Cum deblocați un telefon LG

Una dintre problemele obișnuite cu unele smartphone-uri, mai ales dacă doriți să le predați sau să le vindeți, este că adesea sunt „blocate” la un anumit operator. Aceasta înseamnă că vor funcționa doar în rețeaua operatorului respectiv. Dar deblocarea telefonului LG este mult mai simplă decât v-ați putea aștepta, cu condiția să faceți puține teme. Acest lucru va funcționa pentru orice dispozitiv LG care acceptă o cartelă SIM, nu doar pentru smartphone-uri.

Ceea ce distinge telefoanele GSM de telefoanele CDMA este o cartelă SIM detașabilă, deci aceste instrucțiuni vor funcționa pentru orice telefon LG cu o cartelă SIM.


De ce este blocat telefonul meu?

Majoritatea operatorilor de transport își pierd pierderile vândându-vă un telefon (chiar și telefoane premium foarte scumpe), așa că încearcă să facă diferența cu contractul dvs. de telefon. Blocarea telefonului vă împiedică să cumpărați un telefon, să vă anulați contractul și să săriți nava către un alt transportator, lăsând datoria primului transportator (ca să spunem așa).

Acestea fiind spuse, majoritatea rețelelor vor debloca orice telefon, inclusiv LG, dacă întrebați. Deși detaliile variază de la un operator la altul, de regulă, va trebui să fiți la curent cu toate facturile restante și va trebui să obțină aprobarea de la deținătorul contului, deci, dacă aveți un plan familial, Va trebui să aveți la îndemână persoana al cărei nume este pe cont.


Îmi pot debloca telefonul LG?

Deblocarea LG depinde de arhitectura de bază a telefonului. Există două tipuri:

  • Acces multiplu la divizarea codului (CDMA)
  • Sistem global pentru telefoane mobile (GSM)

Vă puteți da seama care este, deschizând spatele: Dacă există o cartelă SIM, atunci aveți un telefon GSM. La momentul scrierii acestui articol, T-Mobile, AT&T și orice companie care are un acord cu operatorul de rețea virtuală mobilă (MVNO) sunt dispozitive GSM. Cartela SIM este locul în care trăiesc anumite date de bază despre telefon, cum ar fi numărul dvs. de telefon; Acesta este modul în care puteți cumpăra un telefon nou, introduceți în SIM și aveți același număr de telefon.

Telefoanele CDMA sunt diferite; numărul este efectiv conectat la dispozitiv. Din punct de vedere tehnic, telefoanele CDMA nu sunt blocate, dar CDMA și GSM nu „vorbesc” unul cu celălalt, deci este un punct discutabil. Verificați manualul telefonului LG pentru a vedea dacă este un telefon „hibrid”, care poate vorbi cu ambele rețele. Dacă este, îl puteți debloca.


Cum deblocați un telefon LG

Dacă aveți un telefon LG cu o cartelă SIM detașabilă, atunci este ușor să deblocați dispozitivul, astfel încât să îl puteți folosi cu un alt operator. Iată cum:

  1. Găsiți numărul dvs. IMEI. Gândiți-vă la IMEI ca la identitatea globală a telefonului dvs.; este un număr unic pentru dispozitivul dvs. care îl identifică. Pentru a o găsi, deschideți aplicația Setări și accesați general > Despre telefon > Stare.  

  2. Odată ce aveți IMEI, contactați furnizorul de rețea. Vă vor cere identitatea și IMEI-ul dispozitivului dvs. Va trebui să verifice dacă IMEI nu este „blocat”, de obicei din cauza faptului că a fost raportat furat sau din cauza facturilor neplătite.

  3. Când este eliminat, solicitați o deblocare. Acestea vor efectua deblocarea pentru dvs. de la distanță sau vă vor îndruma să descărcați o aplicație care va trece prin procesul de deblocare.  

  4. Dacă schimbați furnizorii, contactați noua dvs. rețea și întrebați-i dacă mai au nevoie de ceva de la dvs. În funcție de telefon, este posibil să aveți nevoie de o nouă cartelă SIM sau de a aduce dispozitivul pe o vitrină pentru a finaliza procesul.