Cum să ascultați o adresă URL a melodiei în Windows Media Player 12

Probabil că sunteți familiarizați cu abilitățile Windows Media Player 12 de a reda muzică digitală, video și alte suporturi media pe computer. De asemenea, puteți utiliza popularul program tonomat pentru a reda melodii de pe site-uri web, mai degrabă decât să le descărcați mai întâi.

Există o caracteristică în WMP 12 care vă permite să deschideți adresa URL a unei melodii situate în orice rețea și să transmiteți conținutul. Această capacitate este în special atunci când doriți să ascultați o melodie, dar nu neapărat să o descărcați - mai ales dacă este un fișier mare sau aveți suficient spațiu pe hard disk (sau ambele!)


Cum se deschide un URL de melodie în Windows Media Player 12

Pentru a transmite în flux un fișier audio utilizând WMP 12:

  1. Dacă nu sunteți deja în modul Vizualizare bibliotecă, apăsați CTRL + 1.

  2. selectaţi Fișier fila meniu din partea de sus a ecranului și apoi selectați Deschideți adresa URL.

    Dacă nu vedeți bara de meniu, puteți apăsa CTRL + M pentru al activa.

  3. Utilizați browserul web pentru a găsi o descărcare MP3 gratuită pe care doriți să o transmiteți în flux. Va trebui să copiați adresa URL a acestuia în clipboard-ul Windows. De obicei, cel mai bun mod de a face acest lucru este să faceți clic dreapta pe butonul de descărcare și apoi să alegeți să copiați linkul. 

  4. Reveniți la Windows Media Player 12 și faceți clic dreapta pe caseta de text din ecranul de dialog Deschidere URL. Faceți clic stânga Pastă apoi selectați OK.

Melodia aleasă ar trebui să fie difuzată acum prin intermediul WMP 12. Pentru a păstra o listă de melodii pe care doriți să le transmiteți în viitor, creați liste de redare, astfel încât să nu trebuie să continuați să copiați linkurile din browser și să le lipiți în Open Ecran URL.