Cod de eroare 0x80004005: Ce este și cum să îl remediați

Eroarea 0x80004005 este un tip de cod de eroare Windows nespecificat care apare de obicei ca „Cod de eroare 0x80004005. Eroare nespecificată”. Eroarea 0x80004005 poate apărea singură sau alături de alte mesaje de eroare. Uneori, există un text suplimentar care vă poate ajuta să restrângeți sursa problemei.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.

gorodenkoff / Getty Images


Ce cauzează codul de eroare 0x80004005?

Codul de eroare 0x80004005 se întâmplă de obicei atunci când accesați foldere sau unități partajate, când utilizați programe specifice sau când există o problemă la instalarea actualizărilor Windows. Iată cele mai frecvente cauze ale codului de eroare 0x80004005:

  • Probleme cu Windows Update.
  • Mutarea sau redenumirea fișierelor și folderelor.
  • Probleme de notificare Windows.
  • Probleme la deschiderea sau extragerea fișierelor și folderelor comprimate.

Dacă observați că eroarea apare atunci când utilizați un anumit program, atunci problema este probabil legată de software.


Cum se remediază codul de eroare 0x80004005

Urmați acești pași în ordinea prezentată pentru depanarea codului de eroare 0x80004005:

  1. Rulați instrumentul de depanare Windows Update. Eroarea se poate întâmpla atunci când o actualizare automată Windows eșuează sau când fișierele descărcate de Windows Update sunt corupte. Pe Windows 7 sau o versiune ulterioară, cel mai simplu mod de a rezolva problemele cu actualizările Windows este să rulați instrumentul de depanare automată încorporat.

  2. Ștergeți totul din folderul de descărcare Windows Update. Dacă instrumentul de depanare automat nu rezolvă problema, deschideți Windows File Explorer și navigați la C: Windows SoftwareDistribution Descărcare, apoi ștergeți totul din folder.

  3. Rulați Windows Update. Dacă problema este legată de Windows Update, este posibil să trebuiască să finalizați descărcarea și instalarea actualizărilor. După ce rulați instrumentul de depanare și ștergeți manual fișierele din folderul Windows Update, rulați din nou Windows Update.

  4. Ștergeți fișierele temporare. În unele cazuri, un fișier temporar corupt poate provoca eroarea 0x80004005. Utilizați instrumentul de curățare a discului Windows sau tastați % Temp% în bara de căutare Windows pentru a găsi fișierul Temp folder și ștergeți totul din interiorul acestuia.

  5. Dezactivați notificările prin poștă Outlook. Codul de eroare poate apărea atunci când Microsoft Outlook încearcă să vă anunțe despre mesaje noi. Dacă dezactivarea acestei funcții remediază problema, atunci încercați să porniți Outlook în modul sigur. Dacă acest lucru funcționează, o simplă reinstalare ar putea rezolva problema.

  6. Dezactivați Windows Defender. În unele cazuri, software-ul antivirus poate detecta un fals pozitiv în legătură cu aplicația Microsoft Outlook. Dacă întâmpinați codul de eroare 0x80004005 când utilizați Microsoft Outlook și dezactivarea notificărilor nu a ajutat, dezactivarea software-ului antivirus poate rezolva problema. De asemenea, dezactivați Norton Antivirus și alte programe antivirus terțe pe care le utilizați.

    Dezactivarea software-ului antivirus lasă sistemul vulnerabil la malware. Încercați diferite programe antivirus gratuite pentru a găsi unul care să nu intre în conflict cu aplicațiile pe care le utilizați.

  7. Folosiți un alt program de dezarhivare. Dacă vedeți codul de eroare când extrageți sau deschideți fișiere comprimate (cum ar fi fișierele .zip sau .rar), utilizați un alt instrument de extracție.

  8. Înregistrați din nou jdscript.dll și vbscript.dll. Dacă totuși vedeți eroarea 0x80004005 după ce ați încercat să dezarhivați fișierele cu alte instrumente de extracție, atunci poate fi utilă reînregistrarea acestor două biblioteci de legături dinamice (DLL).

    Deschideți linia de comandă ca administrator, tastați regsvr32 jscript.dll, apoi apăsați pe Introduce cheie. Apoi, tastați regsvr32 vbscript.dll și apăsați Introduce.

  9. Adăugați o cheie în registrul Windows. Dacă suspectați eroarea 0x80004005 coroborată cu copierea sau mutarea fișierelor, deschideți Editorul de registry Windows și accesați HKLM SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System.

    • Pe un sistem pe 32 de biți, creați un nou DWORD valoarea registrului numită LocalAccountTokenFilterPolicy.
    • Pe un sistem pe 64 de biți, creați un fișier QWORD valoarea registrului numită LocalAccountTokenFilterPolicy.

    În ambele cazuri, setați valoarea la numeric 1 (pornit), apoi selectați OK. După aceea, reporniți computerul Windows pentru a vedea dacă problema este rezolvată.

    Nu ștergeți sau modificați nimic din registrul Windows, cu excepția cazului în care știți ce faceți.

  10. Contactați asistența. Dacă niciuna dintre aceste remedieri nu funcționează sau dacă nu doriți să faceți modificări în registrul Windows, contactați asistența pentru clienți pentru computerul dvs. Windows. Producătorul poate avea soluții potențiale.