Cum să actualizați hard disk-ul PS3 pentru a crea mai mult spațiu

Sony PlayStation 3 are o cantitate limitată de spațiu de stocare, ceea ce înseamnă că există o limită a cantității de conținut digital pe care o puteți descărca. Este posibil să faceți upgrade la unitatea de disc PS3, astfel încât să poată păstra mai multe jocuri, filme și alte materiale media.

Instrucțiunile din acest articol se referă la modelul original al Sony PS3, dar procesul este similar pentru toate modelele PS3.


De ce aveți nevoie pentru a actualiza un hard disk PS3?

Veți avea nevoie de următoarele instrumente pentru a vă actualiza unitatea de disc PS3:

  • Un hard disk SATA de 5400 RPM
  • O șurubelniță Phillips nr. 0 x 2-1 / 2 "
  • Un hard disk USB extern pentru a salva conținutul de pe vechiul hard disk PS3

Discul dvs. de înlocuire PS3 ar trebui să fie o unitate de disc SATA (HDD) similară pentru laptop, cum ar fi un Maxtor de 160 GB. Unitatea PS3 originală este o unitate de hard disk SATA de 20-60 GB evaluată la 5400 RPM, deci se recomandă o viteză similară.


Cum se actualizează hard disk-ul PS3

Actualizarea hardware-ului consolei vă va anula garanția, deci faceți acest lucru pe propriul risc.

  1. Conectați un hard disk USB la PS3. Software-ul sistemului PS3 ar trebui să recunoască automat unitatea de disc externă.

  2. Localizați conținutul media pe PS3 pe care doriți să faceți backup și copiați-l pe unitatea USB. Setările consolei, ID-urile dvs. online și alte date importante sunt păstrate în memoria flash PS3, deci nu este nevoie să copiați acest conținut. Mutați orice conținut al jocului, inclusiv datele de salvare ale jocului PlayStation, precum și alte suporturi media, cum ar fi imagini, videoclipuri, filme și trailere.

  3. Opriți consola PS3, apoi deconectați toate cablurile de la PS3, inclusiv cablurile HDMI, cablurile controlerului și cablul de alimentare.

    Dacă nu deconectați PS3 înainte de a-l deschide, se poate produce șoc electric și deteriorarea consolei.

  4. Scoateți capacul HDD PS3. Mutați consola PS3 pe lateral. Partea cu autocolantul HDD ar trebui să fie orientată în sus. Îndepărtați placa de plastic a capacului HDD de lângă autocolant folosind o șurubelniță cu vârf plat sau unghia pentru a o ridica și a o scoate.

    Dacă încercați să faceți upgrade la un hard disk PS3 Slim, atunci placa de acoperire se află în partea inferioară a consolei.

  5. Căruciorul discului este fixat de un singur șurub. Utilizați o șurubelniță Phillips pentru a îndepărta acest șurub, ceea ce va permite vechiului hard disk să alunece afară din unitate.

  6. Trageți ușor de tava unității de disc și trageți-o în sus pentru a o scoate din carcasa PS3.

  7. Scoateți cele patru șuruburi din tava care fixează unitatea de disc folosind o șurubelniță Phillips și înlocuiți vechea unitate de disc cu cea nouă. Fixați noul hard disk în poziția exactă pe care era hardul vechi pe tavă.

    Folosiți numai un hard disk SATA pentru upgrade pentru PlayStation 3.

  8. Glisați tava în locația inițială. Mutați ușor unitatea de disc în slot și, când ajungeți la capăt, utilizați o presă fermă pentru a vă asigura că conexiunile sunt securizate. Înlocuiți șurubul unic și plasați capacul HDD înapoi pe partea laterală a PS3.

    Nu forțați și nu folosiți niciodată o presiune mare atunci când deschideți carcase sau instalați hardware nou. Noul hard disk ar trebui să alunece cu ușurință în poziție.

  9. Reconectați toate cablurile și porniți consola. PS3 va recunoaște că hard disk-ul pe care tocmai l-ați instalat va trebui formatat. Selectați Da a continua.

  10. Conectați unitatea USB și mutați conținutul pe care l-ați copiat mai devreme de pe vechiul dvs. hard disk. Odată terminat, veți avea loc pentru o mulțime de noi suporturi digitale.

    Păstrați unitatea de disc PS3 originală într-un loc sigur, în cazul în care ceva nu merge bine cu noul.