Cum să anulați o comandă pe Amazon

Acest articol vă arată cum să anulați comenzile Amazon. Acoperă situațiile în care cumpărați un produs din greșeală și doriți imediat să anulați, precum și situațiile în care articolul a fost deja expediat sau primit și în care ați cumpărat de la un vânzător Amazon Marketplace.


Cum să anulați o comandă pe Amazon când nu este încă livrată

Cea mai simplă modalitate de a anula o comandă este de a face acest lucru imediat după plasarea acesteia atunci când starea comenzii Amazon „nu este încă expediată”. Trebuie să faceți doar următoarele:

  1. Conectați la Amazon.

  2. Apasă pe Comenzi butonul din partea dreaptă a barei de meniu.

  3. Apasă pe Anulează produse buton situat lângă comanda pe care doriți să o anulați.

  4. Alege un Motivul anulării (opțional).

  5. Faceți clic pe mic caseta alături de articolele pe care doriți să le anulați.

  6. Clic Anulați elementele bifate.


Cum să anulați comanda pe Amazon atunci când articolele sunt pregătite pentru expediere

Puteți anula o comandă Amazon care este pregătită pentru expediere? Pai depinde. Procesul în sine este practic identic cu cel de mai sus, dar în loc să puteți anula un articol imediat trebuie să plasați o cerere de anulare, care poate sau nu să fie acceptată.

  1. Urma pașii 1-5 de mai sus.

  2. Clic Anularea cererii.

Este greu de spus ce anume determină dacă Amazon va accepta solicitarea, deși depinde în principal de cât de aproape este un articol de a fi expediat. Dacă este pe punctul de a fi expediat, solicitarea dvs. poate fi respinsă.


Cum să anulați o comandă Amazon Marketplace

Dacă au trecut mai puțin de 30 de minute de când ați comandat un articol prin intermediul unui vânzător Marketplace, puteți anula o comandă imediat, urmând pașii descriși în prima secțiune a acestui articol.

Cu toate acestea, dacă au trecut mai mult de 30 de minute de când ați plasat o comandă, trebuie să trimiteți o cerere de anulare, urmând același proces prezentat în secțiunea de mai sus.

Încă o dată, dacă cererea dvs. este acceptată sau nu depinde de vânzător. De exemplu, s-ar putea să plasați cererea de anulare chiar înainte de expedierea articolului (ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, anularea ar trebui să fie posibilă). Cu toate acestea, până când vor vedea notificarea cererii, s-ar putea să fi expediat deja pachetul.


Cum să anulați comanda pe Amazon după ce a fost expediată sau primită

În cazurile în care anularea unei comenzi Amazon înainte de expediere nu este posibilă, există un singur lucru pe care îl pot face clienții: returnarea articolului și solicitarea unei rambursări. Amazon vă oferă opțiunea de a refuza livrarea coletului pe care l-ați trimis, caz în care curierul este, în esență, obligat să îl returneze către Amazon în numele dvs. Dacă acceptați livrarea coletului, va trebui să trimiteți articolul înapoi la Amazon (căutați „Centrul de returnare Amazon” pentru instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru).

În ambele cazuri, trebuie să luați pașii următori, care se aplică atât articolelor returnate, cât și înlocuirii.

  1. Conectați la Amazon.

  2. Apasă pe Comenzi butonul din partea dreaptă a barei de meniu.

  3. Găsiți comanda pe care doriți să o returnați (sau să o înlocuiți) și faceți clic Returneaza sau inlocuieste lucrurile.

  4. Alegeți un răspuns de ce întoarceți sau înlocuiți articolul. Lasa un Comentariu dacă se dorește (opțional).

  5. Clic A continua.

  6. În pagina următoare, examinați informațiile despre returnare, apoi faceți clic pe Trimiteți cererea de returnare.

Procesul în sine este suficient de simplu, dar ar trebui să rețineți că se aplică o serie de reguli. Primul este că Amazon oferă rambursări integrale numai dacă articolul pe care îl returnați este nedeschis. În al doilea rând, trebuie returnat în termen de 30 de zile de la livrare. Această ultimă condiție este relaxată pentru cumpărăturile de vacanță, însă, atunci când Amazon permite returnarea oricărui articol nedeschis cumpărat în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie până la 31 ianuarie.

Cu alte cuvinte, un articol nu poate fi returnat dacă îl deschideți, vă dați seama că nu vă mai place sau nu îl doriți în mod special și decideți să solicitați o rambursare. Cu toate acestea, articolele deschise pot fi returnate în termen de 30 de zile dacă sunt defecte sau deteriorate. Dacă apar probleme după 30 de zile, va trebui să contactați asistența pentru clienți Amazon.


Cât durează Amazon să ramburseze o comandă anulată?

Potrivit Amazon, atunci când o comandă de anulare trece, durează câteva minute până când rambursarea este aplicată cardului de credit al cumpărătorului. Cu toate acestea, poate dura 3-5 zile pentru ca suma relevantă să apară pe extrasul cardului său de credit, în timp ce poate fi de până la zece zile lucrătoare pentru cardurile de debit.