Ce trebuie să faceți când setările Windows 10 nu funcționează

Când setările Windows 10 nu funcționează, se poate manifesta într-unul din mai multe moduri diferite:

  • Setările nu se vor deschide.
  • Setările nu vor funcționa după deschidere.
  • Dând clic pe pictograma Setări se deschide aplicația Magazin în loc de Setări.

Această problemă apare adesea după o actualizare Windows.

Această problemă se aplică numai pentru Windows 10.


Cauza setărilor Windows nu funcționează

Dacă Windows 10 s-a actualizat recent, o problemă de actualizare, fișiere de sistem corupte sau fișiere de cont de utilizator corupte ar putea cauza problema.

Westend61 / Getty Images


Cum se activează setările Windows 10

Dacă aveți probleme cu setările Windows care nu funcționează, există câteva lucruri pe care le puteți încerca și care le-ar putea readuce la viață.

  1. Înainte de a face orice altceva, reporniți computerul. Acest pas corectează adesea erorile cu sistemul de operare. 

  2. Încercați diferite moduri de a deschide Setări. Mai întâi, selectați Start Menu în partea din stânga jos a ecranului și alegeți setările, iar aplicația Setări ar trebui să se deschidă. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să faceți clic dreapta pe Start Menu și selectarea setările din meniu.

    Comanda rapidă de la tastatură către aplicația Setări este A castiga+I.

    selectaţi Pictograma Centrul de acțiune din bara de activități și selectați Toate setările în partea de jos a Centru de acțiune.

    Dacă oricare dintre aceste metode funcționează, în Setări Windows, alegeți Actualizare și securitate > Depanarea. Continuați cu oricare dintre problemele listate care se potrivesc cu problema pe care o întâmpinați.

    Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, încercați soluțiile de mai jos. 

  3. Pentru a căuta fișierele de sistem lipsă sau corupte, executați o verificare a fișierelor de sistem ca administrator. În linia de comandă, executați sfc / scannow. După finalizarea verificării fișierului de sistem, reporniți computerul și verificați dacă Setările funcționează. 

    Ce este linia de comandă în Windows și cum o pot deschide?

  4. Descărcați și rulați instrumentul de depanare Windows Update. După ce rulați instrumentul, reporniți computerul și verificați dacă Setările funcționează corect acum.

    Actualizați instrumentul de depanare pentru Windows 10

    Este posibil să aveți nevoie de permisiuni de administrator pentru a rula instrumentul de depanare. Actualizați un cont la starea de administrator, dacă este necesar. 

  5. Reinstalați setările aplicație. Deschideți linia de comandă apoi executați:

    Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”}

    Când utilizați această metodă, veți efectua din nou înregistrarea și reinstalarea tuturor aplicațiilor Windows 10.

    Reporniți Windows și verificați dacă aplicația Setări funcționează. 

  6. Conectați-vă la computer utilizând datele de conectare ale altui utilizator. Asigurați-vă că utilizatorul are drepturi de administrator. Dacă acel cont nu întâmpină probleme, creați un cont nou pentru dvs. și ștergeți contul original.

    Pentru a crea noul cont, faceți clic pe CAUTĂ și tip cmd. Click dreapta Command PromptȘi selectați Executare ca administrator. La promptul de comandă, tastați net user newusername newpassword / add. (Înlocuiți newusername și newuserpassword cu numele de utilizator și parola reale pe care le intenționați.)

    Apoi, tastați următoarea comandă pentru a face noul utilizator administrator: administratori de grupuri locale net Administrator / adăugare. Apoi, deconectați-vă de la contul activ și conectați-vă la cel nou. 

  7. În ultimă instanță, poate fi necesar să reinstalați Windows 10. 

    Această metodă șterge totul de pe hard disk și instalează o nouă copie a Windows. Utilizați această opțiune numai dacă știți că hard diskul dvs. funcționează corect și ați epuizat toate sfaturile de depanare de mai sus.

  8. Dacă, după toate acestea, aveți încă probleme, luați în considerare consultarea cu un profesionist pentru a vă repara computerul.