Cum să conectați un smartphone sau o tabletă Android la un televizor

Deși puteți accesa Netflix, Hulu, Prime și alți furnizori excelenți de pe dispozitivul dvs. Android, uneori doriți un ecran mai mare. Și nu aveți neapărat nevoie de un televizor inteligent sau de o cutie de streaming, cum ar fi un Roku sau Amazon Fire Stick, pentru a transmite conținut pe ecranul mare.

Deci, cum puteți obține acel ecran de pe smartphone sau tabletă la televizor?

Este o întrebare simplă și complexă. Soluțiile precum Chromecast fac relativ ușor să „aruncați” ecranul și, în funcție de smartphone sau tabletă, este posibil să aveți câteva opțiuni cu fir de explorat.

Lifewire / Jie En Lee

Informațiile de mai jos ar trebui să se aplice majorității telefoanelor Android, indiferent de producător, inclusiv Samsung, Google, Huawei și Xiaomi. Google Chromecast funcționează și cu dispozitive iPhone și iPad.


Conectați Android la televizorul dvs. HD cu un cablu Micro HDMI la HDMI

Cel mai ieftin, cel mai simplu și poate cel mai bun mod de a vă conecta dispozitivul Android la televizorul dvs. HD este cu ajutorul unui cablu HDMI. Nu este la fel de obișnuit ca producătorii să includă un port Micro HDMI în dispozitivul lor ca acum câțiva ani. Dar, dacă aveți norocul să aveți unul, vă va ușura întreaga experiență. Cablurile Micro HDMI la HDMI au aproximativ același cost ca un cablu HDMI obișnuit, astfel încât să puteți obține unul la fel de ieftin ca 20 USD sau mai puțin. Le puteți găsi în magazinele locale de electronice.

Cables-To-Go

După ce conectați dispozitivul la una dintre intrările HDMI ale televizorului, comutați sursa televizorului (de obicei printr-un buton sursă de pe telecomandă) la portul HDMI și sunteți bine să mergeți. Asigurați-vă că dispozitivul Android este în modul peisaj pentru a obține cea mai bună experiență de vizionare. În timp ce Apple a rămas cu raportul de aspect 4: 3 cu iPad - care este excelent pentru navigarea pe web, Facebook și partea computerului tabletelor - majoritatea tabletelor Android au un raport de aspect 16: 9 care arată excelent pe acele ecrane mari HDTV.

Marele dezavantaj al unei soluții prin cablu este dificultatea de a utiliza dispozitivul în timp ce îl aveți conectat la televizor. Dacă vizionați un film, această limitare nu este mare lucru, dar dacă doriți să jucați un joc sau să vizionați videoclipuri de pe YouTube, nu este ideal.


Treceți fără fir cu un Google Chromecast

Chromecastul Google este cea mai ieftină alternativă dacă nu aveți un port Micro HDMI pe dispozitiv. Dar nu o confundați cu dispozitive de streaming similare, cum ar fi Roku, Apple TV sau Amazon Fire TV - dongle-ul Chromecast nu face de fapt nimic singur. Se bazează pe dispozitivul dvs. Android pentru a fi creierul din spatele operației, în timp ce vă aruncă pur și simplu ecranul Android pe televizor.

Google

Cel mai mare avantaj al Chromecastului este prețul, care se ridică la mai puțin de 40 USD. O altă caracteristică foarte interesantă este compatibilitatea cu dispozitivele Android și iOS. Deși puteți face oglindirea adevărată a afișajului numai cu un smartphone sau tabletă Android, puteți transmite în continuare videoclipuri de pe Netflix, Hulu sau orice altă aplicație compatibilă Chromecast de pe iPhone sau iPad. Această versatilitate este excelentă pentru gospodăriile care au ambele platforme mobile majore.

Iar configurarea Chromecast este ușoară. După ce conectați dongle-ul la televizor și atașați cablul de alimentare, descărcați și lansați aplicația Google Home. Această aplicație va detecta Chromecastul și va stabili o conexiune pentru a ajuta la configurarea acestuia. Poate chiar să transfere automat pe dispozitivul dvs. de informații Wi-Fi pe anumite dispozitive. Google Home este, de asemenea, aplicația pe care o folosiți pentru a reflecta afișajul, deși, cu multe aplicații populare, cum ar fi YouTube, trebuie pur și simplu să atingeți pictograma proiectată, care arată ca o cutie sau un televizor cu simbolul Wi-Fi din colț.


Conectați-vă la televizor folosind MHL 

Mobile High Definition Link este termenul tehnic pentru un adaptor Micro USB la HDMI. Multe dintre mărcile de top acceptă MHL pentru smartphone-urile și tabletele lor Android, deși este posibil să fie nevoie să vă verificați propriul dispozitiv răsfoind o listă a tuturor dispozitivelor mobile care acceptă MHL.

Această conexiune oferă aceleași avantaje ca și conectarea printr-un port Micro HDMI, dar este puțin mai scumpă din cauza necesității adaptorului MHL, care poate costa între 15 și 40 USD. Această opțiune poate fi mai scumpă decât un Chromecast.

Robert Silva / Lifewire

La fel ca soluția Micro HDMI la HDMI, funcționează. Nu ar trebui să faceți altceva special decât să vă asigurați că smartphone-ul sau tableta dvs. este în modul peisaj pentru a obține cea mai bună experiență de vizionare.

Samsung a renunțat la compatibilitatea MHL și a tuturor celorlalte protocoale pentru trimiterea de videoclipuri și audio prin USB, deci dacă aveți un smartphone Samsung mai nou, precum Galaxy S6 sau Galaxy S6 Edge, va trebui să mergeți cu o soluție wireless, precum Chromecast. Tabletele Samsung nu acceptă, în general, Chromecastul în acest moment.


Conectați-vă la televizorul dvs. HD utilizând SlimPort

SlimPort este o nouă tehnologie concepută pentru tot felul de dispozitive, de la smartphone-uri la tablete și camere. Folosește aceeași tehnologie de bază ca DisplayPort pentru a transmite audio și video la un televizor sau monitor. Are un suport tot mai mare care include dispozitive precum LG V20, Acer Chromebook R13, HTC 10, LG G Pad II și tabletele Amazon Fire HD. Puteți verifica lista SlimPortConnect pentru a vedea dacă dispozitivul dvs. are un SlimPort. 

SlimPort funcționează la fel ca MHL. Veți avea nevoie de un adaptor SlimPort care costă între 15 și 40 USD și veți avea nevoie de un cablu HDMI. După ce ați cumpărat adaptorul și cablul, configurarea este simplă.


Conectați dispozitivul Android cu Roku sau alte soluții wireless

Chromecastul nu este singurul joc din oraș când vine vorba de wireless, deși poate fi cea mai ieftină și mai ușoară soluție. Roku 2 și casetele mai noi de Roku acceptă castingul. Puteți găsi opțiunea de oglindire a ecranului în setările Roku. Pe dispozitivul Android, deschideți aplicația Setări Android, accesați Afişa Și alegeți Arunca pentru a vedea opțiunile disponibile pentru proiectarea ecranului. Ambele dispozitive trebuie să se afle în aceeași rețea.

Câteva mărci precum adaptorul video Belkin Miracast și ScreenBeam Mini2 acceptă, de asemenea, transmiterea ecranului mobil pe televizor. Cu toate acestea, cu etichetele de preț care depășesc cu ușurință Chromecastul, este greu să recomandăm aceste soluții. Roku poate fi o alegere bună pentru cei care doresc un Roku sau un dispozitiv de streaming similar fără a fi nevoie să vă conectați întotdeauna smartphone-ul sau tableta, dar cu opțiunea de a face acest lucru.

Conectați-vă telefonul sau tableta Samsung la televizorul dvs. Samsung HD

Verificați dacă televizorul dvs. acceptă oglindirea Samsung-to-Samsung accesând Meniu, alegând Reţea și căutând Ecranul Mirroring. Pe smartphone sau tabletă, trageți în jos notificările extinse folosind două degete pentru a glisa de la marginea superioară a afișajului în jos. Veți vedea o opțiune „Screen Mirroring” sau „Smart View” dacă dispozitivul dvs. o acceptă. 

Confuz? Mergeți cu Chromecastul

Dacă nu sunteți sigur care sunt porturile de pe smartphone sau tabletă, alegerea ușoară este să folosiți un Google Chromecast. Și, în majoritatea cazurilor, aceasta este, de asemenea, opțiunea cel mai puțin costisitoare.

Chromecastul vă va permite să proiectați atât videoclipuri din majoritatea aplicațiilor dvs. preferate de streaming, cât și să reflectați afișajul pentru aplicații care nu acceptă distribuirea. De asemenea, este relativ ușor de configurat și, deoarece funcționează fără fir, puteți avea dispozitivul în mâini pe canapea în timp ce aruncați ecranul pe televizor.