Cum să adăugați Bluetooth la computer

Bluetooth este utilizat de o mulțime de dispozitive, cum ar fi căștile și tastaturile. Multe computere îl au, de asemenea, dar dacă al tău nu, îl poți adăuga printr-un adaptor / adaptor Bluetooth. Din fericire, configurarea este destul de simplă.

Computerul dvs. are deja Bluetooth? Ar trebui să vă întrebați acest lucru înainte de a urma pașii de mai jos, deoarece acestea implică achiziționarea unui dongle Bluetooth. Aflați cum să configurați dispozitivele Bluetooth și să vedeți ce trebuie să faceți când Bluetooth nu funcționează în Windows 10. Este posibil ca Bluetooth să fie deja disponibil pe computer, dar adăugarea unui dispozitiv nu funcționează.

Acest ghid este relevant pentru computerele care rulează Windows 10, 8 și 7.


Găsiți un adaptor Bluetooth

David Montgomery / Getty Images 

Obținerea unui adaptor Bluetooth pentru computer este cel mai simplu mod de a adăuga funcționalitate Bluetooth pe un desktop sau laptop. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deschiderea computerului, instalarea unui card Bluetooth sau ceva de genul acesta.

Dongle-urile Bluetooth folosesc USB, astfel încât acestea se conectează la exteriorul computerului dvs. printr-un port USB deschis. Sunt ieftine, compacte și ușor de găsit în locuri precum Amazon, Newegg, Best Buy etc.

În general vorbind, doriți să obțineți cel mai rapid transmițător Bluetooth pe care îl acceptă PC-ul dvs. Pentru majoritatea computerelor moderne, asta înseamnă un adaptor USB 3.0. Cu toate acestea, dacă te uiți la porturile USB ale computerului tău și au inserții din plastic negru, acestea sunt probabil USB 2.0. Dacă sunt albastre sau etichetate SS (pentru SuperSpeed), sunt USB 3.0. Acest lucru contează deoarece, în timp ce dispozitivele USB 3.0 funcționează în porturile USB 2.0, acestea nu vor funcționa la fel de repede ca atunci când sunt conectate la porturile USB 3.0.


Instalați adaptorul Bluetooth pe computer

În majoritatea cazurilor, puteți doar să conectați adaptorul Bluetooth la computer pentru a permite Windows să instaleze automat driverul necesar. Dar dacă acest lucru nu funcționează, încercați un instrument de actualizare a driverului sau vizitați site-ul web al producătorului pentru instrucțiuni specifice de instalare.

Fiecare dintre cele patru adaptoare Bluetooth pe care le-am încercat au fost instalate singure.

Conectați un dispozitiv la adaptorul Bluetooth

Acum că aveți un adaptor Bluetooth conectat la computer, este timpul să asociați un dispozitiv cu acesta.

Pentru Windows 10, accesați setările > Dispozitive > Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv > Bluetooth. Utilizatorii Windows 8 și Windows 7 ar trebui să acceseze Panoul de control pentru a găsi Hardware și sunet > Dispozitive și imprimante > Adaugă un dispozitiv.

Este posibil să trebuiască să finalizați procesul de asociere introducând un cod pe oricare dintre dispozitive.

Aflați cum să configurați un dispozitiv Bluetooth pentru instrucțiuni pas cu pas sau consultați aceste instrucțiuni specifice pentru conectarea căștilor Bluetooth, utilizarea difuzoarelor Bluetooth cu computerul sau asocierea unui mouse Bluetooth.


Utilizarea Bluetooth cu alte dispozitive

Bluetooth nu este limitat doar la computere. De asemenea, puteți adăuga Bluetooth la un televizor și puteți obține Bluetooth în mașină.