Cum să copiați și să lipiți pe un Chromebook

Puteți copia și lipi pe Chromebookuri la fel ca pe alte computere.

Acest lucru poate fi realizat cu ambele combinații de taste, în cazul în care apăsați seturi specifice de taste împreună și, prin meniul contextual, veți obține când faceți clic dreapta pe lucruri precum paginile web. Dacă aveți un Chromebook cu ecran tactil sau Chromebookul dvs. nu are un buton drept de touchpad, puteți copia și lipi în continuare.


Cum să selectați și să copiați textul pe un Chromebook

Copierea și lipirea selecțiilor de text pe un Chromebook este foarte simplă. Mai întâi, trebuie să găsiți textul pe care doriți să îl copiați, apoi trebuie să îl selectați. Cu textul selectat, îl puteți copia fie cu o combinație de taste, fie făcând clic dreapta.

Iată cum puteți copia și lipi o selecție de text pe un Chromebook folosind metoda clic dreapta:

Dacă touchpad-ul dvs. are doar un singur buton sau întregul clic pe touchpad, este un clic stâng în mod implicit.

  1. Găsiți un text pe care doriți să îl copiați. Textul poate fi pe o pagină web, într-un e-mail sau în orice alt document care vă permite să selectați text.

  2. Faceți clic stânga pe marginea din stânga a textului pe care doriți să îl selectați.

  3. Cu butonul stânga al touchpadului apăsat, trageți cursorul pe ecran spre dreapta până când ați selectat textul relevant.

  4. Cu textul selectat, faceți clic dreapta oriunde în selecție.

    Dacă touchpad-ul dvs. nu are buton dreapta al mouse-ului, țineți apăsat Alt în timp ce faceți clic. De asemenea, puteți atinge touchpadul cu două degete în loc de unul pentru a face clic dreapta. Pentru a face clic dreapta pe un ecran tactil, țineți degetul pe ecran în loc să îl atingeți.

  5. Selectați Copiați.

  6. Deschideți aplicația în care doriți să lipiți textul. Acesta poate fi un e-mail, un fișier Google Docs sau orice altceva care vă permite să lipiți text.

  7. Faceți clic dreapta pe locul în care doriți să lipiți textul.

  8. Selectați Pastă.


Cum să copiați și să lipiți textul utilizând o comandă rapidă de la tastatură

Pe lângă meniul contextual, puteți utiliza și comenzi rapide de la tastatură pentru a copia și lipi text pe un Chromebook. Acestea sunt de fapt aceleași comenzi rapide standard care sunt utilizate pe computerele Windows, ceea ce le face ușor de reținut.

Iată comenzile rapide de la tastatură pentru copiere și lipire pe un Chromebook:

  • Anunturi Ctrl + C a copia
  • Anunturi Ctrl + V pentru a lipi

Este ușor de reținut Ctrl + C din moment ce C înseamnă copie. Ctrl + V poate fi mai greu de reținut, dar poate fi util să vă gândiți la V ca în picioare pentru velcro. Această comandă nu poate fi utilizată Ctrl + P deoarece este folosit pentru imprimare.


Economisire de timp: copierea unei pagini web sau a unui document întreg

Selectarea textului pentru a copia vechiul mod nu este atât de dificilă, dar poate fi dificilă dacă doriți să selectați o pagină web sau un document întreg, mai ales dacă trebuie să derulați pentru a vedea întregul lucru. Acest lucru poate dura mult timp sau derularea poate anula selecția.

Dacă doriți să selectați rapid o pagină web sau un document întreg, iată combinația de taste:

  • Anunturi Ctrl + A pentru a selecta toate.

Cu textul selectat, îl puteți copia cu meniul contextual făcând clic dreapta sau utilizând Ctrl + C comandă rapidă pentru copierea întregului lucru.


Cum să copiați imagini din pagini web

Textul nu este singurul lucru pe care îl puteți copia pe un Chromebook. Dacă vedeți o imagine care vă place, puteți utiliza meniul contextual cu clic dreapta pentru a o salva sau o puteți copia și lipi într-o aplicație de editare a imaginilor. Acest lucru vă permite să modificați imaginea în orice mod doriți înainte de a o partaja.

Iată cum puteți copia o imagine pe un Chromebook:

  1. Găsiți o imagine pe care doriți să o copiați.

  2. Faceți clic dreapta pe imagine sau țineți apăsat Alt + Faceți clic stânga.

  3. Selectați Copiază imaginea.

  4. Deschideți o aplicație de editare a imaginilor și creați o imagine nouă.

  5. Anunturi Ctrl + V pentru a lipi imaginea.

Unele imagini nu pot fi copiate în acest fel, iar unele aplicații de editare a imaginilor nu vă permit să lipiți imagini care au fost copiate în acest fel. Dacă aplicația dvs. de editare a imaginilor poate deschide imagini dintr-un localizator universal de resurse (URL), încercați să faceți clic dreapta pe imagine, apoi selectați copiați adresa URL a imaginii in schimb.


Cum să copiați videoclipuri pe un Chromebook

Nu puteți copia un videoclip pe un Chromebook în același mod în care puteți copia imagini, dar puteți copia adresa URL. Adresa URL a unui videoclip este linkul pe care îl puteți partaja cu oamenii, astfel încât aceștia să poată viziona și videoclipul, așa că este foarte util dacă găsiți un videoclip pe care doriți să îl partajați.

Pentru a copia un link video pe un Chromebook:

  1. Găsiți un videoclip pe care doriți să îl partajați.

  2. Faceți clic dreapta pe videoclip sau țineți apăsat Alt + Faceți clic stânga.

  3. Selectați Copiaza url-ul videoului.

Selectați copiați adresa URL a videoclipului la ora curentă pentru a obține un link de partajat care le va permite prietenilor dvs. să înceapă videoclipul în acel moment specific. Acest lucru este util dacă un videoclip durează ceva timp pentru a începe sau dacă doriți să împărtășiți un moment deosebit de amuzant sau interesant.

  1. Deschideți aplicația în care doriți să lipiți linkul video. Acesta ar putea fi un e-mail, o aplicație de mesagerie sau orice altă aplicație care vă permite să lipiți text.

  2. Faceți clic dreapta pe locul în care doriți să lipiți linkul sau țineți apăsat Alt + Faceți clic stânga.

  3. Selectați Pastă.