Cum să configurați donațiile pe Twitch

Ce să știți

  • Configurarea donațiilor pe Twitch este o modalitate populară de a câștiga venituri în timp ce transmiteți streaming pe Twitch.
  • Configurarea unui sistem de donații este mai complicată decât simpla activare a unui buton „donați” pe profilul utilizatorului Twitch.
  • Utilizatorii sunt obligați să utilizeze funcții precum sistemul de biți / urale de la Twitch sau o opțiune terță parte disponibilă.

Iată cele mai populare patru soluții de donații pentru streamerele Twitch și cum să le folosim.

Kyle Fewel / Lifewire


Twitch Bits

Biții (numiți și urale) sunt sistemul oficial de donații al lui Twitch. Cu toate acestea, sunt puțin mai complicate decât simpla trimitere de bani către un streamer cu o apăsare de buton și sunt disponibile numai pentru afiliații și partenerii Twitch. Biturile sunt în esență o formă de monedă digitală care este achiziționată direct de la Twitch cu bani din lumea reală folosind Amazon Payments.

Acești biți pot fi folosiți apoi din interiorul casetei de chat a unui flux Twitch pentru a declanșa alerte speciale audio și vizuale pe ecran. Ca recompensă pentru utilizarea biților lor, utilizatorii câștigă ecusoane speciale care sunt afișate alături de numele lor în chat-ul fluxului. Cu cât folosesc mai mulți biți, cu atât este mai mare rangul insignelor pe care le câștigă. Streamerul Twitch câștigă 1 USD pentru fiecare 100 de biți (1 cent pe bit) utilizați în timpul fluxului lor.

  1. Twitch permite aplauzele automat pentru toți afiliații și partenerii noi.

    Setările pentru aplauze sunt sub Contul Meu > Setări pentru parteneri > Bits & Cheering.

  2. Spectatorii își pot folosi acum biții în canalul dvs. tastând înveseli și numărul de biți pe care doresc să-i folosească. De exemplu, voie5 ar folosi cinci biți și voie1000 ar folosi 1,000.


Donații PayPal pe Twitch

Una dintre cele mai simple modalități de a accepta donații pe Twitch este utilizarea PayPal. Un streamer poate cere spectatorilor să trimită bani direct utilizând adresa de e-mail asociată contului PayPal al streamerului. Cu toate acestea, o opțiune mai ușoară este să configurați pur și simplu un link PayPal.me, care simplifică întregul proces pentru vizualizator cu un design curat și o interfață ușor de înțeles. Iată câteva modalități eficiente de a utiliza o adresă PayPal.me pentru a primi donații pe Twitch:

  • Menționați verbal adresa dvs. completă PayPal.me în timpul unui flux.
  • Postează-ți linkul în chatul canalului tău. Acest lucru nu numai că va atrage atenția spectatorilor, dar va fi și mult mai eficient, deoarece linkul poate fi făcut clic din chat.
  • Adăugați o secțiune de donații la Canalul Twitch pagina accesând canalul dvs., făcând clic pe Editați panourile comutați, apoi faceți clic pe gigant + simbol. Completați fișierul Titlul panoului Descriere câmpuri și adăugați linkul dvs. PayPal.me la descriere, împreună cu un mesaj scurt care explică de ce credeți că ar trebui să doneze spectatorii.

Bitcoin și alte criptomonede

Utilizarea criptomonedelor precum Bitcoin, Litecoin și Ethereum pentru a trimite și primi fonduri online continuă să crească datorită vitezei, securității și taxelor de tranzacție mai mici. Primirea unei plăți în portofelul dvs. de criptomonedă este la fel de simplă ca distribuirea adresei portofelului dvs. cu un alt utilizator. Iată cum puteți face acest lucru să funcționeze cu Twitch.

  1. Deschideți aplicația de portofel criptomonedă aleasă. Bitpay este o aplicație populară de portofel pentru noii utilizatori.

  2. Dati click pe A primi buton sau link. Toate portofelele au această opțiune, indiferent de moneda sau de producătorul de aplicații.

  3. Veți vedea o singură linie de numere și litere aparent aleatorii; aceasta este adresa portofelului dvs. Atingeți adresa pentru a o copia în clipboardul dispozitivului.

  4. Creați o secțiune de donații în profilul dvs. Twitch, așa cum este descris mai sus în secțiunea PayPal de pe această pagină.

  5. Inserați adresa portofelului în Descriere , asigurându-vă că menționați pentru ce criptomonedă este adresa portofelului. Utilizatorii nu vor putea trimite Ethereum către un portofel Litecoin sau Bitcoin către un portofel Ethereum, deci este extrem de important să etichetați adresa corect.

    În timp ce se afla în A primi secțiunea aplicației portofel, faceți o captură de ecran a codului QR. Acest cod este versiunea QR a adresei portofelului dvs., iar spectatorii îl pot scana pentru a vă trimite bani. Puteți adăuga imaginea salvată a codului dvs. QR în secțiunea de donații a profilului dvs. Twitch sau chiar ca element media la aspectul dvs. Twitch în OBS Studio (așa cum ați face o fereastră a camerei web sau altă imagine), astfel încât spectatorii să o poată scana cu telefoanele lor mobile în timp ce vă urmăriți fluxul. Nu uitați să menționați pentru ce monedă este adresa portofelului codului QR.

  6. Acum ar trebui să puteți primi bitcoin folosind Bitpay.


Servicii de pagini de donații Twitch

Streamerele Twitch se pot conecta la contul lor la o varietate de servicii terțe, activează funcții suplimentare, cum ar fi donații și alerte. Unele dintre cele mai populare includ Gaming For Good, Muxy, Stream Elements și StreamLabs. Fiecare dintre aceste servicii creează o pagină de donație unică pentru canalul dvs. găzduit pe propriul server, către care vă puteți îndrepta spectatorii să facă o donație.

Iată cum să configurați o pagină de donații pe StreamLabs, care are cele mai multe caracteristici și este cea mai ușor de utilizat pentru începători. Pașii sunt foarte asemănători pentru configurarea unei pagini de donații pe celelalte site-uri.

  1. Din StreamLabs Contul Meu, Click pe Setări pentru donații.

  2. Dati click pe Pictograma PayPal să vă conectați contul PayPal la StreamLabs, astfel încât spectatorii să poată trimite donații direct în contul dvs. PayPal din pagina de donații. De asemenea, puteți adăuga alte opțiuni de plată pe această pagină, cum ar fi Unitpay, Skrill și carduri de credit, dar PayPal ar trebui să fie metoda principală pe care o activați, având în vedere utilizarea sa largă în rândul spectatorilor Twitch.

  3. De la Setări donații > setările, selectați moneda dvs. și limitele minime / maxime de donație. Setarea donației minime la 5 dolari este o idee bună pentru a descuraja utilizatorii să trimită spam-ul contului dvs. cu donații mici.

  4. Selectați Salvează Setările În josul paginii.

  5. Platforma setările pagina va afișa adresa site-ului paginii de donație. Ar trebui să arate ceva de genul https://streamlabs.com/username. Copiați această adresă și adăugați-o în secțiunea de donații de pe pagina dvs. Twitch Channel.


Ar trebui să accepți donații pe Twitch?

Acceptarea donațiilor și sfaturilor despre Twitch este o practică foarte obișnuită și nici streamerii, nici spectatorii nu se încruntă. Donațiile sunt unul dintre puținele moduri în care canalele mici pot câștiga venituri. Cu toate acestea, atunci când câștigi mai mulți adepți și devii afiliat sau partener Twitch, este important să afli despre abonamentele Twitch. Abonamentele la Twitch s-au dovedit a fi foarte eficiente, câștigând sume semnificativ mai mari decât donațiile unice și oferind potențialul de a crește în timp.

Donațiile Twitch sunt impozabile?

Da. În ciuda faptului că sunt denumiți donații, sfaturi sau cadouri de către streameri, acești bani sunt considerați o sursă validă de venit, așa că ar trebui să îi solicitați atunci când depuneți o declarație fiscală.

Cum să preveniți rambursările de donație

Utilizarea PayPal poate fi o metodă convenabilă și de încredere de acceptare a donațiilor, dar are un defect major care este exploatat ocazional de escroci; restituiri. Acest lucru se întâmplă atunci când cineva care a plătit ceva online prin PayPal depune o reclamație la companie, susținând că nu a primit niciodată bunurile sau serviciile achiziționate. Când se întâmplă acest lucru, PayPal rambursează în totalitate cumpărătorul, lăsând vânzătorul fără produsul său și fără bani pentru a-l arăta.

Din păcate, pentru streameri, rapoartele sunt în creștere despre escrocii și trollii de pe internet care donează sume mari de bani canalelor Twitch doar pentru a le rambursa toate câteva luni mai târziu. Nu vă puteți proteja de acest tip de înșelătorie 100% cu PayPal, motiv pentru care mulți streameri cu experiență preferă să se concentreze pe biți (care sunt protejați de Amazon Payments) și pe donații de criptomonede (care nu pot fi anulate sau rambursate).

Cum să-ți încurajezi spectatorii Twitch să doneze

Majoritatea spectatorilor de pe Twitch sunt mai mult decât fericiți să-și susțină streamerele preferate, dar nu se vor gândi să doneze dacă nu știu că este o opțiune. Iată câteva modalități simple de a-ți reaminti publicului să doneze, fără a da impresia că este insistent sau spam.

  • Mulțumiți-vă verbal donatorilor în timpul unui flux. Acest lucru nu numai că amintește telespectatorilor că donația este o opțiune, dar recompensează și donatorii cu trei secunde de faimă.
  • Adăugați un widget Donator recent care afișează numele ultimilor donatori la aspectul dvs. Twitch de pe ecran. Utilizați serviciul StreamLabs și programul OBS Studio pentru a face acest lucru. Aceasta nu va fi o opțiune dacă transmiteți direct din consola de jocuri video.
  • Creați o listă a donatorilor pe pagina de profil Twitch. Acest lucru ar putea fi dificil pentru canalele mari, dar pentru streamerele cu un public redus, aceasta poate fi o modalitate excelentă de a mulțumi donatorilor și de a-i încuraja pe cei care încă nu au încercat. Unele streamere creează, de asemenea, liste cu primii cinci donatori, care pot încuraja concurența între spectatori.
  • Creați un obiectiv. Spectatorii au mai multe șanse să doneze dacă știu spre ce se îndreaptă banii lor. Servicii precum StreamLabs pot crea o bară de progres gratuită pe care o puteți adăuga la un aspect al fluxului în OBS Studio. Această vizualizare se actualizează în timp real, pe măsură ce oamenii donează și pot motiva publicul să lucreze către un obiectiv. Puteți menționa verbal și în cadrul profilului obiectivele donațiilor.
  • Folosiți alerte personalizate. Una dintre cele mai bune modalități de a recompensa donatorii este personalizarea alertelor. Alertele sunt indicii vizuale și audio care se declanșează în timpul unui flux live atunci când un spectator urmărește, se abonează, donează sau dă sfaturi cu biți. Dacă ați văzut un mesaj de genul „Vă mulțumim că ați urmat !!” pe ecran, ați văzut deja o alertă în acțiune. Puteți personaliza alertele în StreamLabs cu orice gif animat și fișier de sunet. Combinațiile distractive tind să încurajeze spectatorii să doneze din nou pentru a vedea alerta.