Cum să creați și să distribuiți o listă de dorințe Amazon

O listă de dorințe Amazon poate fi un lucru la îndemână. Utilizați-le pentru a crea o listă de cadouri de Crăciun pentru copii, un registru de cadouri pentru nunți sau copii, ca un memento al lucrurilor pe care doriți să le cumpărați în viitor sau ca o listă de dorințe a cadourilor pe care le-ați dori pentru dvs. Puteți crea chiar toate aceste liste dacă doriți. Tot ce aveți nevoie este un cont Amazon și sunteți gata să vă creați lista de dorințe Amazon.

Sunteți gata să mergeți la cumpărături? Iată cum puteți crea și distribui listele dvs. de dorințe Amazon.


Crearea unei liste de dorințe Amazon

  1. De pe orice pagină de pe Amazon, plasați cursorul peste Conturi și liste.

    Dacă ați început deja o Listă de dorințe, acest ecran va afișa Lista de dorințe în loc de Lista de dorințe nouă. Treceți direct la pasul 2, dacă acesta este cazul.

  2. Clic Creați o listă.

  3. Selectați pentru cine este listă Tu or Altcineva.

  4. Selectați Wish List pentru a crea lista de dorințe. Puteți alege una dintre celelalte opțiuni dacă creați un alt tip de listă.

  5. Introduceți un nume Numele listei.

  6. Decideți dacă faceți lista Public or Privat. Dacă îl faceți public, faceți clic pe Public și introduceți numele cu care oamenii vă pot căuta lista. Dacă îl faceți privat, faceți clic pe Privat.

  7. Clic Creați o listă.

Iată-l. Ați creat prima dvs. listă de dorințe Amazon. După ce ați creat-o, puteți gestiona lista pentru a adăuga mai multe informații la ea, cum ar fi o adresă de expediere sau data nașterii, dacă este lista dorințelor dvs. de ziua de naștere. 


Gestionarea unei liste de dorințe Amazon

Odată ce ați creat lista de dorințe, vă recomandăm să o personalizați sau chiar să o ștergeți.

  1. De pe orice pagină de pe Amazon, plasați cursorul peste Conturi și liste.

  2. De la Lista ta , faceți clic pe numele listei pe care doriți să o gestionați sau faceți clic pe Lista ta din partea dreaptă pentru a fi adus la pagina principală a listelor. De acolo, faceți clic pe lista specifică pe care doriți să o gestionați.

  3. Pune deasupra Mai Mult în partea dreaptă (lângă cele trei puncte) și faceți clic Gestionează lista.

  4. De aici, puteți schimba numele listei dvs., setarea de confidențialitate, ziua de naștere (dacă lista este pentru o persoană), adresa de expediere, site-ul web (dacă lista este pentru o organizație) și multe altele.

  5. Selectați Păstrați articolele achiziționate pe lista dvs. pentru a păstra totul pe lista dvs., chiar dacă cineva îl cumpără. Acesta va fi marcat cu data la care a fost achiziționată ultima dată.

  6. Dacă lista dvs. este o listă de cadouri, puteți selecta Nu-mi strica surprizele. Cu această opțiune, articolele achiziționate sunt lăsate pe lista dvs. timp de câteva săptămâni. Dacă încercați să achiziționați unul dintre aceste articole, veți primi un avertisment cu privire la achiziționarea articolelor duplicat.

  7. Clic Salvaţi Modificările pentru a actualiza opțiunile listei.

Ștergerea unei liste se face și din Gestionați lista pagină, deci după Pasul 3, faceți clic pe Ștergeți lista in schimb. Clic Da în fereastra de confirmare pentru a șterge lista.


Adăugarea de articole la o listă de dorințe Amazon

Înainte de a distribui lista de dorințe altora, trebuie să adăugați câteva articole la ea. 

De pe site-ul Amazon pe computer

  1. Căutați un articol.

  2. În A cumpara casetă, faceți clic pe Adaugă la listă pentru a o adăuga la lista implicită sau faceți clic pe săgeata în jos pentru a selecta lista la care să o adăugați.

  3. Elementul este adăugat în lista dvs. și puteți continua navigarea.

Din aplicația Amazon Shopping pe un dispozitiv mobil

  1. Deschideți aplicația Amazon și căutați un articol.

  2. FĂ una din urmĂtoarele:

    • Pe pagina articolului, derulați în jos, atingeți Adauga la lista de dorinte, apoi alegeți lista la care să o adăugați.

    OR

    • Din pagina cu rezultatele căutării, atingeți lung imaginea articolului. Lista de dorințe implicită va apărea în partea de jos a ecranului. Apoi, trageți elementul în bara listei de dorințe și dați drumul.

  3. Articolul dvs. este salvat în lista de dorințe.

Atât proprietarii listelor, cât și colaboratorii pot adăuga articole la o listă de dorințe, dar anumite articole nu pot fi adăugate la nicio listă de dorințe, cum ar fi cărți epuizate, articole fără date de lansare și articole cu restricții de cantitate.


Distribuirea unei liste de dorințe Amazon

Odată ce ați creat lista de dorințe, este timpul să o împărtășiți. Îl puteți împărtăși tuturor, doar unui grup select de oameni sau nimănui deloc (îl veți păstra doar pentru dvs.). Pentru a partaja lista dvs., trebuie mai întâi să modificați setarea de confidențialitate, apoi să partajați linkul.

Modificarea setării de confidențialitate a unei liste de dorințe

  1. Din pagina listei, faceți clic pe Mai Mult > Gestionează lista.

  2. În Privacy, Selectați Public or Shared. Cu Public, oricine poate căuta și găsi lista; cu Shared numai persoanele cu link-ul direct îl pot vedea. (Privat îl ascunde de toată lumea.)

  3. Clic Salvaţi Modificările. Dacă ați făcut-o publică, lista dvs. va putea fi căutată după 15 minute.

Partajarea directă a linkului Lista dorințelor

Dacă lista de dorințe este Partajată, va trebui să trimiteți linkul către cei cu care doriți să distribuiți lista.

  1. Din pagina listei, selectați lista pe care doriți să o partajați.

  2. Clic Trimiteți lista altora.

  3. Clic Doar vizualizare.

  4. Clic Copiați link pentru a partaja singur linkul sau faceți clic Invitați prin e-mail pentru a trimite linkul prin clientul dvs. de e-mail implicit, cum ar fi MS Outlook, Apple Mail sau Mozilla Thunderbird.

  5. Închideți fereastra pop-up după ce ați terminat.


Căutarea unei liste publice de dorințe Amazon

Puteți căuta doar listele setate la Public în acest fel. Veți avea nevoie de linkul direct pentru a găsi o listă comună.

  1. Deschideți pagina de căutare accesând fie Găsiți o listă sau un registru sau planând deasupra Conturi și liste, făcând clic Lista ta > Prietenii tai.

  2. Introduceți numele persoanei a cărei listă doriți să o găsiți. Pentru a căuta orice variante ale numelui persoanei, lăsați selectată opțiunea Includeți variante de nume.

  3. Clic CAUTĂ.

  4. Din lista de rezultate, fie faceți clic pe numele persoanei pentru a-i vedea listele de dorințe, fie faceți clic pe Adaugă ca prieten. Această opțiune adaugă persoana pe lista prietenilor dvs., astfel încât să puteți ajunge la ea fără să mai căutați din nou. 

Eliminarea unei liste de dorințe din fila Prietenii tăi

Dacă nu mai doriți să vedeți lista de dorințe a prietenului dvs. în contul dvs. Amazon, puteți să o eliminați din profilul dvs. (lista în sine nu este ștearsă, ci doar eliminată din profilul dvs.). 

  1. De pe orice pagină de pe Amazon, plasați cursorul peste Conturi și liste.

  2. Faceți clic pe orice nume de Wish List pentru a deschide Gestionați listele de dorințe .

  3. Clic Prietenii tai.

  4. Selectați numele persoanei.

  5. Clic Wish List.

  6. Clic Șterge prieten.

  7. Confirmați ștergerea făcând clic pe Elimină în fereastra pop-up.