Ce trebuie să faceți când Gmail nu se sincronizează

Dacă Gmail întâmpină probleme la sincronizarea aplicației mobile cu contul dvs. Gmail, este posibil să nu puteți efectua funcții de e-mail de bază, să trimiteți și să primiți e-mailuri și să deschideți sau citiți e-mailuri noi. Problemele de sincronizare pot determina, de asemenea, ca aplicațiile să ruleze lent. Pentru ca lucrurile să funcționeze așa cum ar trebui, sincronizați din nou contul Gmail.

Instrucțiunile din acest articol se aplică dispozitivelor mobile care rulează Android 10, 9.0, 8.1 sau 8.0 și dispozitivelor Apple care rulează iOS 13, iOS 12, iOS 11 sau iPadOS 13.


Cauzele lipsei sincronizării Gmail

O aplicație mobilă poate opri sincronizarea atunci când o anomalie în transferul de date generează o eroare din culise care oprește aplicația să funcționeze până când eroarea se elimină. Dacă eroarea nu poate fi eliminată automat, pare să se blocheze și nu va funcționa așa cum era de așteptat.

Cele mai multe erori de transfer sursă fie la erori neașteptate în conectivitatea rețelei, fie la expirări legate de trimiterea sau primirea unor bucăți mari de date.

 Erikona / Getty Images


Cum să remediați Android Gmail Not Syncing

Cea mai frecventă cauză a problemelor de sincronizare cu Gmail este între contul principal și aplicația Android.

Urmați acești pași pentru a sincroniza Gmail cu dispozitivul dvs. Android:

  1. Efectuați o sincronizare manuală. Deschideți aplicația Gmail și glisați din partea de sus a ecranului în jos.

    Sincronizarea manuală a Gmail este la îndemână dacă o verificați periodic numai pe un singur dispozitiv.

  2. Activați sincronizarea automată. Dacă preferați să nu vă sincronizați manual, puteți automatiza acest lucru în setări. Deschide Gmail app, atingeți Meniu (cele trei bare pictogramă), apoi atingeți setările. Atingeți numele contului. În Utilizarea de date secțiune, selectați Sincronizați Gmail caseta.

  3. Asigurați-vă că dispozitivul este online. Verificați dacă dispozitivul este conectat la un Wi-Fi sau dacă datele mobile sunt activate pentru a sincroniza aplicația Gmail.

    Dezactivați Modul avion dacă este pornit. Modul Avion dezactivează conexiunile la internet și date și împiedică sincronizarea Gmail cu dispozitivele mobile.

  4. Verificați parola: Accesați mail.google.com și conectați-vă. Dacă primiți o eroare de parolă, acesta poate fi motivul pentru care aplicația nu se sincronizează corect. Schimbați parola pe ambele dispozitive.

  5. Actualizați aplicația: Descărcarea celei mai recente versiuni a aplicației Gmail poate rezolva problemele de sincronizare Gmail. Vizitați Play Store; dacă vezi Actualizează lângă Gmail, atingeți-l. Dacă vedeți Deschis, înseamnă că rulați cea mai recentă versiune.

  6. Ștergeți datele aplicației Gmail și fișierele Gmail stocate. Curățarea spațiului de stocare poate remedia erorile cu aplicațiile.

    Deschideți setările aplicație. Atingeți Aplicații și notificări sau, pe versiunile mai vechi de Android, atingeți aplicaţii. Apasă pe Gmail aplicație. Atingeți Stocare și cache > Spațiu de depozitare liber, apoi confirmați acțiunea.

    Pe dispozitivele Samsung, accesați setările > aplicaţii > Gmail > Permisiuni > Depozitare. Apoi, atingeți Date clare și confirmă alegerea ta.

    Ștergerea datelor aplicației nu ar trebui să șteargă e-mailul sau alt conținut dintr-un cont Gmail, doar de pe dispozitivul local. Cu toate acestea, dacă aveți e-mailuri importante pe acel dispozitiv, faceți o copie de rezervă.

  7. Reporniți dispozitivul Android. Uneori este suficientă o repornire pentru ca un smartphone sau tabletă să funcționeze corect.


Cum se remediază iOS sau iPadOS Gmail care nu se sincronizează

Problemele de sincronizare cu aplicația oficială Gmail de pe iOS sau iPadOS sau cu Gmail în aplicația Mail sunt puțin diferite. Deși se aplică aceiași pași de depanare pentru Android, câteva remedieri sunt specifice dispozitivelor Apple.

  1. Asigurați-vă că IMAP este activat. IMAP este tehnologia utilizată de Gmail pentru a trimite e-mailuri de pe serverul său de e-mail către dispozitiv. Ar trebui să fie activat în mod implicit, dar dacă acest lucru se schimbă din anumite motive, reactivați-l.

  2. Verificați setările push. Dacă contul dvs. Gmail din iOS Mail este setat să se sincronizeze manual, atunci aplicația va prelua e-mailuri noi numai când îl utilizați, ceea ce poate încetini lucrurile. Deschis setările. Atingeți Parole și conturi > Obțineți date noi > Gmail și selectați aduce.

  3. Asigurați-vă că dispozitivul este online. Verificați dacă datele mobile sunt activate sau dacă dispozitivul este conectat la un Wi-Fi.

  4. Verificați dacă aplicația are nevoie de o actualizare. Uneori, o actualizare a aplicației în așteptare interferează cu sincronizarea datelor.

  5. Reporniți iPhone-ul. Repornirea iPhone-ului poate rezolva această problemă și multe alte probleme.

  6. Reinstalați aplicația Gmail. Ștergeți aplicația Gmail de pe dispozitivul dvs. iOS. Apoi, accesați iOS App Store, căutați Gmailși reinstalați aplicația.

  7. sterge-ti contul. Uneori trebuie doar să reîncepeți ștergându-vă contul și configurându-l din nou. Mergi la setările > Parole și conturi și atingeți contul Gmail. Atingeți Șterge cont și confirmați atingând Șterge cont din nou. Ștergerea contului nu șterge datele de la distanță; doar șterge totul de pe iPhone sau iPad.