Cum dezactivați Google Assistant

Asistentul Google, cunoscut și sub numele de „OK Google”, este o funcție standard pe majoritatea telefoanelor Android. Vă permite să obțineți indicații de orientare către o destinație, să aflați orele de deschidere ale unei companii locale, să efectuați căutări pe internet doar cu vocea dvs. și multe altele.

Pentru a interacționa cu această funcție, rostiți „OK, Google” sau „Hei, Google”, apoi puneți întrebarea sau dați o comandă. Este o modalitate excelentă de a obține informații fără mâini. Dar, poate sosi un moment în care doriți să dezactivați OK Google. Iată cum.

Instrucțiunile din acest articol se aplică versiunii Android 10 și versiuni ulterioare.


Dezactivați OK Google pe un telefon Android

Dacă doriți să dezactivați OK Google pe smartphone sau tabletă, urmați pașii de mai jos:

  1. Deschideți telefonul setările app.

  2. Selectați Google > Servicii de cont > Căutare, Asistent și voce > Asistent Google.

  3. Apăsați pe Asistent , apoi derulați în jos până la dispozitivele Asistent și apăsați pe Telefon.

  4. Apăsați pe Asistent Google glisor pentru al opri.


Dezactivați OK Google pe un Smartwatch Android

Pentru a dezactiva Asistentul Google pe Android Watch, pur și simplu apăsați pe setările pictogramă roată, apoi alegeți Personalizare. De acolo, comută OK Google Detection off.

Dezactivați OK Google pe iOS

Dacă utilizați aplicația Asistent Google pe iOS, îl puteți face să nu mai asculte comenzile dvs. verbale oprind microfonul. Mergi la setările > Asistent Google > Microfon și glisați comutatorul la oprit.

Această metodă nu dezactivează complet Asistentul Google. Puteți încă să introduceți cererile dvs.

O altă modalitate de a dezactiva OK Google pe iOS este pur și simplu să ștergeți aplicația. Acest lucru funcționează la fel ca pentru orice altă aplicație iOS. Apăsați în jos pe pictograma aplicației din ecranul de pornire, așteptați să înceapă să se miște, apoi alegeți Ștergeți aplicația.