Cum să excludeți fișiere și foldere din Norton Antivirus

Norton Antivirus sau Norton Security vă pot alerta în mod repetat că un anumit fișier sau folder are un virus, chiar dacă știți că nu are. Acest lucru este cunoscut ca un fals pozitiv. Puteți instrui aceste programe să ignore anumite fișiere sau foldere în timpul scanărilor pentru a evita falsurile pozitive.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Norton Antivirus și Norton Security pentru Windows și Mac.


Fișiere cu listă albă pentru Norton Antivirus

La fel ca majoritatea programelor antivirus bune, software-ul Norton AV vă permite să faceți listă albă sau să excludeți fișierele și folderele de la scanare. Puteți spune software-ului să ignore un fișier sau folder, care îl blochează din vizualizarea programului. Prin urmare, Norton nu vă va spune dacă există sau nu un virus acolo.

Excluderea folderelor întregi de la scanare nu este întotdeauna înțeleaptă, în special dosarele care colectează frecvent fișiere noi, cum ar fi folderul Descărcări.


Cum se exclud fișiere și foldere din scanările software Norton Antivirus

Există zeci de programe antivirus Norton Security pe piață, dar procesul de excludere a fișierelor este în esență același. De exemplu, pentru a exclude anumite fișiere și foldere dintr-o scanare Norton Security în Windows 10:

  1. Deschideți software-ul antivirus Norton și selectați setările.

  2. Selectați Antivirus.

  3. selectaţi Scanări și riscuri tab.

  4. Derulați în jos până la Excluderi / riscuri reduse și selectați Configurați [+] chiar lângă Elemente de exclus din scanări.

    Selectați Ștergeți ID-urile de fișiere excluse în timpul scanărilor pentru a reseta setările de excludere.

  5. Selectați Adăugați dosare or Adăugați fișiere și alegeți fișierul / folderul pe care doriți să îl excludeți. Când ați terminat, selectați OK pentru a salva modificările.

În acest moment, puteți ieși din orice fereastră deschisă și închide software-ul Norton.

Excludeți fișierele și folderele numai dacă aveți încredere că nu sunt infectate. Orice lucru pe care software-ul dvs. antivirus îl ignoră ar putea ajunge să aibă viruși mai târziu, iar Norton nu va fi mai înțelept dacă aceste fișiere sunt excluse de la scanări și protecție în timp real.


Excluderea fișierelor din scanările de aplicații Mobile Norton Antivirus

Aplicația Norton Security și Antivirus pentru Android și iOS nu vă permite să excludeți anumite fișiere și foldere din meniul de setări. În schimb, trebuie să spuneți Norton să ignore fișierele după ce acestea sunt detectate.