Cum pot porni Windows în modul sigur?

Când porniți computerul Windows în modul sigur, puteți rezolva tot felul de probleme, în special cele care implică drivere de dispozitiv și fișiere DLL. De asemenea, este posibil să puteți depana unele erori ale ecranului albastru al morții și alte probleme similare care întrerup sau împiedică pornirea normală a Windows.

Din păcate, Windows nu o face foarte clară și deschisă în ceea ce privește modul de repornire în modul sigur. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru pașii specifici pe care trebuie să-i urmați în versiunea dvs. de Windows pentru a intra în modul sigur.

Aceste instrucțiuni se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7; vedeți ce versiune de Windows aveți dacă nu sunteți sigur ce set de instrucțiuni să urmați. Dacă aveți una dintre tabletele Microsoft Surface, instrucțiunile pot fi puțin diferite.


Cum se pornește Windows 10 și 8 în modul sigur

  1. Deschideți fereastra Setări apăsând A castiga+I. Cealaltă modalitate de a face acest lucru în Windows 10 este făcând clic dreapta pe butonul Start și alegând setările.

  2. În Windows 10, selectați Actualizare și securitate și apoi Recuperare.

    În Windows 8, accesați Modificați setările PC > Actualizare și recuperare > Recuperare.

  3. Selectați Reporniți acum de la Programare avansată secţiune.

  4. După repornirea computerului, urmați această cale pentru a ajunge la opțiunile modului sigur: Depanarea > Opţiuni avansate > Setări de pornire > Repornire.

    Data viitoare când trebuie să ajungeți mai rapid la acest ecran, țineți apăsat butonul Schimba în timp ce selectați Repornire din fereastra de autentificare. Când reporniți, veți fi direcționat către acest ecran.

  5. După o altă repornire, veți vedea mai multe opțiuni de pornire. Alege 4 or F4 pentru a intra în modul sigur sau 5 or F5 pentru a intra în modul sigur cu rețea dacă aveți nevoie și de driverele de rețea activate.

  6. Așteptați până când Windows pornește în modul sigur.


Cum se pornește Windows 7 în modul sigur

Cel mai simplu mod de a porni Windows 7 în modul sigur este din utilitarul Configurare sistem:

Cum se pornește Windows în mod sigur folosind configurarea sistemului

  1. Din meniul Start, căutați și selectați msconfig.

  2. selectaţi Boot tab.

  3. Permite Încărcătură sigură în partea de jos, sub Opțiuni de pornire secţiune.

  4. Selectați Minim pentru a activa modul sigur sau alegeți Reţea dacă aveți nevoie de conectivitate la rețea în timp ce în modul sigur.

  5. Selectați OK, apoi alegeți Repornire. Dacă nu vedeți promptul de repornire, reporniți normal din meniul Start.

  6. Computerul dvs. va reporni în modul sigur pe care l-ați selectat la pasul 4.


Limitările modului sigur

Pornirea Windows în modul sigur nu rezolvă, previne sau provoacă niciun fel de problemă Windows. Modul sigur este pur și simplu o modalitate de a porni Windows cu un set minim de drivere și servicii, cu ideea că sistemul de operare va funcționa suficient de corect pentru a vă permite să remediați problema.

Aveți probleme la pornirea Windows în modul sigur folosind una dintre metodele tipice de mai sus? Încercați alte opțiuni pentru a forța Windows să repornească în modul sigur.