Cum să efectuați apeluri vocale și video pe Facebook

Accesați Facebook pentru a efectua apeluri video și audio gratuite de pe site-ul și aplicația lor sau de pe dispozitivul Facebook Portal. Aceasta înseamnă că puteți efectua apeluri de internet gratuite cu prietenii dvs. de pe Facebook, indiferent unde vă aflați. Efectuarea de apeluri vocale și video cu Facebook este ușoară, deoarece funcționează aproape la fel, indiferent de locul în care accesați Facebook - fie de pe computer sau telefon sau tabletă.


Cerințe de apelare Facebook

Aplicația mobilă Facebook și site-ul mobil nu acceptă apeluri audio sau video. Ceea ce aveți nevoie este să accesați fie site-ul desktop Facebook, fie aplicația de mesagerie numită Messenger.

Messenger funcționează pe computere de pe Messenger.com sau puteți descărca Messenger pe computer. O altă modalitate de a utiliza funcția de apelare vocală sau apel video prin Facebook este să obțineți aplicația Messenger pe telefon sau tabletă. Este disponibil pentru iOS și Android.

Când efectuați un apel VoIP Facebook de pe un dispozitiv mobil, utilizați planul de date mobile al dispozitivului, astfel încât acesta să nu fie contabil în funcție de minutele vocale la care sunteți limitat de operatorul dvs. Dacă utilizați apeluri Facebook prin Wi-Fi, acesta nu se bazează pe utilizarea datelor dvs. mobile.

Aceeași aplicație este utilizată atât pentru apelurile video, cât și pentru apelurile audio, deci nu aveți nevoie de o aplicație Facebook separată pentru fiecare. Pentru a purta un chat video privat cu cineva prin Facebook, utilizați aceeași aplicație Messenger care vă permite să efectuați apeluri vocale.

Nu toate dispozitivele care rulează aplicația Messenger pot efectua apeluri video și vocale. Unele acceptă doar mesaje text.

Nu puteți efectua un apel video fără cameră și nici nu sunt posibile apeluri audio fără microfon. Dispozitivul dvs. trebuie să aibă acele piese hardware fie încorporate, fie conectate extern pentru a apela un alt utilizator.


Efectuați apeluri vocale pe Facebook

Pentru a efectua un apel telefonic gratuit de pe Facebook.com, Messenger.com sau din aplicația Messenger, deschideți o conversație cu destinatarul și selectați telefon pictogramă din partea de sus a casetei de mesaje.

În timp ce sunteți într-un apel vocal pe Facebook, selectați video pentru a solicita ca destinatarul să activeze videoclipul din partea sa. Dacă da, apelul dvs. audio este convertit într-un apel video.

Apelurile vocale pe Facebook obișnuiau să funcționeze în aplicația Facebook în 2013. Cu toate acestea, acum puteți efectua un apel audio numai cu Facebook de pe telefon sau tabletă prin intermediul aplicației Messenger.


Efectuați apeluri video pe Facebook

Lansarea unui apel video pe Facebook este la fel de ușoară ca și efectuarea unui apel telefonic. Deschideți o conversație cu destinatarul, apoi selectați cameră video pentru a porni apelul video. Acest lucru funcționează oriunde puteți accesa funcțiile de apelare: Facebook.com, Messenger.com și aplicațiile Messenger pentru desktop și mobil.

În timpul unui apel video pe Facebook, selectați video pictogramă pentru a dezactiva camera video. Aceasta convertește conversația într-un apel audio.


Ajutor cu apelurile Facebook

Utilizarea funcțiilor de apelare video și vocală Facebook necesită ca computerul sau dispozitivul mobil să fie configurat corect pentru a accepta aceste solicitări. Fără acești parametri, nu poți vorbi sau distribui videoclipul prietenilor tăi de pe Facebook.

Dacă efectuați un apel Facebook de pe un computer, asigurați-vă că camera web și microfonul sunt conectate și funcționează corect. Dacă utilizați un browser web pentru apelul Facebook, blocanții pop-up ar putea interfera cu apelul. De asemenea, trebuie să activați browserul pentru a accesa camera și microfonul, altfel persoana nu vă poate vedea sau auzi.

De exemplu, pentru a efectua apeluri Facebook din Chrome, permiteți accesul camerei foto și microfonului pentru a permite Facebook-ului să utilizeze hardware-ul în timpul apelului. Chrome trebuie, de asemenea, să permită ferestre pop-up pentru Facebook sau Messenger pentru a se asigura că apelurile pot fi transmise.

Un alt exemplu în care trebuie să configurați permisiunile adecvate este atunci când utilizați un iPad pentru a efectua un apel video sau un apel vocal pe Facebook. Deschis setările > Mesager și permite Microfon Camera astfel încât prietenii dvs. să vă poată vedea și auzi în timpul unui apel. Pași similari sunt necesari pentru Android și alte dispozitive mobile.