Cum să configurați paginile de afaceri Facebook

O pagină de afaceri pe Facebook este un instrument de promovare și implicare simplu, puternic și chiar esențial. Facebook ajunge la miliarde de oameni, iar site-ul oferă persoanelor fizice și companiilor o modalitate de a se conecta cu acei oameni prin intermediul paginilor Facebook gratuite. 


Cum să creați o pagină de afaceri

Facebook este bine cunoscut pentru că a găsit prieteni vechi, a jucat jocuri și pentru a se conecta cu persoane pe care le cunoașteți prin profilul dvs. personal, dar paginile sale de Facebook oferă modalități de a valorifica funcționalitatea site-ului de socializare pentru afacerea, formația sau organizația dvs.

Pentru a crea o pagină de afaceri, trebuie mai întâi să aveți un profil personal de Facebook. Cu toate acestea, pagina dvs. de Facebook va fi distinctă de pagina dvs. personală și poate fi gestionată independent.

Crearea unei pagini Facebook profesionale gratuite este ușoară. 

  1. Conectați-vă la contul dvs. de Facebook.

  2. În meniul Facebook de sus, faceți clic pe sageata in jos (situat în colțul din dreapta sus).

  3. Selectați Crează pagină din meniu.

De asemenea, puteți accesa ecranul Creați o pagină făcând clic pe pagini în meniul din panoul din stânga al fluxului dvs. de știri. Apoi, faceți clic pe verde Crează pagină butonul din dreapta sus.


Selectați o categorie de pagină Facebook

În ecranul Creare pagină, faceți clic pe categoria care se potrivește cel mai bine afacerii dvs. Opțiunile sunt:

  • Afacere locală sau loc
  • companie organizatie sau institutie
  • marca sau produs
  • Artist, Trupa sau Figura Publica
  • Divertisment
  • Cauza sau comunitate

În majoritatea acestor categorii, veți găsi un meniu derulant care vă permite să restrângeți categoria paginii. De exemplu, cu o pagină de companie, puteți alege o anumită industrie din listă, cum ar fi biotehnologia, mărfurile și mărfurile, călătoriile și altele. 

Introduceți numele companiei, organizației, trupei etc. pentru care creați pagina. Acesta este numele care va apărea vizibil pe pagină și care va ajuta oamenii să găsească pagina atunci când o caută.

Dacă creați o pagină pentru o companie sau un loc local, veți găsi câmpuri pentru a introduce numele paginii (cum ar fi numele companiei dvs.), o categorie de pagină (cum ar fi „cafenea”), precum și adresa străzii și numărul de telefon. 

Dacă creați o pagină pentru o cauză sau comunitate, nu există nicio listă derulantă. Pur și simplu introduceți un nume în câmp. Există un link către termenii de utilizare ai paginilor Facebook pentru a fi examinați.

Când sunteți mulțumit de detaliile de bază ale paginii, faceți clic pe Incepe pentru a crea pagina în sine.


Adăugați o imagine de profil

Unul dintre primele lucruri pe care le veți face după ce vă creați pagina este să adăugați o imagine de profil; dialogul pentru încărcarea unuia va apărea în continuare în procesul de creare a paginii. Dacă încă nu sunteți sigur ce doriți să utilizați ca imagine de profil, puteți sări peste acest pas. Puteți oricând să adăugați sau să modificați fotografia de profil mai târziu.

Imaginea de profil a paginii dvs. va apărea în partea stângă sus a noii pagini, lângă numele companiei dvs. Aceasta poate fi o siglă dacă aveți una sau poate fi o imagine a unui produs pentru care sunteți cunoscut. Dacă ești bine cunoscut, sau o celebritate, ar putea fi imaginea ta.

După ce ați încărcat imaginea de profil pe care doriți să o utilizați, faceți clic pe Încărcați fotografia de profil.


Încărcați o fotografie de copertă

Apoi, vi se va solicita să încărcați o fotografie de copertă pentru pagina dvs. Fotografia de copertă a paginii dvs. va fi marea imagine care apare în partea de sus a paginii. Această imagine va fi unul dintre primele lucruri pe care un vizitator le vede pe pagina dvs., așa că doriți ceva care să transmită despre ce este afacerea, cauza sau organizația dvs. Gândiți-vă la branding.

La fel ca în imaginea de profil, dacă nu aveți încă o fotografie de copertă pe care doriți să o utilizați, puteți sări peste acest pas și să adăugați una mai târziu.

Dimensiunea fotografiei dvs. ar trebui să aibă o lățime minimă de 400 pixeli și o înălțime minimă de 150 pixeli - este mai mare, dar evitați încărcarea enormă de imagini. Facebook scalează imaginea pentru a se potrivi ecranului atunci când este afișat. Într-un browser web de pe desktop sau laptop, imaginea va fi afișată până la 820 x 312 pixeli, în timp ce pe un dispozitiv mobil precum un smartphone dimensiunea va fi de 640 x 360 pixeli.

După ce ați încărcat fotografia de copertă aleasă, faceți clic pe Încărcați fotografia de copertă.


Adăugați conținut pe pagina dvs. de afaceri Facebook

După configurarea inițială, veți putea să vă administrați pagina Facebook adăugând conținut nou, moderând conversațiile pe acesta, promovându-l și multe altele.

Probabil că veți dori să continuați și să adăugați conținut suplimentar pentru a vă concretiza pagina. Secretul pentru a avea o pagină profesională de succes este să postezi informații care îi interesează pe cititori, adepți și clienți. Un sfat bun este să păstrați postări pe un subiect, relativ scurte și prietenoase.

Promovează-ți pagina profesională

După ce pagina dvs. profesională este gata pentru vizitatori, trimiteți linkul prietenilor, membrilor familiei și clienților, încurajându-i să viziteze și, sperăm, să le placă. Facebook vă încurajează să vă anunțați pagina prietenilor și oferă mai multe metode pentru a face acest lucru. Efectuarea unui anunț este opțională, dar este primul pas în lansarea paginii pentru a vă promova noua prezență în rețelele sociale, precum și afacerea, organizația sau cauza dvs.

Când postați un mesaj, un anunț sau o fotografie pe pagina dvs., utilizatorii vor vedea noul dvs. conținut în fluxul de știri Facebook.

Modalități suplimentare de promovare a paginii dvs. includ:

  • Adăugați adresa URL a paginii de afaceri Facebook la semnătura dvs. de e-mail pentru a ajunge la alte persoane care pot să nu frecventeze frecvent Facebook.
  • Promovați-vă pagina pe site-ul companiei dvs.
  • Adăugați adresa URL a paginii pe cărțile de vizită și antetul.
  • Utilizați reclame plătite de Facebook pentru a plasa reclame pe Facebook pentru a atrage atenția asupra paginii dvs. sau pentru a promova un anumit anunț sau postare pe pagina dvs.
  • Postați conținut de înaltă calitate. Când cineva îți împărtășește conținutul, link-ul se adresează multor persoane și vrei să simtă că merită clicul lor.