Cum să anulați salvarea mesajelor pe Snapchat

Când discutați cu un prieten sau un grup de prieteni pe Snapchat, acele mesaje sunt șterse automat din caseta de chat după ce navigați departe de acesta. Cu toate acestea, puteți salva și anula salvarea opțională a mesajelor Snapchat care sunt temporar importante.

Pixabay


De ce să salvați și să salvați mesajele Snapchat?

Dacă dvs. sau un prieten cu care discutați pe chat partajați o informație care merită să vă amintiți, poate fi util să o salvați, astfel încât să o puteți accesa mai târziu. Atunci când acea informație nu mai este necesară pentru dvs. sau pentru prietenii dvs. Snapchat, vă puteți curăța chat-ul dezactivându-l.

Puteți salva și anula un mesaj de câte ori doriți, atâta timp cât nu ieșiți din chat. Atingeți mesajul și o etichetă „Salvat” apare în stânga acestuia pentru o secundă sau două, iar mesajul devine gri.


Cum se poate salva un mesaj Snapchat

Următoarele instrucțiuni se aplică aplicațiilor Snapchat iOS și Android, deși capturile de ecran sunt de pe un iPhone. Utilizatorii Android ar trebui să poată urmări, dar ar putea observa unele mici diferențe.

  1. Deschideți caseta de chat individuală sau de grup care conține mesajul sau mesajele salvate atingând-o. Este posibil să puteți accesa chatul din fila conversații sau puteți căuta numele prietenului sau al grupului folosind funcția de căutare din partea de sus.

  2. Toate mesajele salvate sunt evidențiate cu gri; identificați-l pe cel pe care doriți să-l salvați.

    Nu puteți selecta mai multe mesaje salvate în bloc pentru a le salva. Deci, dacă ați salvat mesaje în mai multe chat-uri diferite cu prieteni sau grupuri, va trebui să le deschideți individual.

  3. Există două moduri în care puteți anula salvarea unui mesaj:

    • Atingeți a mesaj salvat. O etichetă „Nesalvată” apare în stânga acesteia timp de o secundă sau două înainte să dispară rapid.
    • Apasă și ține a mesaj salvat pentru a vedea o listă de opțiuni pop-up. Atingeți Anulați salvarea în chat pentru a-l salva.

    Prima modalitate este cea mai rapidă, având în vedere că necesită doar o singură atingere.

  4. După ce anulați cu succes un mesaj, acesta nu mai este evidențiat în gri. Când navigați departe de chat, mesajul pe care l-ați salvat este șters definitiv și nu poate fi vizualizat din nou când reveniți la chat.


Cum funcționează dezactivarea mesajelor Snapchat

Când salvați un mesaj Snapchat, toată lumea din chat o poate vedea atât timp cât rămâne salvat. Cu alte cuvinte, dacă salvați un mesaj pentru dvs., îl salvați și pentru ca toți ceilalți să îl vadă.

La fel, atunci când altcineva din chat salvează un mesaj, acesta salvează pentru toată lumea. Dacă ați salvat un mesaj, dar acesta rămâne evidențiat în gri și nu dispare la ieșirea din chat, atunci altcineva l-a salvat. Din păcate, nu puteți anula un mesaj în numele altcuiva. Deci, dacă toată lumea dintr-un chat de grup a salvat un mesaj, toată lumea ar trebui, de asemenea, să-l salveze pentru ca acesta să dispară din aplicație. Va trebui să cereți celorlalți participanți la chat să anuleze mesajul din partea lor dacă doriți să îl ștergeți definitiv.

Dacă doriți să vedeți cine a salvat un mesaj într-un chat de grup, țineți apăsat; ar trebui să vedeți o etichetă „Salvat de: Nume” sub opțiunea Salvare / Anulare în Chat.

În cele din urmă, dacă ștergeți conversațiile din fila de setări, dar ați salvat anterior mesaje în acele conversații, aceasta nu le salvează. Ștergerea conversațiilor le elimină doar din fila conversații principale. Trebuie să urmați instrucțiunile de mai sus pentru a anula salvarea mesajelor salvate.