Cum să deblocați un număr pe iPhone sau iPad

Platforma iOS are mai multe moduri de a bloca un contact folosind un număr de telefon sau o adresă de e-mail. Când un contact este blocat, contactul respectiv nu vă poate suna, trimite mesaje text sau FaceTime. Inversarea procesului este simplă.

Instrucțiunile din acest articol se aplică iOS 12 și iOS 11. Funcționalitatea este similară pentru toate versiunile de iOS acceptate în prezent.


Cum să deblocați un număr pe iPhone sau iPad

Dacă ați blocat anterior un contact, iată cum să eliminați acel bloc, astfel încât contactul să vă poată suna și să vă trimită mesaje text:

  1. Robinet setările > Telefon. Pe un iPad, care nu folosește aplicația Telefon, atingeți setările > FaceTime.

  2. Robinet Blocare apeluri și identificare.

  3. În Contacte blocate lista, glisați de la dreapta la stânga peste număr, apoi atingeți Deblocare.


Deblocați persoanele care vă trimit mesaje text

Dacă ați blocat pe cineva în Mesaje pentru a împiedica persoana respectivă să vă trimită mesaje text, deblocați numărul din aplicația Mesaje de pe iPhone sau iPad.

  1. Deschis setările și atingeți posturi.

  2. Derulați în jos și atingeți ușor blocate.

  3. Glisați de la dreapta la stânga pe numărul pe care doriți să îl deblocați și atingeți Deblocare.

Deblocați apelanții în lista dvs. de contacte

Dacă numărul blocat aparține cuiva din lista dvs. de contacte, deblocați numărul din listarea sa din Contacte. Derulați până în partea de jos a informațiilor de contact ale persoanei și atingeți Deblocați acest apelant.


Cum să deblocați un număr cu compania dvs. de telefonie

Utilizarea funcției încorporate în iOS pentru a bloca un contact este rapidă și simplă, dar nu este singura modalitate de a bloca numerele. Majoritatea companiilor de telefonie oferă un serviciu - uneori contra cost, alteori gratuit - pe care îl puteți utiliza pentru a bloca numerele de telefon. Dacă ați blocat astfel numerele de telefon, pașii din secțiunea de mai sus nu vor funcționa pentru dvs. Acestea se aplică numai numerelor blocate pe dispozitivul dvs. Apple utilizând funcții iOS.

Dacă ați utilizat serviciul de blocare a apelurilor companiei dvs. de telefon și doriți să deblocați un număr, apelați compania de telefonie sau încercați ajutorul său online sau aplicația iPhone (dacă există). Compania de telefonie vă poate debloca numărul.