Cum să blocați site-urile web pe telefonul sau tableta dvs. Android

Ce să știți

  • Puteți bloca un site web pe dispozitive Android utilizând o aplicație de securitate, un blocator de site-uri web sau un firewall.
  • Aplicațiile prezentate în acest articol funcționează pe telefoane și tablete Android care rulează Android 5.0 Lollipop și versiuni ulterioare.

Acest articol explică modul de prevenire a apariției site-urilor web nedorite pe dispozitivele Android prin utilizarea aplicațiilor de securitate gratuite, a blocatoarelor de site-uri web și a firewall-urilor.


Cum se blochează site-urile web pe Android utilizând o aplicație de securitate

În timp ce blocați site-urile web nedorite, adăugați un strat suplimentar de protecție și instalați o aplicație de securitate care oferă garanții împotriva virușilor, ransomware-ului și a altor conținut rău intenționat.

Una dintre cele mai populare aplicații de securitate este Mobile Security & Security de la Trend Micro. Cu Mobile Security, sunteți protejat de conținutul rău intenționat și puteți bloca site-urile web nedorite cu control parental. Alte caracteristici excelente de securitate mobilă includ:

  • Găsirea programelor malware în aplicații înainte ca acestea să fie instalate pe dispozitivul dvs. Android.
  • Vă avertizează dacă informațiile dvs. personale ar putea fi expuse de o aplicație.
  • Realizarea unei capturi de ecran a încercărilor neautorizate de accesare a dispozitivului. 
  • Vă ajută să vă găsiți telefonul dacă se pierde.
  • Ajutându-vă să vă recuperați după un atac ransomware.
  • Ștergerea dispozitivului.

Mobile Security este gratuit pentru descărcare, iar funcțiile sale anti-virus și anti-malware sunt gratuite. Funcțiile SafeSurfing și Parental Controls sunt caracteristici plătite care necesită un abonament anual de 20 USD după o perioadă de încercare gratuită. Înregistrarea la Trend Micro este necesară și pentru utilizarea aplicației.

Pentru a bloca un site web utilizând aplicația Mobile Security:

  1. Deschideți Securitate mobilă aplicație, apoi derulați în jos pe pagina principală și atingeți Control parental.

  2. Introduceți parola pentru contul dvs. Trend Micro.

  3. Robinet Filtru site-uri web.

  4. Apăsați pe comuta comutator lângă Filtru site-uri web să-l întoarcem On.

  5. Robinet Permite și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a acorda permisiunile corespunzătoare securității mobile.

  6. Alegeți o setare de vârstă pentru controalele parentale. Această opțiune este arbitrară; puteți personaliza setările ulterior.

  7. Robinet Listă blocată.

  8. Robinet Adăuga.

  9. Introduceți un nume descriptiv și adresa URL pentru site-ul web nedorit, apoi atingeți Economisești pentru a adăuga site-ul web în Lista blocată.


Cum să blocați site-urile web pe Android utilizând un blocator de site-uri web

Aplicațiile de blocare a site-urilor vă permit să programați orele în care aplicațiile și site-urile web sunt în afara limitelor. Una dintre cele mai apreciate aplicații de blocare a site-urilor web este BlockSite. BlockSite vă menține liber de distrageri prin aceste funcții:

  • Blocarea automată a site-urilor pentru adulți.
  • Un mod de lucru pentru a seta intervale temporizate și pauze.
  • Blocați site-urile și aplicațiile într-un program.
  • Blocați pagini web individuale.

BlockSite este gratuit, nu conține anunțuri și nu are achiziții în aplicație. Pentru a adăuga un site web la lista de site-uri blocate din BlockSite:

  1. Lansa BlockSite și atingeți semnul plus (+) în colțul din dreapta jos.

  2. Tastați adresa URL a site-ului web pe care doriți să îl blocați, apoi atingeți bifă verde.

  3. Apăsați pe Ceas cu alarmă în colțul din dreapta sus.

  4. Alegeți orele și zilele săptămânii în care doriți ca site-ul web să fie blocat.

  5. Apăsați pe comuta comutator lângă Programa pentru a aplica setările, apoi apăsați pe Săgeată înapoi pentru a reveni la pagina Blocare site-uri.


Cum să blocați site-urile web pe Android utilizând un firewall

Firewall-urile oferă securitate prin monitorizarea accesului la dispozitivul dvs. și blocarea datelor folosind un set de reguli. Gândiți-vă la un firewall ca la un gard între dvs. și internet. Asigurați-vă că alegeți un paravan de protecție fără rădăcină, astfel încât să nu trebuie să vă rădăcinați dispozitivul Android. 

Unul dintre cele mai descărcate firewall-uri pentru Android este NoRoot Firewall by Grey Shirts. Cu NoRoot Firewall, puteți bloca site-urile în funcție de faptul dacă utilizați internetul printr-o conexiune Wi-Fi sau o conexiune de date mobilă. De asemenea, veți primi notificări atunci când o aplicație încearcă să acceseze internetul. NoRoot Firewall este gratuit pentru descărcare, nu conține anunțuri și nu are achiziții în aplicație.

Pentru a bloca un site web utilizând NoRoot Firewall:

  1. Deschis Firewall NoRoot și glisați spre stânga pe bara gri din partea de sus pentru a selecta Filtre globale tab.

  2. Robinet Nou prefiltrare.

  3. Introduceți adresa URL completă a site-ului pe care doriți să îl blocați, inclusiv http or https în fața numelui de domeniu.

  4. În Port linie, atingeți sageata in jos, apoi atingeți asterisc (*).

    Apăsați pe Wi-Fi pictogramă dacă doriți să blocați site-ul web atunci când dispozitivul este online; apasă pe Data icoană dacă doriți să blocați site-ul web atunci când utilizați o conexiune LTE.

  5. Robinet OK.

  6. Glisați spre dreapta pe bara gri din partea de sus pentru a merge la Acasă tab.

  7. Robinet acasă. Pre-filtrul pe care l-ați creat pentru a bloca site-ul web va fi adăugat la lista de reguli firewall.