Creați și personalizați plicuri în Microsoft Word

Crearea plicurilor în Microsoft Word este la fel de simplă ca imprimarea plicurilor manual. Un instrument special din program creează automat plicurile pentru dvs. Tot ce faceți este să introduceți adresa de returnare și adresa destinatarului. Când doriți să dați plicurilor dvs. o notă personală sau să formatați plicuri pentru a se potrivi mărcii dvs., personalizați aspectul textului.

Informațiile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 și Word pentru Mac.


Cum se imprimă un plic personalizat

Plicurile pot fi configurate pentru a include adresele de livrare și returnare. Dacă nu vă plac setările implicite pentru plic, personalizați-le cu un font diferit și o distanță diferită între text și marginea exterioară a plicului. De asemenea, puteți modifica modul în care plicul este introdus în imprimantă.

Pentru a crea și a imprima un plic cu instrumentul Plicuri și etichete Word:

  1. Du-te la Mailings tab.

  2. În Crea grup, selectați Plicuri.

  3. În Plicuri și etichete caseta de dialog, accesați Plicuri fila, apoi introduceți a Adresă de livrare și Adresa expeditorului.

    Dacă destinatarul se află în agenda dvs. Outlook, selectați Agendă săgeată derulantă și alegeți un contact.

  4. Pentru a schimba aspectul plicului, selectați Opţiuni pentru a deschide Opțiuni plic căsuță de dialog.

  5. Pentru a modifica dimensiunea plicului, accesați Opțiuni plic filă, selectați Dimensiunea plicului săgeată verticală și alegeți o dimensiune personalizată.

  6. Pentru a utiliza un alt font pentru adresa de livrare sau adresa de returnare, selectați Font pentru a deschide Adresa plicului căsuță de dialog. Alegeți un font și selectați OK.

  7. Pentru a modifica modul în care este imprimat plicul, accesați Opțiuni de imprimare filă. Apoi, alegeți o altă orientare, direcție și sursă de alimentare pentru imprimanta dvs. specifică.

    Imprimanta trebuie selectată în avans; nu puteți selecta o imprimantă din listă.

  8. Selectați OK după ce ați făcut toate personalizările plicului.

  9. Introduceți plicuri goale în imprimantă. Pentru a afla ce modalitate de plasare a plicului, accesați Plicuri și etichete caseta de dialog, selectați Plicuri filă și uitați-vă la A hrani , care se află în zona din dreapta jos a ferestrei. Feed-ul arată cum trebuie încărcat plicul.

  10. În Plicuri și etichete fereastră de dialog, selectați .

    Dacă utilizați software poștal electronic, Word va adăuga ștampila poștală în plic pentru dvs.


Adăugați un plic la un document

Dacă preferați să faceți modificări și să personalizați plicul într-un document Word, selectați Adăugați la document pentru a introduce plicul ca o pagină nouă (pagina zero) în documentul activ. Apoi, personalizați plicul după cum doriți.

Plicurile trebuie să fie conforme cu specificațiile Manualului poștal intern și ale manualului internațional de poștă, reglementările poștale emise de Serviciul poștal al Statelor Unite. Plicurile trebuie să fie lipsite de dezordine, text și grafică inutile și să poată fi citite de mașină și de oameni.