Un fișier cu extensia de fișier MPL este un fișier de redare AVCHD. În ceea ce privește fișierele listelor de redare, acestea nu sunt înregistrările reale făcute cu camera dvs. video sau alt dispozitiv de înregistrare video. Mai degrabă, acestea sunt doar o referință la videoclipurile reale, care sunt probabil fișierele .MTS pe care ar trebui să le vedeți.
Formatul de fișier MPL este utilizat și pentru fișierele de subtitrări MPL2. Acestea sunt fișiere text care conțin subtitrări pentru ca playerele media să fie afișate în timpul redării video.
Un fișier HotSauce Graphics este un format mai puțin comun care folosește extensia MPL.
Cum se deschide un fișier MPL
Fișierele MPL salvate ca fișiere playlist pot fi deschise cu produsele Roxio Creator și CyberLink PowerDVD, precum și gratuit cu MPC-HC, VLC și BS.Player. Deoarece formatul este în XML, ar trebui să puteți utiliza un editor de text pentru a vedea căile de fișiere ale locului unde se află fișierele media.
Fișierele MPL sunt de obicei stocate pe dispozitiv în folderul AVCHD BDMV PLAYLIST .
În timp ce editorii de text pot deschide fișiere de subtitrări MPL2 pentru a citi subtitrările manual, utilizarea mai practică este în programe precum MPC-HC, astfel încât acestea să fie afișate împreună cu un videoclip corespunzător. Amintiți-vă că acestea sunt doar fișiere text care afișează text pe baza marcajelor de timp; nu sunt de fapt fișierele video în sine.
Deși fișierele MPL pot fi editate cu orice editor de text, Editarea subtitrărilor este un exemplu de editor MPL care este construit special pentru editarea subtitrărilor.
Dacă fișierul dvs. nu se deschide folosind sugestiile de mai sus, este posibil să aveți de-a face cu un fișier cu un alt format care arată doar ca un fișier .MPL, cum ar fi WPL (Windows Media Player Playlist).
Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MPL, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere MPL, aflați cum să modificați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier care se schimbă în Windows.
Cum se convertește un fișier MPL
Deoarece fișierele din lista de redare AVCHD nu conțin de fapt fișiere media, nu puteți converti un MPL direct în MP3, MP4, WMV, MKV sau în orice alt format audio sau video. Dacă doriți să convertiți fișierele media reale într-un format diferit, puteți deschide fișierele MTS (sau orice format sunt fișierele media) cu un program gratuit de conversie a fișierelor.
Fișierele MPL utilizate pentru subtitrări pot fi convertite în SRT utilizând To SRT Converter. Programul Subtitle Edit menționat mai sus poate converti fișiere MPL într-o mare varietate de formate de subtitrare. La fel ca fișierele AVCHD Playlist care sunt doar documente text, nu puteți converti MPL în MP4 sau în orice alt format video.
Conversia MPL în MPG s-ar putea referi la conversia dintre mile pe litru și mile pe galon, niciunul dintre acestea nu are nicio legătură cu aceste formate de fișiere. Puteți utiliza un calculator de conversie pentru a face calculele pentru dvs.
Mai multe informații despre fișierele de subtitrări MPL2
Acest format de subtitrare folosește paranteze pătrate și decasecunde. De exemplu, pentru a explica faptul că textul subtitrării ar trebui să se afișeze la 10.5 secunde și apoi să dispară cu 15.2 secunde mai târziu, este scris ca [105] [152].
Mai multe linii de text sunt configurate cu o întrerupere de linie ca [105] [152] Prima linie | A doua linie.
Subtitrările pot fi cursate cu caractere cursive cu o bară directă, astfel: [105] [152] / Prima linie | A doua linie. Sau, pentru a face al doilea cursiv: [105] [152] Prima linie |/A doua linie. La fel se poate face pe ambele linii pentru a face ca ambele să apară cursive.
Formatul de fișier original a folosit cadre pentru setarea timpilor de subtitrare, dar a fost apoi trecut la decasecunde în a doua versiune.