Cum îmi elimin parola Windows?

Nu este deloc dificil să eliminați parola contului dvs. Windows. După ce vă ștergeți parola, nu mai trebuie să vă conectați la Windows la pornirea computerului.

Oricine din casa sau biroul dvs. va avea acces deplin la tot ce se află pe computerul dvs. după ce vă eliminați parola, deci acest lucru nu este un lucru foarte sigur.

Cu toate acestea, dacă nu aveți nicio îngrijorare cu privire la accesarea fizică a altor persoane pe computerul dvs., eliminarea parolei dvs. nu ar trebui să fie o problemă pentru dvs. și cu siguranță va accelera timpul de pornire al computerului.

Dacă doriți să ștergeți parola pentru că ați uitat-o ​​și nu mai puteți accesa Windows, atunci nu veți putea folosi metoda de mai jos. Procesul standard de „eliminare a parolei” necesită accesul la contul Windows. Dacă nu vă cunoașteți parola, consultați sfatul din partea de jos a acestei pagini.

Dacă nu doriți să ștergeți complet parola, puteți configura Windows pentru a vă conecta automat. În acest fel, contul dvs. are încă o parolă, dar nu vi se solicită niciodată când Windows pornește.


Cum să eliminați parola Windows

Puteți șterge parola contului Windows din Panoul de control, dar modul specific în care faceți acest lucru este puțin diferit în funcție de sistemul de operare pe care îl aveți. Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu sunteți sigur care dintre aceste câteva versiuni de Windows este instalat pe computer.

Ștergerea unei parole Windows 10 sau Windows 8

  1. Deschideți Panoul de control. Pe interfețele tactile, cel mai simplu mod este prin linkul său din meniul Start (sau ecranul de aplicații din Windows 8), dar meniul Power User este probabil mai rapid dacă aveți tastatură sau mouse.

  2. Pe Windows 10, selectați Conturi de utilizator (se numeste Conturile utilizatorilor și siguranța familiei în Windows 8). 

    Dacă setarea Vizualizare după este pe pictograme mari sau pictograme mici, atunci nu veți vedea acest link. Alege Conturi de utilizator în schimb și treceți la pasul 4.

  3. Selectați Conturi de utilizator.

  4. Alege Efectuați modificări în contul meu în setările computerului.

  5. Selectați Opțiuni de conectare din stânga.

  6. Selectați Schimba în Parolă secţiune.

  7. Tastați parola curentă în caseta de text de pe ecranul următor, apoi selectați Următor →.

  8. Alege Următor → încă o dată pe pagina următoare, dar nu completați nicio informație. Introducerea unei parole goale va înlocui vechea parolă cu una goală.

  9. Puteți închide din fereastra deschisă cu finalizarea și ieșiți din fereastra Setări.

Ștergerea unei parole Windows 7, Vista sau XP

  1. Mergi la pagina acasă > Panou de control.

  2. În Windows 7, alegeți Conturile utilizatorilor și siguranța familiei (se numeste Conturi de utilizator în Vista și XP). 

    Dacă vizualizați pictogramele mari sau pictogramele mici ale Panoului de control în Windows 7 sau dacă sunteți pe Vista sau XP și aveți activată vizualizarea clasică, pur și simplu deschideți Conturi de utilizator și continuați cu Pasul 4.

  3. Deschis Conturi de utilizator.

  4. În zona Efectuați modificări ale contului dvs. de utilizator din fereastra Conturi de utilizator, selectați Sterge-ti parola. În Windows XP, fereastra se numește Conturi de utilizator și există un pas suplimentar: în zona sau alegeți un cont pentru a schimba, selectați numele de utilizator Windows XP și alegeți Ștergeți parola.

  5. În caseta de text de pe ecranul următor, introduceți parola Windows curentă.

  6. Selectați Eliminați parola pentru a confirma că doriți să eliminați parola Windows.

  7. Acum puteți închide orice ferestre deschise legate de conturile de utilizator.

Consultați Cum să găsiți parolele Windows pierdute pentru mai multe moduri diferite de a reveni la Windows dacă nu vă cunoașteți parola. Probabil cea mai populară opțiune este de a utiliza un program de recuperare a parolei Windows, un software folosit pentru a sparge sau a reseta parola. În funcție de metoda de recuperare a parolei pe care o utilizați, puteți să vă schimbați parola sau să creați o nouă parolă după ce ați terminat.