Cod de eroare 0x80070005: Ce este și cum să îl remediați

Este posibil să întâmpinați următoarea eroare în Windows atunci când încercați să instalați o nouă actualizare sau un nou program:

  • Accesul este interzis. Cod de eroare 0x80070005

Eroarea 0x80070005 este rareori însoțită de explicații suplimentare pentru ceea ce nu a funcționat corect, așa că trebuie să efectuați unele soluții de depanare pentru a identifica problema.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.

jhorrocks / Getty Images


Ce este eroarea 0x80070005?

Eroarea 0x80070005 poate apărea atunci când un program pe care îl executați încearcă să deschidă un fișier sau un registru Windows la care nu aveți permisiunea de a accesa. Acest lucru apare cel mai frecvent atunci când instalați un software nou sau o actualizare Windows.

Cum se remediază eroarea 0x80070005 pe Windows

Încercați aceste remedieri în ordine până când se rezolvă eroarea:

  1. Asigurați-vă că software-ul provine dintr-o sursă legitimă. Descărcați numai software de la companii de încredere și scanați toate software-urile și fișierele pe care le descărcați de pe internet cu software antivirus precum Windows Defender.

    Software-ul antivirus poate verifica numai malware-ul descoperit de dezvoltator. Dacă un virus este nou sau nu este cercetat, acesta nu va declanșa software-ul antivirus.

  2. Conectați-vă ca administrator. Deconectați-vă de la contul dvs. și conectați-vă la contul de administrator Windows, care are mai multe permisiuni pentru a accesa datele și registrele, apoi rulați din nou actualizarea. De multe ori acest lucru rezolvă problema. Dacă nu, este probabil o problemă cu fișierul sau cu suportul de instalare.

  3. Scanați mediul de instalare pentru a detecta malware. Dacă încărcați software de pe un stick USB, un hard disk sau un alt dispozitiv, scanați-l cu software-ul antivirus. Dacă scanarea identifică programe malware, scoateți imediat unitatea și rulați o scanare completă a computerului.

  4. Actualizați sau reinstalați software-ul. Este posibil ca unele actualizări să fie necesare într-o anumită ordine. Dacă nu există alte actualizări, dezinstalați programul și apoi reinstalați-l.

  5. Deconectați toate dispozitivele USB. Opriți computerul și deconectați orice unitate USB și accesorii, apoi reporniți computerul numai cu dispozitivele necesare conectate pentru a vedea dacă acest lucru vă ajută.

  6. Actualizați driverele de dispozitiv. Deschideți Managerul de dispozitive și verificați dispozitivele conectate pentru eventuale actualizări ale driverului. Dacă vreunul dintre ei este marcat cu un punct de exclamare, actualizați driverele de dispozitiv Windows și încercați din nou instalarea.

  7. Dezactivați Paravanul de protecție Windows. Descărcarea poate fi blocată de firewall-ul dvs., deci este posibil să fie necesar să dezactivați Windows Firewall.

    Faceți acest lucru numai cu aplicațiile în care aveți încredere și pe care le-ați confirmat că sunt legitime.

  8. Ajustați atributele fișierului. Este posibil să nu puteți actualiza un program dacă este marcat ca numai în citire. Găsiți software-ul în Windows File Explorer și faceți clic dreapta pe el, apoi selectați Proprietăţi. Sub general , selectați Numai în citire dacă este bifat pentru a debifa bifa, selectați OK pentru a salva modificările.

    Trebuie să fiți conectat la contul dvs. de administrator pentru a modifica proprietățile unui fișier.

  9. Modificați setările de securitate a fișierelor. În Proprietăţi meniul pentru program, selectați Securitate și asigurați-vă că toate permisiunile de securitate din partea de jos au o bifă sub Permite. Dacă unele sunt marcate ca tăgădui sau gol, selectați Editați | × pentru a schimba toate permisiunile în Permite.

  10. Resetați permisiunile cu SubInACL. Dacă aveți probleme cu un program Microsoft, descărcați SubInACL și instalați-l, apoi deschideți Notepad și introduceți următorul cod într-un fișier text nou:

    Setați OSBIT = 32
    DACĂ există „% ProgramFiles (x86)%” set OSBIT = 64
    set RUNNINGDIR =% ProgramFiles%
    IF% OSBIT% == 64 set RUNNINGDIR =% ProgramFiles (x86)%
    subinacl / subkeyreg "HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Component Based Servicing" / grant = "nt service trustedinstaller" = f

    Selectați Salvează ca, setați Salvați ca tip la Toate filele, și salvează-l ca reset.cmd. Asigurați-vă că îl salvați undeva pe care îl puteți localiza cu ușurință, apoi deschideți fișierul ca administrator. După aceea, actualizați din nou programul, apoi ștergeți fișierul . Cmd fișierul pe care l-ați creat.