Configurați un cont Gmail utilizând aplicația de e-mail Mac

Gmail din Google are multe de făcut. Cerințele sale de bază sunt o conexiune la internet și un browser acceptat, cum ar fi Safari. Deoarece Gmail acceptă majoritatea browserelor, este o alegere firească pentru mulți utilizatori, în special pentru cei care călătoresc mult și nu știu niciodată unde vor avea ocazia să se conecteze la web și să își preia mesajele.

Informațiile din acest articol se aplică aplicației Mail în toate versiunile de macOS prin macOS Catalina și toate sistemele de operare OS X de pe computerele Mac.

Interfața bazată pe web a Gmail funcționează bine pentru majoritatea oamenilor, care pot utiliza orice dispozitiv de calcul pentru a-și accesa poșta web. Când vine vorba de a utiliza Gmail acasă sau pe un laptop Mac, este posibil să preferați să folosiți aplicația Mail a Apple. Folosind o singură aplicație, Mail, vă păstrați toate mesajele de e-mail organizate într-o singură aplicație.

 Jamie Grill / Getty Images


Gmail și Apple Mail

Conceptul de creare a unui cont Gmail în Apple Mail este suficient de simplu. Gmail folosește protocoale de poștă standard, iar Apple Mail acceptă metodele de comunicare cu serverele Gmail. Puteți adăuga un cont Gmail în același mod în care ați adăuga orice cont POP sau IMAP pe care îl utilizați în prezent. Majoritatea versiunilor de OS X și cele mai noi macOS au un sistem automat care creează conturi Gmail pentru dvs.

Puteți crea un cont Gmail fie direct în Mail, fie din Preferințe de sistem. Opțiunea Preferințe sistem este o modalitate la îndemână de a vă menține împreună toate rețelele de socializare și conturile de e-mail, astfel încât să puteți face cu ușurință modificări care se reflectă automat în orice aplicație OS X care le folosește. Cele două metode, care utilizează Preferințe de e-mail și sistem, sunt aproape identice și ajung să creeze aceleași date atât în ​​Preferințe de e-mail, cât și de sistem. Contul Gmail folosește IMAP deoarece Google recomandă IMAP peste POP.

Dacă preferați să utilizați serviciul POP Gmail, puteți găsi informațiile necesare în ghidul Gmail Pop Setting. De asemenea, trebuie să utilizați procesul de configurare manuală.


Configurarea Gmail în versiunile recente ale sistemului de operare

Procesul de configurare a unui cont Google în macOS Catalina, macOS Mojave, macOS High Sierra, macOS Sierra, OS X El Capitan, OS X Yosemite și OS X Mavericks în Preferințele sistemului Mac utilizează configurațiile automate deja existente în funcțiune sistem:

  1. selectaţi Logo-ul Apple > System Preferences.

  2. Selectați Conturi Internet.

  3. În panoul Conturi Internet sunt tipuri de conturi de e-mail și rețele sociale compatibile cu Mac. Selectați Google.

  4. Selectați Deschideți browserul când vi se solicită acest lucru în fereastra derulantă.

  5. Introduceți numele contului dvs. Google (adresa de e-mail) în fereastra care se deschide și selectați Următor →.

  6. Introduceți parola contului dvs. Google și apoi selectați Următor → or Înființat (în funcție de versiunea sistemului de operare).

  7. Panoul derulant se modifică pentru a afișa o listă de aplicații pe Mac-ul dvs. care pot folosi contul dvs. Google. Selectați Mail și oricare dintre celelalte aplicații, apoi selectați Făcut.

  8. Contul dvs. de e-mail Google este configurat automat în aplicația Mail.

    De asemenea, puteți accesa panoul de preferințe Conturi Internet lansând aplicația Mail și selectând Mail > Conturi în bara de meniu.


Configurarea Gmail în OS X Mountain Lion și OS X Lion

Configurarea Gmail în OS X Mountain Lion și OS X Lion diferă ușor de versiunile ulterioare ale sistemului de operare.

  1. Lansa System Preferences făcând clic pe pictograma Dock sau selectând System Preferences de la măr meniu.

  2. selectaţi E-mail, contacte și calendare panoul de preferințe.

  3. Selectați Gmail.

  4. Introduceți adresa de e-mail și parola Gmail și apoi faceți clic pe Înființat.

  5. Fereastra derulantă afișează o listă de aplicații pe Mac-ul dvs. care pot folosi contul dvs. Gmail. Plasați un cec lângă Mail și faceți clic Adăugați conturi.


Dacă utilizați versiuni mai vechi de OS X

Dacă utilizați o versiune de OS X Snow Leopard sau mai veche, configurați Mail pentru a accesa contul Gmail din aplicația Mail în loc de Preferințe sistem.

  1. Lansa Mail și selectați adăugaţi un cont pentru a deschide ecranul Adăugare cont.

  2. Introduceți adresa de e-mail și parola Gmail. Aplicația Mail recunoaște adresa Gmail și oferă posibilitatea de a configura contul automat.

  3. Plasați un cec în Configurați automat contul cutie.

  4. Apasă pe Crea butonul.

Cam despre asta e. E-mailul este gata să vă preia Gmail.


Configurați manual e-mailul pentru un cont Gmail

Versiunile vechi de Mail (2.x și versiuni anterioare) nu aveau o metodă automatizată pentru configurarea unui cont Gmail. Puteți crea în continuare un cont Gmail în Mail, dar trebuie să configurați contul manual, la fel ca orice alt cont de e-mail bazat pe IMAP. Setările și informațiile de care aveți nevoie sunt:

  • Tipul de cont: IMAP
  • Adresa de e-mail: [gmailusername] @ gmail.com
  • Parolă: Parola dvs. Gmail
  • Nume utilizator: adresa dvs. Gmail fără „@ gmail.com”
  • Server de poștă primită: imap.gmail.com
  • Server de poștă electronică de ieșire (SMTP): smtp.gmail.com

După ce introduceți aceste informații, Mail vă poate accesa contul Gmail.

Cum se accesează Gmail în aplicația Mail

După ce vă configurați contul Gmail, deschideți fișierul Mail aplicația de pe Mac făcând clic pe pictograma sa din Dock. În coloana din stânga, sub Primite, veți vedea Google listat împreună cu e-mailurile Apple iCloud și orice alte conturi de e-mail introduse. Click pe Google pentru a citi și a răspunde la Gmail.

Gmail nu este singurul cont de e-mail popular pe care îl puteți utiliza cu Mail. Conturile de e-mail Yahoo și AOL sunt la doar câteva clicuri distanță folosind aceeași metodă.