Cum să copiați DVD-uri pe Mac utilizând HandBrake

Copierea DVD-urilor pe Mac folosind HandBrake poate fi o idee excelentă din mai multe motive. Puteți face copii ale DVD-urilor potențial puternic folosite, păstrând originalul fără deteriorări. Un alt motiv bun este convertirea unui DVD într-un alt format pentru vizualizare pe alte dispozitive. Copierea unui DVD este relativ ușoară, dar veți avea nevoie de software pentru a face posibil procesul.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru macOS 10.13 și versiuni ulterioare.


Ce trebuie să copiați DVD-urile

  • VLC: Acesta este un player media open-source care poate reda mai multe tipuri diferite de formate de fișiere audio și video, inclusiv DVD. VLC este diferit de DVD player-ul pe care Apple îl include cu Mac-ul prin faptul că poate transmite datele DVD către alte aplicații. DVD playerul inclus cu un Mac este în primul rând doar pentru vizualizarea DVD-urilor, nu pentru extragerea datelor video. Puteți descărca VLC de pe site-ul dezvoltatorului.
  • HandBrake: O altă aplicație open-source, HandBrake este un transcoder care poate converti audio și video de la un format la altul. Acest lucru îl face o alegere destul de bună pentru conversia DVD-urilor într-un format mai potrivit pentru utilizare pe iPod, iPhone, AppleTV sau iPad sau doar pentru a stoca videoclipul pe Mac. Puteți descărca HandBrake de pe site-ul dezvoltatorului. Un lucru de remarcat despre descărcarea HandBrake: versiunea actuală pe 64 de biți va funcționa pe OS X de la versiunea 10.7 până la versiunile mai noi ale macOS. Dacă utilizați o versiune mai veche de OS X, verificați secțiunea de arhivă a paginii de descărcare pentru versiunile pe 32 de biți ale aplicației.

Instalați software-ul

HandBrake are nevoie de aplicația VLC, deci asigurați-vă că ați instalat-o mai întâi. Pentru a instala VLC și HandBrake, trageți pictograma pentru fiecare program (una câte una) pe aplicatii dosar.

Copiați DVD-uri pe computerul dvs. Mac: Configurarea preferințelor HandBrake

Acum, când VLC și Handbrake sunt instalate pe Mac-ul dvs., este timpul să configurați HandBrake pentru a rupe și a converti primul DVD.

  1. Introduceți un DVD pe care doriți să îl copiați pe Mac. Dacă DVD Player pornește automat, părăsiți aplicația.

  2. Lansați HandBrake, situat la aplicatii.

  3. HandBrake va afișa o foaie derulantă întrebând care Dispozitiv ar trebui să fie deschis. Selectați DVD-ul din lista din bara laterală și apoi selectați Deschis.

  4. HandBrake nu acceptă extragerea suporturilor protejate împotriva copierii, pe care le folosesc multe DVD-uri. În cazul în care DVD-ul dvs. nu este protejat împotriva copierii, puteți solicita frânei de mână să scaneze media.

  5. HandBrake va petrece puțin timp analizând DVD-ul pe care l-ați selectat. Când ați terminat, va afișa numele DVD-ului ca Sursă în fereastra sa principală.

  6. Selectați Preferințe de la HandBrake meniu.

  7. Selectați general în Preferințe fereastră.

  8. Permite Afișați sertarul presetărilor și selectați Open Source in Selectarea sursei.

  9. Lângă Cand e gata, Selectați Fereastra de alertă și permite Redați sunetul de alertă a sistemului.

  10. Dacă intenționați să salvați DVD-uri pentru utilizare pe iPod sau iPhone sau în iTunes, lângă Fișiere de ieșire, permite Utilizați denumirea automată și lângă Extensie MP4 implicită selecta mp4. Dacă, pe de altă parte, veți utiliza diferite formate de ieșire de la selectarea din când în când Auto.

    Toate celelalte setări din preferințele HandBrake pot fi lăsate în condițiile lor implicite.

  11. Inchide Preferințe fereastră.

Cu modificările de mai sus la preferințele HandBrake făcute, sunteți gata să începeți să utilizați HandBrake pentru a extrage și converti videoclipuri din diverse surse, inclusiv DVD-uri.


Copiați DVD-uri pe Mac: configurați HandBrake pentru a copia un DVD

Puteți configura HandBrake pentru a copia materialul sursă în mai multe tipuri diferite de formate, inclusiv crearea de fișiere pentru redare pe iPod, iPhone sau Apple TV și în iTunes. Înainte de a începe procesul de copiere, trebuie să spuneți HandBrake care va fi destinația și să ajustați câteva setări pentru a produce cele mai bune rezultate.

Configurați sursa și destinația

Vom configura HandBrake pentru a crea un fișier pe care îl putem reda pe un Mac, fie cu playerul media VLC, fie din iTunes. Dacă doriți să faceți copii pentru iPod, iPhone sau AppleTV, procesul este foarte similar. Trebuie doar să schimbați presetările HandBrake pentru dispozitivul țintă.

  1. Dacă nu ați făcut-o deja, introduceți DVD-ul pe care doriți să îl copiați pe Mac și lansați HandBrake.

  2. HandBrake va afișa o foaie drop-down care vă va solicita volumul care trebuie deschis. Selectați DVD-ul din listă, apoi selectați Deschis.

  3. Va apărea fereastra principală HandBrake. După ce HandBrake petrece câteva momente analizând DVD-ul selectat, numele DVD-ului va apărea ca Sursă în fereastra principală HandBrake.

  4. Alege Titlu a copia. Platforma Titlu meniul derulant va fi completat cu cel mai lung titlu al DVD-ului; acesta este de obicei titlul principal pentru DVD. HandBrake poate crea doar o copie a unui singur titlu pe un DVD.

    Puteți rula HandBrake de mai multe ori dacă doriți toate titlurile DVD.

  5. Alege un Destinaţie. Acesta este fișierul care va fi creat la efectuarea copiei. Puteți utiliza numele fișierului sugerat sau puteți utiliza Naviga pentru a selecta o altă locație pentru a stoca fișierul de destinație și a crea un nume nou.

Nu modificați extensia de fișier, care va fi probabil .m4v. Acest tip de fișier vă va asigura că puteți utiliza copia rezultată în iTunes sau direct pe Mac, utilizând playerul media VLC sau QuickTime Player-ul Apple.


Configurați ieșirea HandBrake folosind presetări

HandBrake vine cu un număr mare de presetări de ieșire care fac din conversia videoclipurilor în formate populare un proces simplu de selectare a presetării potrivite. Presetările pot fi, de asemenea, un loc de pornire pentru personalizarea procesului de conversie pentru a vă satisface nevoile specifice.

  1. Dacă sertarul presetat nu este vizibil pe partea laterală a ferestrei principale a HandBrake, selectați Comutați presetările situat în colțul din dreapta sus al ferestrei HandBrake.

  2. Sertarul presetat va enumera toate presetările disponibile, grupate în două rubrici: Dispozitive Regulat. Dacă este necesar, extindeți numele fiecărui grup pentru a afișa presetările asociate.

  3. Pentru a copia un DVD pentru utilizare pe Mac sau dacă nu sunteți sigur ce Dispozitiv pentru a utiliza, selectați Universal.

Plasați cursorul peste o presetare pentru a vedea o listă de dispozitive cu care presetarea poate fi utilizată.

După ce alegeți presetarea de utilizat, sunteți gata să creați o copie a DVD-ului.

Copiați DVD-uri pe Mac-ul dvs.: pornirea HandBrake

Cu HandBrake configurat cu informațiile sursă și destinație și o presetare selectată, sunteți gata să începeți crearea copiei DVD-ului.

Tot ce mai rămâne de făcut este să selectați acasă lângă stânga sus a ferestrei HandBrake. Odată ce începe o copie sau o conversie, HandBrake va afișa o bară de progres de-a lungul fundului ferestrei sale, împreună cu o estimare a timpului rămas pentru finalizare. HandBrake adaugă bara de progres la Doc pictogramă, astfel încât să puteți ascunde cu ușurință fereastra HandBrake și să continuați lucrările dvs., în timp ce ocazional să aruncați o privire asupra progresului pe care HandBrake îl face.

HandBrake este o aplicație multithreaded, ceea ce înseamnă că acceptă mai multe procesoare și nuclee. Dacă doriți să vedeți cum HandBrake folosește pe deplin procesoarele Mac, lansați Monitor de activitate, situat la Go > Utilități. Cu Activity Monitor deschis, selectați CPU. Când HandBrake efectuează o conversie, ar trebui să vedeți tot CPU-ul utilizat.