Ce trebuie să faceți când videoclipurile YouTube nu sunt redate

Când descoperiți că videoclipurile YouTube nu sunt redate pe computerul sau dispozitivul dvs. mobil, pot exista o serie de factori diferiți. Videoclipurile care nu se vor reda, chiar dacă site-ul YouTube se încarcă foarte bine, pot fi prea mari pentru ca conexiunea la internet să fie redată în flux. În alte situații, este posibil ca o pagină să nu se încarce corect, caz în care reîmprospătarea va rezolva problema.

Alte cauze ale videoclipurilor YouTube care nu vor fi redate includ probleme cu browserul, computerul, conexiunea la internet și probleme cu YouTube în sine.

Unele probleme, cum ar fi problemele cu YouTube și Chrome, și când YouTube afișează un ecran negru, au alte remedieri specifice.


Motive pentru care videoclipurile YouTube nu se vor reda

Majoritatea problemelor care pot împiedica redarea videoclipurilor YouTube pot fi împărțite în următoarele categorii de bază:

  • Probleme cu browserul: Când videoclipurile YouTube nu se vor reda, este de obicei o problemă a browserului. Reîmprospătarea paginii remediază problema de multe ori, dar poate fi necesar să vă actualizați browserul sau să goliți memoria cache.
  • Probleme cu computerul: Majoritatea problemelor de computer care împiedică funcționarea YouTube necesită o repornire simplă. Poate fi necesar să vă actualizați computerul în același timp.
  • Probleme cu internetul: Problemele de rețea locală pot fi rezolvate, de obicei, deconectând modemul și routerul și apoi conectându-le din nou. Dacă conexiunea la internet este deosebit de lentă, scăderea calității videoclipului YouTube va ajuta, de asemenea.
  • Probleme YouTube pe mobil: Majoritatea problemelor care împiedică redarea videoclipurilor YouTube pe dispozitive mobile pot fi rezolvate prin închiderea și repornirea aplicației YouTube, dar poate fi necesar să ștergeți memoria cache a aplicației sau să reinstalați aplicația.

Înainte de a încerca orice altceva, asigurați-vă că browserul sau dispozitivul dvs. acceptă HTML 5. Dacă browserul sau dispozitivul dvs. nu acceptă HTML 5, videoclipurile YouTube nu vor fi redate.


Ce trebuie să faceți când videoclipurile YouTube nu sunt redate

Când videoclipurile încetează brusc să se redea după ce vizionați YouTube de ceva vreme, de obicei se datorează unor probleme. Uneori, acest lucru poate fi corectat prin simpla reîmprospătare a paginii sau închiderea browserului, dar poate fi necesar să încercați remedieri mai avansate.

În unele cazuri, problema poate fi legată de conexiunea la internet sau chiar de YouTube.

Iată cum puteți face YouTube să funcționeze din nou când nu mai redă videoclipuri:

  1. Reîmprospătați pagina YouTube și vedeți dacă videoclipul este redat.

  2. Încercați să reglați calitatea videoclipului făcând clic pe pictograma roții în partea de jos a videoclipului. Selectați cel mai mic număr disponibil și verificați dacă redarea videoclipului.

    Dacă YouTube începe să funcționeze din nou, încercați să creșteți calitatea un pic la un moment dat pentru a găsi cea mai înaltă calitate a conexiunii dvs. capabile de streaming.

  3. Închideți browserul și redeschideți-l. Dacă este disponibilă o actualizare, permiteți-i instalarea și încercați din nou YouTube.

  4. Ștergeți memoria cache și cookie-urile browserului și reîncărcați pagina YouTube. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, consultați ghidul nostru pentru a șterge memoria cache și cookie-urile din toate browserele principale.

  5. Deschideți o sesiune de navigare privată și navigați la videoclipul YouTube pe care încercați să-l vizionați. Dacă YouTube funcționează, probabil că aveți o problemă cu o extensie, un plugin sau contul dvs. Google.

    • Cum se folosește modul Navigare privată în Firefox.
    • Cum se utilizează modul incognito în Chrome.
    • Cum se utilizează modul InPrivate în Edge.
    • Cum se folosește modul Navigare privată în Opera.

    Dacă YouTube funcționează într-o sesiune de navigare privată, încercați să vă dezactivați pluginurile sau extensiile.

  6. Încercați să încărcați o altă pagină web pentru a vă asigura că conexiunea la internet funcționează.

    • Dacă aveți un alt computer sau dispozitiv, verificați dacă YouTube funcționează pe acesta.
    • Dacă sunteți conectat la Wi-Fi, apropiați-vă de router sau încercați o altă rețea.
  7. Dacă conexiunea la internet pare să nu funcționeze corect, deconectați modemul și routerul de la alimentare timp de cel puțin 10 secunde. Apoi conectați-le din nou și verificați YouTube.

    Este posibil ca YouTube și alte pagini să se încarce chiar dacă internetul dvs. este deconectat sau într-o stare limitată. Acest lucru se întâmplă atunci când browserul dvs. are disponibilă o versiune cache a paginii.

  8. Dacă videoclipurile YouTube încă nu se vor reda, încercați să reporniți computerul. În acel moment, permiteți sistemului dvs. de operare să instaleze actualizări dacă este pregătit.


Ce se întâmplă dacă videoclipurile YouTube încă nu vor fi redate?

Când YouTube se încarcă, dar nu poți reda videoclipuri, este posibil ca problema să nu fie pe tine. Dacă ați încercat totul și YouTube încă nu va reda videoclipuri, atunci este posibil să vă uitați la o problemă cu YouTube în sine.

Cel mai simplu mod de a vedea dacă YouTube funcționează deloc este să încerci să folosești un alt dispozitiv conectat la internet cu o altă metodă. Deci, dacă încercați să vizionați YouTube pe computer, cu internetul de acasă, verificați dacă puteți viziona videoclipuri pe telefon cu conexiunea sa mobilă.

Dacă aceasta nu este o opțiune, puteți încerca un serviciu online de detectare a coborârii. Aceste servicii utilizează diverse metode, inclusiv date de la utilizatori, pentru a determina când platformele precum YouTube nu funcționează corect.

Iată câteva servicii de detector de cădere pe care le puteți încerca:

  • jos Detector
  • Raport de întrerupere
  • Este în jos chiar acum
  • Pentru toți sau doar pentru mine

Unele dintre aceste site-uri verifică dacă un site se încarcă deloc, altele sunt capabile să testeze funcționalitatea unui site, iar unele dintre ele se bazează în principal pe rapoartele utilizatorilor.

În multe cazuri, veți putea vedea hărți care arată ce zone ale țării sau ale lumii au probleme de conectivitate. Dacă unul dintre aceste site-uri arată că YouTube întâmpină probleme, tot ce puteți face este să așteptați ca aceștia să rezolve problema.


Ce trebuie să faceți când YouTube nu va reda pe Android și iPhone

Când videoclipurile YouTube nu vor fi redate pe dispozitivul dvs. mobil, există de obicei o problemă cu datele corupte de pe dispozitivul dvs. sau o problemă de conectivitate cu conexiunea la internet.

Iată cum să remediați problema:

  1. Conectați-vă dispozitivul la o altă rețea fără fir și verificați YouTube.

  2. Ștergeți memoria cache a aplicației YouTube.

    Puteți șterge memoria cache pentru aplicații precum YouTube pe dispozitivele Android, dar dispozitivele iOS nu au această opțiune. Utilizați o aplicație de ștergere a memoriei cache dacă aveți un dispozitiv iOS sau pur și simplu ștergeți și reinstalați aplicația YouTube.

  3. Încercați să vizualizați videoclipul utilizând un browser web mobil în locul aplicației YouTube.

  4. Reporniți dispozitivul.

  5. Eliminați aplicația YouTube de pe dispozitiv și reinstalați-o.