruri, reinstalați programul AV.

Dacă software-ul AV nu este de vină sau dacă tot bănuiți că este, porniți Outlook în modul sigur pentru a dezactiva programele de completare. Dacă parola funcționează după ce faceți acest lucru, există o problemă cu unul dintre programe de completare și trebuie să o dezactivați, să o ștergeți sau să depanați cum să o remediați.

Pentru situațiile în care Outlook încă nu își amintește parola, fie ștergeți profilul de e-mail și creați unul nou, fie eliminați programul și instalați-l din nou. Este posibil să existe o eroare în profil, caz în care construirea unuia nou va rezolva problema.

De asemenea, este posibil să existe setări incorecte în registrul Windows pentru furnizorul de sistem de stocare protejat. Pentru a vedea dacă aceasta este problema, urmați instrucțiunile Microsoft pentru a șterge HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Protected Storage System Provider cheie.