Cum să adăugați stații de radio la iTunes

Fluxurile radio pe internet sunt versiuni online ale posturilor de radio. Nu mai trebuie să utilizați un radio auto sau un tuner AM / FM pentru a asculta posturile. Dacă un post transmite online, probabil îl puteți asculta și pe iTunes. La fel ca majoritatea celorlalte playere media, iTunes poate transmite în direct muzică live, vreme, știri, radio de poliție sau podcasturi.

Odată adăugat un flux, acesta este plasat în propria listă de redare numită Melodii Internet și funcționează ca orice altă listă de redare din biblioteca dvs. iTunes.

Unele fluxuri radio pot fi identificate ca fișiere muzicale obișnuite și plasate în secțiunea Bibliotecă a iTunes, cu timpul listat ca „Continuu”.


Cum să adăugați stații de radio la iTunes

Nu toate posturile de radio pun un flux live pe site-ul lor, dar există surse pentru găsirea posturilor de radio care o fac. După ce ați găsit unul, copiați adresa URL a fluxului respectiv.

  1. Cu iTunes deschis, navigați la Fișier > Deschideți fluxul. Alternativ, utilizați comanda rapidă de la tastatură Comandă + U pe un Mac sau Ctrl + U pe un PC.

  2. Lipiți adresa URL a postului de radio online în câmpul furnizat.

  3. Selectați OK pentru a adăuga postul la iTunes.

    Pentru a elimina un post de radio personalizat, faceți clic dreapta pe acesta și selectați Ștergeți din bibliotecă.


Unde să găsiți fluxuri radio pe internet

Mai jos sunt două exemple de site-uri web care au colecții mari de fluxuri de internet gratuite, cu legături directe către adresele URL pe care le puteți copia și adăuga la iTunes. Cu toate acestea, postul de radio preferat poate avea un link postat pe site-ul său, deci, dacă doriți un anumit post, ar trebui să vă uitați mai întâi acolo.

  • Radio? Sigur !: Selectați activ din lista derulantă de lângă „Stare” în lista de posturi și apoi căutați un cuvânt cheie care poate fi folosit pentru a găsi stația pe care o urmăriți. Selectați titlurile tabelului pentru a sorta rezultatele după nume, gen, țară, limbă și data la care a fost actualizată ultima dată. După ce deschideți fluxul dorit, copiați linkul din Sursă secțiunea și lipiți-o în iTunes conform instrucțiunilor de mai sus.
  • Director Icecast: Căutați după cuvinte cheie sau răsfoiți după gen. Faceți clic dreapta pe linkul M3U de lângă flux și lipiți-l în iTunes.

Fluxurile radio sunt uneori într-un format de fișier obișnuit, cum ar fi MP3, dar altele pot fi în formate de playlist, cum ar fi PLS sau M3U. Indiferent de format, încercați să îl inserați în iTunes așa cum este descris. Dacă funcționează, va începe redarea în câteva secunde. Dacă nu funcționează, poate fi adăugat la iTunes, dar niciodată nu se joacă.