Cum să configurați și să utilizați aplicația Google Duo Chat

Duo este propria aplicație de apeluri video Google, care acum este preinstalată pe multe dintre cele mai recente dispozitive Android. Duo este ca aplicația FaceTime de la Apple, dar în timp ce FaceTime poate fi utilizat numai pe dispozitivele Apple, Duo este disponibil pentru iOS, pe web, pe Chromebook și chiar pe dispozitive cu afișaj inteligent, cum ar fi Google Nest Hub Max.

Google Duo poate sprijini până la 12 participanți la un apel de grup începând cu 26 martie 2020. Dacă aveți mai mulți participanți decât aceștia, utilizați în schimb Google Hangouts.


Ce zici de Google Hangouts?

Hangouts a fost aplicația originală de apeluri video Google. Este încă disponibil, dar a fost împărțit în două servicii separate (Meet și Chat) și este acum orientat mai mult către utilizatorii de întreprindere.

Hangouts Meet este pentru apeluri video cu până la 100 de utilizatori; Hangouts Chat este destinat chat-urilor text cu până la 150 de utilizatori. Duo, pe de altă parte, este conceput pentru a avea apeluri ocazionale individuale sau de grup mic. Este, de asemenea, un serviciu complet gratuit, ceea ce îl face o alternativă excelentă la serviciile cu plată concurente precum Skype.

Tot ce trebuie să îl utilizați este un număr de telefon activ și accesul la un dispozitiv care poate primi mesaje text SMS.


Cum să configurați Google Duo pe dispozitivul dvs. mobil

Deși Duo poate fi utilizat pe o gamă largă de dispozitive, inclusiv computere și afișaje inteligente, următoarele instrucțiuni se vor concentra în mod special pe utilizarea Duo prin intermediul aplicației mobile.

Aceste instrucțiuni pentru utilizarea aplicației Duo se aplică atât pentru Android, cât și pentru iOS.

  1. Descărcați și deschideți aplicația Duo pentru Android sau iOS.

  2. Robinet Conveni (Android) sau Sunt de acord (iOS) pentru a accepta Termenii serviciilor și politica de confidențialitate, apoi atingeți Dă acces pentru a permite Google Duo să acceseze microfonul, camera și contactele dispozitivului.

  3. Introduceți numărul de telefon în câmpul dat pentru verificare și atingeți Următor →. Veți primi un cod de verificare prin text.

  4. Introduceți codul de verificare în câmpul dat pentru a finaliza configurarea contului.

  5. Opțional, pentru a vă personaliza setările, atingeți trei puncte în colțul din dreapta sus, apoi atingeți setările din lista drop-down.

    De aici puteți:

    • Activați sau dezactivați Knock Knock: Când aceasta este activată, persoanele cărora le sunați vor vedea un videoclip live cu dvs., așa cum le sunați, înainte de a decide să le ridice.
    • Activați sau dezactivați modul de lumină slabă: Utilizați această setare pentru a vă optimiza apelurile video în condiții de lumină adecvate.
    • Limitați utilizarea datelor mobile: Când este activat, Duo vă va reduce conexiunea la 1 Mbps când nu vă puteți conecta la Wi-Fi.
    • Activați sau dezactivați notificările: Păstrați notificările activate pentru a prelua apeluri.
    • Vedeți utilizatorii blocați: Păstrați o listă cu persoanele blocate.
    • Adăugați contul dvs. Google: Conectați Duo la Contul dvs. Google pentru a utiliza serviciul pe mai multe dispozitive și pentru a ajuta persoanele la care sunteți conectat prin alte servicii Google (cum ar fi Gmail) să vă găsească pe Duo.

Cum se folosește Google Duo pentru a efectua apeluri video

Puteți utiliza Duo pentru a avea un apel individual sau un apel de grup, cu activarea videoclipului în ambele cazuri.

Următoarele instrucțiuni pot fi urmate folosind aplicația Duo atât pentru Android, cât și pentru iOS.

  1. Pentru a efectua un apel individual, deschideți aplicația Duo și atingeți Căutați contacte sau formați.

  2. Contactele dvs. care sunt deja în Duo vor fi listate în partea de sus. În scopul acestui ghid pas cu pas, vă vom arăta cum să apelați pe cineva din contactele dvs. care este deja în Duo. Atingeți numele unui contact pentru a vedea opțiunile de apelare.

    dacă doriți să apelați pe cineva care nu este încă pe Duo, puteți introduce numărul de telefon al acestuia în câmpul din partea de sus sau derulați în jos pentru a vedea restul contactelor și atingeți A invita lângă numele lor pentru a le trimite o invitație să vă adauge pe Duo prin mesaj text.

  3. Robinet Apel video în mijlocul de jos al ecranului pentru a-i apela imediat pentru o conversație video. Ecranul dvs. afișează ceea ce vede camera foto frontală în timp ce sună apelul.

  4. Când cealaltă persoană va prelua, o veți vedea în ecran complet și vă veți vedea în stânga jos. Puteți atinge ecranul mai mic din stânga jos pentru a comuta pe cine doriți să vedeți pe ecran complet. De asemenea, puteți atinge și ține apăsat ecranul mai mic pentru al trage oriunde doriți să fie pe ecran.

    Dacă doriți să apelați pe cineva fără a intra pe video, atingeți Apel voce in schimb.

  5. Când doriți să încheiați un apel individual, atingeți Terminare apel.

    Dacă încheiați un apel de grup pentru un grup pe care tocmai l-ați creat, vi se va oferi opțiunea de a denumi grupul. Introduceți un nume pentru grup și atingeți Economisești. Toți membrii vor vedea grupul și numele grupului în propria secțiune Grupuri.

Cum să trimiteți un mesaj dacă nimeni nu răspunde

Dacă încercați să sunați pe cineva și acesta nu răspunde, Google Duo va spune că nu este disponibil. În acest caz, le puteți trimite un mesaj opțional.

  1. Robinet Mesaj.

  2. Apăsați pe buton roșu pentru a începe înregistrarea unui mesaj scurt de până la 30 de secunde. De asemenea, puteți atinge camera flip icoană pentru a răsturna camera, atingeți Voce pentru a lăsa doar un mesaj vocal sau atingeți fotografii pictogramă pentru a trimite o fotografie sau un videoclip de pe dispozitiv.

  3. Odată ce opriți înregistrarea, vi se va afișa o previzualizare a mesajului. De asemenea, puteți atinge text or desen opțiuni din partea de sus pentru a adăuga text sau a desena ceva peste mesajul dvs.

    De asemenea, puteți înregistra rapid un mesaj glisând în jos din fila principală. După ce vă înregistrați mesajul, puteți alege cui doriți să-l trimiteți (până la opt contacte în total).

Cum să efectuați un apel de grup

Puteți utiliza Duo și pentru apelurile de grup și este la fel de simplu ca un apel individual.

  1. Pentru a efectua un apel de grup, în loc să atingeți Căutare contacte sau să formați în fila principală, atingeți Creați grup.

  2. Apăsați pe caseta lângă contactele pe care doriți să le adăugați la grupul dvs. și apoi apăsați Făcut.

    Puteți avea până la opt persoane într-un grup.

  3. Grupul va fi creat și puteți atinge albastrul acasă pentru a apela fiecare membru al grupului.

  4. Când doriți să încheiați un apel de grup, atingeți Terminare apel.