Cum să dezactivați (sau să activați) modul sigur pe Android

Ce să știți

  • Pornirea Android în modul sigur nu va rezolva problemele, dar este o modalitate de a obține informații despre care ar putea fi problema. 
  • Tine Suspenda or Putere buton, atingeți Oprire, Și apoi selectați Reporniți în modul sigur.
  • Nu toate dispozitivele Android vă vor oferi opțiunea de a reporni în modul sigur.

Dacă dispozitivul dvs. Android este pornit și aplicații precum un widget cu ceas sau calendar de pe ecranul de pornire se prăbușesc frecvent sau rulează încet, puteți porni Androidul în modul sigur pentru a depista problema.

Rularea dispozitivului în modul sigur nu va rezolva problema pe care o aveți, dar este o modalitate de a obține informații despre care ar putea fi problema.

Telefonul dvs. se blochează? Verificați dacă are un virus

Instrucțiunile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.

Julie Bang / Lifewire


Reporniți în modul sigur

Dacă credeți că trebuie să reporniți în modul sigur pentru a afla ce cauzează problemele dispozitivului dvs. Android, urmați acești pași:

  1. Apăsați și mențineți apăsată tasta Suspenda or Putere butonul până la Putere apare pe ecranul dispozitivului.

  2. Robinet Repornire. Dispozitivul se va opri și va porni singur.

     Lifewire

  3. Dacă meniul nu listează o opțiune de Repornire, alegeți Oprire.  

  4. Este posibil să dureze câteva secunde până când dispozitivul se oprește. Odată ce ecranul este complet întunecat, apăsați tasta Suspenda or Putere până când pe ecran apare o siglă.  

  5. Odată ce dispozitivul s-a pornit, testați-l pentru a vedea dacă mai are probleme.


De ce să folosiți Android în modul sigur?

Când activați modul sigur, restrângeți motivul pentru care Android se blochează sau de ce Android rulează încet. Dacă dispozitivul funcționează bine în modul sigur, atunci știți că hardware-ul nu cauzează problema, iar vinovatul este probabil una dintre aplicațiile dvs. În acest caz, vestea bună este că dispozitivul nu trebuie reparat sau înlocuit. Vestea proastă este că va trebui să vă dați seama care aplicație cauzează problema.


Ce trebuie să faceți dacă nu obțineți opțiunea Safe Mode

Nu toate dispozitivele Android vor porni în modul sigur în același mod. Unii producători, cum ar fi Samsung, au o versiune ușor diferită de Android, iar dispozitivele mai vechi pot funcționa diferit, deoarece au o versiune mai veche de Android. Dacă încercarea inițială de a porni în modul sigur nu reușește, încercați aceste metode alternative:

  • Dacă țineți apăsat butonul de oprire din meniul de alimentare nu vă solicită să intrați în modul sigur, atingeți lung Repornire buton. Versiunile mai vechi de Android folosesc această metodă pentru a intra în modul sigur.
  • Pe dispozitivele Samsung, cum ar fi seria Galaxy și pe unele dispozitive Android mai vechi, reporniți dispozitivul folosind instrucțiunile de mai sus și urmăriți ca logo-ul să apară pe ecran când dispozitivul se alimentează din nou. În timp ce sigla este pe ecran, apăsați butonul Volum scăzut butonul din partea laterală a dispozitivului. Cuvintele mod sigur apare în partea de jos a ecranului odată ce pornește complet.

Ce trebuie să faceți în modul sigur

Dacă dispozitivul dvs. funcționează mai repede sau încetează să se blocheze în timp ce este în modul sigur, este posibil ca o aplicație să cauzeze problema. Pentru a remedia problema, determinați ce aplicație este de vină, apoi dezinstalați-o.

 Lifewire

Pentru a determina ce aplicație să dezinstalați, consultați unii suspecți probabili:

  • Aplicații care pornesc automat la pornirea dispozitivului. Aceste aplicații includ widget-uri Android, care sunt aplicații care apar pe ecranul de pornire, cum ar fi ceasul sau calendarul, și aplicații personalizate pentru ecranul de pornire.
  • Aplicații descărcate recent. Dacă ați observat recent problema, vinovatul este probabil fie o aplicație pe care ați achiziționat-o recent, fie una care a fost recent actualizată.
  • Aplicații neesențiale. Dacă ați șters aplicațiile care se încarcă la pornire și aplicațiile achiziționate sau actualizate recent, încercați apoi să dezinstalați aplicațiile pe care nu le utilizați în mod regulat.

Este posibil ca aplicațiile să nu ruleze în modul sigur, dar pot fi dezinstalate acolo. Dezinstalați aplicațiile în modul sigur, apoi reporniți pentru a testa dispozitivul.


Aveți în continuare probleme în modul sigur?

Dacă porniți în modul sigur și întâmpinați în continuare probleme, nu rămâneți fără a cumpăra încă un telefon sau o tabletă nouă. Utilizarea modului de siguranță restrânge cauza problemei la sistemul de operare sau la hardware.

Următorul pas este să restabiliți dispozitivul la starea implicită din fabrică, care șterge totul, inclusiv toate setările personale.

Restabilirea dispozitivului la setările implicite din fabrică dezinstalează toate aplicațiile și șterge toate datele. Asigurați-vă că ați făcut backup pentru datele dvs. înainte de a efectua această acțiune.

Dacă resetați dispozitivul Android la valorile implicite din fabrică și încă mai are probleme, va trebui fie să îl reparați, fie să îl înlocuiți.

Cum să ieșiți din modul sigur

Pentru a ieși din modul sigur, reporniți dispozitivul folosind instrucțiunile de mai sus. În mod implicit, Android pornește în modul normal. Dacă dispozitivul pornește în modul sigur, repornirea ar trebui să îl readucă în modul normal.

Dacă reporniți și sunteți încă în modul de siguranță, înseamnă că Android a detectat o problemă cu o aplicație care se lansează automat la pornire sau unul dintre fișierele de bază ale sistemului de operare Android. Pentru a remedia această problemă, ștergeți aplicațiile care se lansează la pornire, cum ar fi ecranele de pornire și widgeturile personalizate. Apoi, reporniți din nou dispozitivul.