Cum să activați meniul de depanare Safari pentru a obține capacități adăugate

Safari a avut mult timp un meniu Debug ascuns care conținea capabilități utile. Menționat inițial pentru a ajuta dezvoltatorii în depanarea paginilor web și a codului JavaScript care rulează pe acestea, meniul de depanare a fost ascuns deoarece comenzile incluse în meniu ar putea face ravagii pe paginile web.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor care rulează OS X El Capitan (10.11) sau versiuni anterioare. Apple a eliminat opțiunea de depanare începând cu OS X Sierra (10.12) și a mutat majoritatea caracteristicilor sale în meniul Dezvoltare.

Utilizați Terminal pentru a activa meniul de depanare al Safari. Captură de ecran oferită de Coyote Moon, Inc.

Odată cu lansarea Safari 4 în vara anului 2008, multe dintre cele mai utile elemente din meniul Depanare au fost mutate în noul meniu Dezvoltare. Cu toate acestea, meniul de depanare ascuns a rămas și chiar a preluat o comandă sau două pe măsură ce dezvoltarea Safari a continuat. A fost eliminat complet din OS X Sierra și versiunile ulterioare ale sistemului de operare.


Meniul de depanare Safari în OS X El Capitan și anterior

Apple a făcut accesul la meniul de dezvoltare ascuns un proces ușor, necesitând doar o călătorie la preferințele Safari. Pe de altă parte, accesarea meniului Debug a fost ceva mai complicat.

Activarea ferestrei de depanare Safari necesită utilizarea Terminalului, un instrument puternic pentru accesarea caracteristicilor ascunse ale sistemului de operare Mac și ale numeroaselor sale aplicații. Terminalul este secretul activării meniului de depanare Safari.


Activați meniul de depanare al Safari

Închideți Safari dacă îl aveți deschis și apoi:

  1. Mergi la pagina aplicatii > Utilități și lansare Terminal.

  2. Introduceți următoarea linie de comandă în Terminal tastând-o sau folosind copiere și lipire. Introduceți comanda ca o singură linie în Terminal, chiar dacă browserul dvs. o poate împărți în mai multe linii.

    implicit scrie com.apple.Safari IncludeIn

  3. Anunturi Introduce or Retur.

  4. Repornește Safari. Noul meniu de depanare este disponibil.


Dezactivați meniul de depanare Safari

Dacă doriți să dezactivați meniul Debug, puteți face acest lucru oricând, din nou folosind Terminal. Închideți Safari dacă este deschis și apoi:

  1. Lansa Terminal.

  2. Introduceți următoarea linie de comandă în Terminal tastând-o sau folosind copiere și lipire. Introduceți comanda ca o singură linie în Terminal, chiar dacă browserul dvs. o poate împărți în mai multe linii.

    implicit scrie com.apple.Safari IncludeIn

  3. Anunturi Introduce or Retur.

  4. Repornește Safari. Meniul de depanare a dispărut.


Elemente preferate din meniul de depanare Safari

Cu meniul Debug sub controlul dvs., puteți încerca diverse elemente de meniu. Nu toate elementele de meniu sunt utilizabile, deoarece multe sunt concepute pentru a fi utilizate într-un mediu de dezvoltare în care aveți control asupra serverului web. Cu toate acestea, elementele utile includ:

  • Reporniți forțat
  • Show Frame Rate Meter, care afișează încărcarea procesorului, viteza de cadru a paginii și actualizările efectuate pe pagină, totul sub formă de vitezometre analogice.
  • Diverse opțiuni de semnalizare.
  • Sincronizați istoricul iCloud.
  • În funcție de versiunea Safari, opțiunea de resetare și recomputare Top Site-uri.