Cum deblocați o conexiune Wi-Fi securizată

Uneori, este necesar să deschideți deblocarea Wi-Fi și să dați acces publicului. Poate creați un punct de acces deschis pentru afacerea dvs. sau aveți o petrecere și nu aveți chef să partajați parola Wi-Fi tuturor. În orice caz, deschiderea rețelei wireless este simplă, dar procesul variază în funcție de router.

Instrucțiunile din acest ghid vă pot oferi doar o idee generală a procesului, dar va trebui să încercați cu routerul sau să căutați documentația producătorului pentru a completa detaliile.


Cum deblocați o rețea Wi-Fi

  1. Lansați browserul web preferat. În bara de adrese, introduceți adresa IP a routerului.

    Pe majoritatea routerelor, adresa IP implicită este 192.168.1.1. Probabil că veți găsi routerul la adresa respectivă, cu excepția cazului în care l-ați configurat diferit.

  2. Înainte de a putea accesa interfața administrativă a routerului, va trebui să introduceți numele de utilizator și parola.

    Dacă ISP-ul dvs. a configurat acest lucru pentru dvs., probabil vi le-au dat și le veți găsi în instrucțiunile pentru routerul dvs. sau undeva similar.

  3. Când ajungeți pe pagina de administrator a routerului, veți observa o mulțime de informații despre router și rețeaua dvs. wireless. Fiecare producător este diferit, iar meniul va varia ușor, dar probabil că veți selecta fie un Fără fir or Reţea din meniul principal de navigare pentru a găsi comenzile de care aveți nevoie.

  4. De acolo, poate fi necesar să vă uitați sub un submeniu și să selectați Securitate wireless. În caz contrar, veți găsi probabil setările pentru rețeaua dvs. wireless pe aceeași pagină, așa că derulați și vedeți dacă puteți găsi setări pentru Securitate sau Mod de securitate.

  5. După ce îl localizați, veți observa că este setat la WPA2 Personal sau ceva similar. Selectați meniul derulant furnizat și selectați Invalid.

    Dacă faceți acest lucru, veți provoca, probabil, alte câteva setări de securitate, inclusiv parola.

  6. Cu criptarea wireless dezactivată, localizați fișierul Economisești Aplică butoane pentru router.

    De obicei se află în partea de jos sau în partea laterală a fiecărei pagini. Derulați până la sfârșitul paginii pe care vă aflați, dacă nu le vedeți.

  7. Selectați Economisești, așteptați reîncărcarea paginii, apoi selectați Aplică pentru a face schimbarea permanentă.

    Din nou, opțiunile exacte pot diferi ușor în funcție de router.

  8. Ruterul dvs. este acum accesibil de toată lumea și vă puteți conecta fără o parolă.

  9. Când sunteți gata să vă reactivați securitatea, reveniți la setările routerului, selectați meniul derulant de securitate corespunzător, apoi selectați WPA2 Personal. Utilizați criptarea AES, creați o parolă puternică, apoi salvați și aplicați din nou modificările pentru ca acestea să intre în vigoare.