Cum să creați un șablon Foi de calcul Google

Foi de calcul Google oferă o serie de șabloane utile. Când aceste șabloane nu corespund nevoilor dvs., creați-vă propriul șablon în Foi de calcul Google. Creați-vă propriul șablon atunci când doriți să partajați o foaie de calcul care are același design cu fiecare utilizare. Pentru a crea șabloane personalizate Foi de calcul Google, copiați conținutul foii de calcul în Foi de calcul Google și faceți o copie a fișierului pentru a avea întotdeauna la îndemână originalul.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Foi de calcul Google. Aveți nevoie de un cont Google pentru a accesa Foi de calcul Google. Conectați-vă la Foi de calcul Google cu contul pe care îl utilizați pentru a accesa Gmail sau YouTube.

De asemenea, puteți crea un șablon pentru Google Docs.


De ce aveți nevoie pentru un șablon Google Sheets personalizat

Un șablon personalizat Foi de calcul Google conține informații specifice foii de calcul pe care doriți să o creați. Pentru a crea un șablon personalizat, începeți cu un fișier de foaie de calcul care conține informațiile și formatarea pe care doriți să le utilizați în șablon.

Creați fișierul de foaie de calcul în orice program de foaie de calcul, cum ar fi LibreOffice sau Microsoft Excel. Puteți face chiar foaia de calcul în Foi de calcul Google, fie de la zero, fie din Galeria de șabloane. Deschideți unul dintre aceste șabloane și editați-l după cum este necesar pentru a se potrivi proiectului dvs.


Creați un dosar pentru șabloane personalizate

Pentru a vă menține șabloanele personalizate organizate, creați un dosar care va conține doar fișiere șablon.

  1. Deschideți Google Drive și accesați folderul rădăcină (folderul de sus și nu un subfolder).

  2. Selectați Nou > Dosar.

  3. În Dosar nou caseta de dialog, introduceți un nume descriptiv pentru dosar, apoi selectați Crea.

  4. Noul folder apare în listă cu celelalte foldere din Google Drive.

Adăugați șablonul în dosar

Pentru a adăuga șablonul personalizat în folderul nou creat:

  1. Deschideți folderul șabloane pe care l-ați creat.

  2. Selectați Nou > Foi de calcul Google pentru a crea o foaie de calcul goală care va fi utilizată ca fișier șablon.

    Dacă selectați Dintr-un șablon, se afișează Galeria de șabloane Foi de calcul Google. Nu puteți încărca șabloane sau crea un șablon gol din Galeria de șabloane.

  3. Deschideți foaia de calcul care conține datele pe care doriți să le utilizați în șablon și evidențiați conținutul acestuia. Pentru a selecta totul în foaia de calcul, apăsați fie Ctrl+A or Comandă+A Comanda rapidă de la tastatură.

  4. Selectați Editați | × > Copiați pentru a copia conținutul evidențiat. Sau apăsați Ctrl+C or Comandă+C.

  5. Deschideți foaia de calcul goală pe care ați făcut-o la pasul 2 și selectați Editați | × > Pastă pentru a lipi conținutul foii de calcul. Sau apăsați Ctrl+V or Comandă+V.

    Selectați celula la care doriți să aibă loc lipirea. De exemplu, dacă ați copiat totul în foaia de calcul, selectați pătratul din stânga A Si mai sus 1 pentru a evidenția întreaga foaie, apoi lipiți conținutul foii de calcul.

  6. Introduceți un nume descriptiv pentru șablon.

  7. Selectați pictograma Foi de calcul Google pentru a reveni la Foi de calcul Google.


Utilizați șabloanele personalizate

Când doriți să utilizați acest șablon personalizat pentru a crea o nouă foaie de calcul, faceți o copie a fișierului șablon înainte de a efectua modificări la fișierul șablon original. Dacă editați șablonul original, nu veți avea acel șablon nealterat disponibil pentru utilizare în viitor.

Pentru a face o copie a unui șablon, faceți clic dreapta sau țineți apăsat fișierul șablon, apoi alegeți Fa o copie.

Apoi, redenumiți copia și mutați copia în alt folder, astfel încât să nu editați accidental șablonul.