Cum să creați un link Mailto pentru un site web

Fiecare site web are un „câștig” - acțiunea intenționată pe care o întreprinde un vizitator al site-ului. Majoritatea site-urilor web acceptă mai multe victorii posibile. De exemplu, un site vă poate permite să vă înscrieți la un newsletter prin e-mail, să vă înregistrați pentru un eveniment sau să descărcați o carte albă. E-mailul oferă un mod de frecare redusă de a construi o conexiune, astfel încât un link mailto de pe site-ul dvs. oferă un câștig excelent în scopuri generale.

Linkurile Mailto sunt linkuri de pe paginile web care indică o adresă de e-mail. Când un vizitator al site-ului face clic pe unul dintre aceste linkuri mailto, clientul de e-mail implicit de pe computerul persoanei respective se deschide și acesta poate trimite un mesaj către acea adresă de e-mail specificată în linkul mailto. Pentru mulți utilizatori cu Windows, aceste linkuri vor deschide Outlook și vor avea un e-mail gata de funcționare pe baza criteriilor pe care le-ați adăugat la linkul „mailto”.

Aceste legături prin e-mail sunt o modalitate excelentă de a oferi o opțiune de contact pe site-ul dvs., dar vin cu unele provocări.


Cum se creează un link Mailto

Pentru a crea un link pe site-ul dvs. web care deschide o fereastră de e-mail, utilizați un link mailto. De exemplu:

Trimite-mi un email

Pentru a trimite e-mailuri la mai multe adrese, pur și simplu separați adresele de e-mail cu o virgulă. În plus față de adresa care ar trebui să primească acest e-mail, puteți configura link-ul dvs. de e-mail cu un CC, BCC și un subiect. Adăugați acele elemente opționale la link, separându-le cu un semn de întrebare.

Pentru a evita potențialele erori în HTML, utilizați % 20 în loc de un spațiu. De exemplu, e-mailul de testare a șirului ar trebui să fie reprezentat ca test% 20mail.

De exemplu, pentru a specifica un e-mail care este trimis la două adrese și care este trimis către o adresă și care specifică o linie de subiect, utilizați următorul link:

trimite-ne un


Dezavantajul legăturilor Mailto

Pe cât de ușor sunt de adăugat aceste link-uri și pe cât de utile pot fi pentru mulți utilizatori, există și dezavantaje ale acestei abordări. Multe programe de spam accesează cu crawlere site-urile web care recoltează adrese de e-mail pentru a le folosi în campaniile lor de spam sau, probabil, pentru a le vinde altora care vor folosi aceste e-mailuri în acest mod.

Chiar dacă nu primiți mult spam sau aveți un filtru de spam bun pentru a încerca să blocați acest tip de comunicare nedorită și nedorită, este posibil să primiți în continuare mai multe e-mailuri decât puteți gestiona. Pentru a preveni acest lucru, luați în considerare utilizarea unui formular web pe site-ul dvs. în loc de un link mailto.


Utilizarea formularelor

Luați în considerare utilizarea unui formular web în locul unui link mailto. Aceste formulare vă pot oferi, de asemenea, posibilitatea de a face mai mult cu aceste comunicări, deoarece puteți pune întrebări specifice într-un mod pe care un link mailto nu îl permite. Cu răspunsurile la întrebările dvs., este posibil să puteți să sortați mai bine prin trimiterile prin e-mail și să răspundeți la aceste întrebări într-un mod mai informat.

Pe lângă faptul că puteți pune mai multe întrebări, utilizarea unui formular are și avantajul de a nu (întotdeauna) imprima o adresă de e-mail pe pagina web, pentru ca spammerii să poată recolta.