Cum să eliberați spațiul de stocare pe iPhone

Spațiul de stocare de pe iPhone este ca benzina din mașină. Când nu-ți mai rămâne, te poți găsi într-un loc prost. Cel mai rău caz apare atunci când doriți să faceți fotografia perfectă sau să fotografiați rapid o clipă video și iPhone-ul dvs. nu mai are spațiu de stocare. Evitați această problemă învățând cât spațiu de stocare aveți la dispoziție pentru videoclipuri și imagini și cum să gestionați spațiul de stocare și să eliberați spațiu pe iPhone.

Instrucțiunile din acest articol se aplică iPhone-urilor care rulează iOS 12: iPhone X series, iPhone 8 series, iPhone 7 series, iPhone 6 series și iPhone 5s.


Cum să eliberați spațiul de stocare pe un iPhone

Cel mai simplu mod de a goli spațiul de stocare pe iPhone este să eliminați aplicațiile pe care nu le mai folosiți, muzica pe care nu o mai ascultați și mesajele de care nu mai aveți nevoie. Puteți face toate acestea în același loc. Pe iPhone, fie ștergeți o aplicație direct, fie descărcați o aplicație, care elimină aplicația, dar menține intacte orice documente (jocuri salvate sau fișiere de lucru).

  1. Atingeți iPhone-ul setările aplicație pe ecranul de pornire.

  2. În setările meniu, alegeți general.

  3. Robinet Stocarea iPhone-ului.

  4. În Stocarea iPhone-ului ecran, selectați una sau mai multe dintre opțiuni pentru a elibera spațiu de stocare pe iPhone.

    Ecranul de stocare iPhone indică cât de mult spațiu de stocare este utilizat pe iPhone cu o bară codificată prin culori care descompune cantitatea de spațiu de stocare utilizată de aplicații, suporturi media, mesaje și alte date. Există mai multe opțiuni pentru a elibera spațiul de stocare:

    • Descărcați aplicațiile neutilizate: Când este activată, această caracteristică descarcă automat aplicațiile pe care nu le-ați deschis de ceva timp, ceea ce economisește spațiu de stocare. Când descărcați o aplicație, toate documentele sau datele salvate afiliate cu acea aplicație sunt păstrate. Dacă aveți nevoie de acea aplicație mai târziu, aveți în continuare toate datele.
    • Ștergeți sau descărcați aplicații individuale: Dacă doriți să știți ce aplicații sunt eliminate, este prezentată o listă de aplicații care ocupă spațiu pe iPhone, sortate după cele care ocupă mai întâi cel mai mare spațiu de stocare. Acest lucru facilitează parcurgerea aplicațiilor și curățarea spațiului. Când atingeți o aplicație, un ecran de informații despre aplicație arată cât spațiu ocupă aplicația și cât spațiu de stocare este consumat de documentele și datele aplicației. Puteți alege oricare dintre ele Descărcați aplicația or Ștergeți aplicația.
    • Eliminați o parte sau toată muzica dvs.: Deși nu puteți șterge fotografii pe ecranul de stocare iPhone, puteți șterge muzică. Cu atâtea opțiuni de redare a muzicii prin servicii precum Apple Music, Spotify și Pandora, este ușor să economisiți spațiu pe iPhone, descărcând doar melodiile din playlisturile preferate și lăsând restul să redea în flux. Pentru a șterge muzică, selectați Muzică în lista de aplicații și glisați de la dreapta la stânga pe un artist pentru a dezvălui un ascuns Șterge butonul.
    • Reîmprospătați aplicațiile care utilizează date: Dimensiunea unei aplicații nu este singurul lucru care ocupă spațiu de stocare. Multe aplicații descarcă atât de multe date încât documentele devin imense. Exemple bune de acest lucru sunt aplicațiile de socializare precum Facebook și aplicațiile de streaming precum Amazon Prime sau Netflix. Reîmprospătați o aplicație ștergând-o și apoi instalând-o din nou, care curăță dosarul de documente.

    Ștergeți fotografiile și videoclipurile iPhone pentru a elibera spațiu de stocare

    Nu există o modalitate rapidă de a șterge în bloc fotografiile de pe iPhone. Există o metodă pentru a selecta mai multe fotografii simultan, dar este limitată:

  1. Deschideți aplicația Fotografii și atingeți Fotografii pentru a accesa secțiunea cronologiei.

  2. În mod implicit, aplicația separă fotografiile în funcție de ani. Atingeți o secțiune pentru a o organiza după intervale de date și atingeți din nou pentru a o organiza în zile individuale.

  3. Robinet Selectați pentru a afișa nou Selectați butoane lângă fiecare dată.

  4. Apăsați pe Selectați buton pe fiecare dată individuală pentru a marca toate fotografiile pentru ziua respectivă. Dacă doriți doar să ștergeți unele dintre fotografiile pentru acea dată, atingeți imaginile individuale.

  5. Când ați terminat, atingeți Coș de gunoi pictogramă pentru a șterge imaginile pe care le-ați selectat.

    Ștergerea unei fotografii o mută în albumul Șters recent, unde rămâne 30 de zile. Pentru a elibera spațiu, ștergeți-l și din acest album.

  6. Apăsați pe Albume din partea de jos a ecranului aplicației Fotografii.

  7. Defilați la Recent șters album și atingeți-l pentru a-l deschide.

  8. În Recent șters album, alege Selectați, apoi atingeți Sterge tot. Vi se va cere să confirmați selecția.

Obțineți mai mult spațiu ștergând videoclipuri decât fotografii. Un videoclip ocupă mai mult spațiu de stocare decât o fotografie, deci curățați mai întâi videoclipurile.


Creșteți spațiul de stocare pe un iPhone utilizând stocarea în cloud

Opțiunile de stocare în cloud sunt un loc la îndemână pentru stocarea fotografiilor și videoclipurilor, deoarece vă oferă acces la documente, muzică, fotografii și videoclipuri fără a ocupa mult spațiu pe dispozitiv. Acest lucru face ca stocarea în cloud să fie cel mai simplu mod de a crește spațiul de stocare pe iPhone și de a elibera spațiul de stocare pe iPhone în același timp.

Aplicația Fișiere de pe iPhone oferă o singură locație pentru a gestiona atât spațiul de stocare de pe iPhone, cât și spațiul suplimentar acordat de serviciile cloud terțe.

  • stocarea iCloud: IPhone-ul vine cu 5 GB spațiu de stocare iCloud, care poate fi actualizat la 50 GB sau mai mult. Aceasta este o opțiune bună dacă utilizați în primul rând iPhone și iPad. În timp ce stocarea iCloud funcționează și pe computerele Mac și Windows, nu este la fel de eficientă ca unele dintre celelalte servicii de stocare în cloud.
  • Disc Google: Serviciul de stocare în cloud Google are numele Google în spate, ceea ce poate fi liniștitor. Google Drive este, de asemenea, unul dintre cele mai complete servicii cloud.
  • dropbox: O alternativă la Google Drive, Dropbox poate fi cel mai bun serviciu cloud atunci când vine vorba de sincronizarea fișierelor pe mai multe dispozitive. De asemenea, are caracteristici precum backup automat al fotografiilor de pe iPhone și un scaner încorporat.

Aveți nevoie de spațiu de stocare rapid? Încercați acest truc secret

Dacă ai ajuns la ultimul tău gigabyte și ai nevoie de stocare rapid, există un sfat secret care ar putea face doar trucul: descarcă o aplicație sau un film mai mare decât spațiul tău liber.

Acest lucru este cel mai ușor de realizat folosind o aplicație gratuită de peste 1 GB. O aplicație excelentă de utilizat în acest scop este Hearthstone cu dimensiunea de fișier de 2 GB.

Descărcați aplicația ca de obicei. Descărcarea aplicației poate eșua, ceea ce este un lucru bun. Dacă se descarcă cu succes, ștergeți aplicația.

Verifică-ți spațiul. Ar trebui să aveți mai mult decât când ați început și, uneori, acest truc poate elimina 1 GB până la 2 GB spațiu de stocare suplimentar.

Când încercați să descărcați un fișier care este mai mult decât poate suporta iPhone-ul dvs., acțiunea declanșează iOS pentru a curăța fișierele temporare. Aceste fișiere temporare pot ocupa destul de puțin spațiu, motiv pentru care este posibil să recuperați mai mult spațiu de stocare decât vă așteptați folosind acest truc.