Cum să activați Bluetooth în Windows 7

Atâta timp cât computerul dvs. acceptă un radio Bluetooth, Windows simplifică procesul de conectare. După ce activați Bluetooth, conectați-vă la o rețea fără fir și asociați computerul cu alte dispozitive wireless.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Cum se activează Bluetooth în Windows 10 sau Windows 8.1

Unele computere oferă un buton sau o tastă care vă permite să activați Bluetooth cu o singură atingere. Cu toate acestea, dacă nu puteți găsi una dintre acestea, activați Bluetooth în setările computerului. 

  1. selectaţi acasă butonul.

  2. Tip "Bluetooth"în caseta de căutare și selectați setările Bluetooth din listă.

  3. Comutați comutatorul Bluetooth la On.


Cum să activați Bluetooth în Windows 7

Setările pentru activarea Bluetooth în Windows 7 sunt ușor diferite de cele din versiunile mai noi de Windows.

  1. selectaţi acasă butonul. 

  2. Tip Bluetooth în Începeți căutarea cutie. 

  3. Selectați Schimbați setările Bluetooth în rezultatele căutării. Se deschide caseta de dialog Setări Bluetooth. 

  4. selectaţi Permiteți dispozitivelor Bluetooth să găsească acest computer caseta de selectare din Discovery.

  5. Opțional, pe același ecran, selectați Permiteți dispozitivelor Bluetooth să se conecteze cu acest computer caseta de selectare și Alertează-mă când un nou dispozitiv Bluetooth vrea să se conecteze caseta de selectare din Conexiuni. Aceste două opțiuni simplifică procesul de conectare fără pași manuali suplimentari pentru conectarea unui anumit dispozitiv.

  6. Selectați Aplică apoi selectați OK.

Pictograma Bluetooth apare pe bara de activități sau în folderul Icoane ascunse din stânga datei și orei din bara de activități. 

După ce activați Bluetooth și faceți computerul descoperibil, conectați căștile Bluetooth la computer sau asociați orice dispozitiv cu Bluetooth - cum ar fi o tastatură, un mouse sau difuzoare - la computer.

Computerul este acum asociat cu celălalt dispozitiv. Ar trebui să se conecteze automat de fiecare dată când cele două dispozitive se află în raza de împerechere, cu condiția ca Bluetooth să fie activat pe ambele.


Depanarea problemelor Bluetooth

Dacă nu puteți activa Bluetooth pe computerul dvs. Windows 7 sau dacă nu puteți asocia un alt dispozitiv cu computerul dvs. prin Bluetooth, depanarea vă poate ajuta să găsiți soluția.