Cum să conectați Google Home la boxele Sonos

Google Home poate efectua o mulțime de sarcini, inclusiv streaming de muzică. Când este asociat cu difuzoare Sonos, puteți ridica un sistem de muzică multi-room. Aruncați o privire la cum să conectați Sonos la Google Home și la Asistentul Google.


Avantajele conectării Sonos la Asistentul Google

Difuzorul Sonos sau sistemul de sunet determină modul în care Asistentul Google sau Google Home pot fi utilizate cu acesta. Sonos acceptă două tipuri de control Google Assistant.

  • Adăugarea Asistentului Google direct la Sonos One sau Sonos Beam transformă în mod eficient aceste unități în dispozitive Google Home. Nu doar redă și controlează muzică, ci și alte dispozitive inteligente de acasă, cu unele limitări.
  • Puteți utiliza Asistentul Google printr-un Google Home (și alte difuzoare inteligente și afișaje inteligente cu funcție Google Home de marcă), Sonos One sau Beam pentru a controla redarea muzicii pe alte difuzoare Sonos, cum ar fi Play: 1 și Play: 5. Acest lucru nu transformă difuzoarele într-un dispozitiv Google Home, dar permite unui dispozitiv Google Home să controleze redarea muzicii pe ele.

Ce trebuie să începeți

Pentru a conecta Asistentul Google la dispozitivele Sonos aveți nevoie:

  • O conexiune la internet cu un router Wi-Fi.
  • Difuzor sau sistem Sonos care rulează cea mai recentă actualizare.
  • Un cont Google Assistant și un dispozitiv Google Home.

Cum să configurați difuzorul sau dispozitivul Sonos

Înainte de a vă conecta la Asistentul Google sau Google Home, trebuie să vă asigurați că dispozitivul Sonos este funcțional.

  1. Descărcați aplicația Sonos pe un telefon, tabletă sau computer. Aplicația Sonos este disponibilă de pe Google Play sau Amazon (Android) și din Apple App Store (iOS).

  2. Deschideți Sonos aplicație și atingeți oricare Configurați un sistem nou or Adăugați difuzoare.

  3. Dacă aveți de ales între configurarea Standard sau Boost, selectați Standard.

    Pot exista situații în care este necesară configurarea extinderii wireless Boost.

  4. Introduceți Sonos într-o sursă de alimentare și atingeți A continua. Apoi, selectați difuzorul sau dispozitivul din meniu și atingeți Configurați acest difuzor.

  5. Așteptați până când vedeți o lumină verde intermitentă pe dispozitiv și apoi atingeți A continua. Apăsați butoanele ilustrate pe ecran pe dispozitivul dvs. Sonos.

  6. Așteptați confirmarea că difuzorul a fost adăugat la configurarea dvs. Vi se solicită să adăugați un alt difuzor, dar dacă nu este necesar, selectați Nu acum și se afișează o pagină finală Setup Complete.

  7. Selectați Făcut în colțul din dreapta sus al paginii Setup Complete. Sonos este gata să redea muzică prin intermediul aplicației Sonos.


Cum se adaugă Asistent Google la Sonos One și Beam

Dacă adăugați Asistent Google la un Sonos One sau Beam, îl puteți utiliza fie ca dispozitiv Google Home. Nu aveți nevoie de un difuzor inteligent Google Home separat pentru a controla redarea muzicii sau alte dispozitive inteligente de acasă.

Iată cum puteți adăuga Google Assistant direct la Sonos One sau Sonos Beam.

  1. Deschideți aplicația Sonos pe smartphone.

  2. Selectați Mai Mult > Servicii de voce. Robinet Asistent Google în ecranul următor. 

  3. Selectați Adăugați la Sonos pe ecranul Asistentului Google. Veți vedea apoi o listă de difuzoare compatibile după locație. Alegeți un difuzor și apoi selectați Adăugați Asistent Google.

  4. Selectați Accesați aplicația Asistent Google. Când vi se solicită, atingeți Următor → și adăugați informațiile contului dvs. Sonos pentru a conecta Asistentul Google la dispozitivul dvs. Sonos.

Asistentul Google detectează Sonos One sau Beam, solicită permisiunea de a-l accesa și controla, întreabă în ce cameră este și adaugă serviciile muzicale pe care doriți să le utilizați.

Dacă aveți mai multe difuzoare Sonos One sau Sonos One și Sonos Beam, trebuie să le configurați separat. Pentru fiecare Sonos One sau Beam selectat, parcurgeți aceiași pași pentru a adăuga Asistent Google. Vi se cere să:

  • Denumiți camera în care este utilizat dispozitivul
  • Furnizați adresa dvs. pentru servicii bazate pe locație
  • Adăugați servicii de muzică și alegeți serviciul de muzică implicit
  • Asigurați-vă că serviciile muzicale pe care le-ați adăugat în Asistentul Google au fost adăugate în aplicația Sonos. 

Puteți conecta un Sonos One sau Beam la Alexa și altul la Asistentul Google.


Este posibil ca Sonos să nu accepte toate funcțiile Google Home

Puteți utiliza un Sonos One sau Beam pentru a controla atât redarea muzicii, cât și dispozitivele inteligente de acasă într-un mod similar cu un dispozitiv Google Home. Aceasta include:

  • Setarea alarmelor
  • Controlul termostatelor și luminilor
  • Răspunzând la întrebări
  • Redarea de conținut pe televizor printr-un Chromecast sau un sunet Chromecast sau redarea de conținut pe un televizor cu Chromecast încorporat. De asemenea, Sonos Beam poate porni și opri televizorul.

Cu toate acestea, există câteva limitări:

  • Sonos One / Beam cu Asistent Google inclus nu acceptă comenzile vocale de la mai mulți utilizatori. În plus, spre deosebire de Google Home, răspunsurile personalizate pentru mai mulți utilizatori nu sunt posibile. Se așteaptă ca Sonos și Google să permită potrivirea vocală în viitor.
  • Nu puteți efectua apeluri telefonice, trimite mesaje text sau efectua achiziții cu Asistentul Google prin Sonos One sau Beam.

Cum să configurați Asistentul Google cu alte difuzoare și produse Sonos

Folosind un dispozitiv compatibil Google Home (inclusiv Sonos One și Beam după instalarea Asistentului Google), puteți controla redarea muzicii pe alte difuzoare și produse Sonos (cum ar fi Play: 1 sau Play: 5) pe care nu le puteți instala Asistent Google direct în.

Aceasta înseamnă că un dispozitiv Google Home poate gestiona toate funcțiile avansate de control inteligent pentru casă, dar îi puteți spune, de asemenea, să redea muzică prin intermediul celorlalte boxe și produse Sonos. 

  1. Deschideți aplicația Sonos de pe dispozitivul dvs. mobil.

  2. Selectați Mai Mult > Servicii de voce > Selectați Asistent Google.

  3. Deschideți Asistent Google aplicație și selectați Adăugați la Sonos. Atingeți A continua și introduceți informațiile contului dvs. Sonos.

    Veți primi un mesaj care să ateste că Asistentul Google este gata să funcționeze cu Sonos.

  4. Conectați toate serviciile muzicale disponibile acceptate de Asistentul Google cu Sonos listate anterior și alegeți un serviciu prestabilit pentru redarea muzicii.

Asistent Google, Sonos și IFTTT

Un alt mod prin care puteți conecta Google Assistant și dispozitivele Sonos împreună pentru anumite funcții este prin IFTTT (If This Then That). 

IFTTT permite crearea de comenzi unice, dar dacă aveți un Sonos One / Beam sau un dispozitiv Google Home, veți obține o experiență de control mai cuprinzătoare decât să parcurgeți bucăți prin IFTTT. 

Dacă aveți deja Asistent Google / Google Home conectat cu Sonos prin metodele anterioare, puteți adăuga comenzi IFTTT suplimentare deasupra. 

  1. Folosind un computer sau dispozitiv mobil, stabiliți un cont IFTTT. Deschide IFTTT aplicație și selectați Asistent Google Sonos din categoria servicii. 

  2. Vi se solicită să permiteți IFTTT să lucreze cu Google Assistant și produsele Sonos pentru comenzile pe care le selectați. Selectați Bine.

  3. Continuați prin fiecare categorie și selectați câteva comenzi pentru Asistentul Google care controlează un dispozitiv Sonos. Exemplele includ:

    • Setați volumul între 1 și 10 
    • Setați volumul între 1 și 100
    • Întrerupeți Sonos
    • Reluați Sonos
    • Joacă un favorit pe Sonos

    Pentru a utiliza comenzile IFTTT, accesați butonul On / Off și dați clic pe acesta pentru a spune On, apoi navigați pentru a adăuga orice solicitări suplimentare.

    Nu puteți utiliza ambele comenzi de volum 1-10 și 1-100 în același timp, deoarece acestea intră în conflict unul cu celălalt. Dacă le porniți pe amândouă, va funcționa doar una, cel mai probabil la scara 1-100.

    Dacă nu vedeți o comandă pe care doriți să o utilizați, puteți crea o nouă comandă „applet” urmând instrucțiunile furnizate de IFTTT.

Servicii de muzică acceptate de Google Assistant și Sonos

  • Pandora (numai SUA)
  • Spotify (numai serviciu cu plată)
  • YouTube Music
  • Deezer (Serviciu cu plată numai în SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Italia, Australia și Germania)

De asemenea, puteți reda muzică din următoarele servicii, deși nu sunt listate în aplicația Asistent Google. 

  • iHeartRadio
  • TuneIn Radio
  • TIDAL

Sonos acceptă o varietate de comenzi de control al muzicii Google Assistant.

Google Assistant sau Alexa?

Sonos oferă opțiunea de asistent Google sau de control vocal Alexa, permițându-vă să o utilizați pe cea care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Alexa și Google Assistant țin evidența a ceea ce se joacă pe difuzoarele Sonos, indiferent dacă Alexa sau Google Assistant au fost utilizate pentru a începe redarea muzicii. Acest lucru înseamnă că puteți începe o melodie folosind Alexa și opriți-o folosind Asistentul Google sau invers, cu condiția să aveți atât un dispozitiv de tip Google Home cât și Amazon Echo, două Sonos Ones sau un Sonos One și Sonos Beam în rețeaua dvs. - unul folosind fiecare asistent.