Ce trebuie să faceți când camera dvs. Mac nu funcționează

Multe dintre desktopurile și laptopurile Apple includ o cameră web încorporată, pe care compania o numește cu bucurie o cameră FaceTime. Cu toate acestea, dacă camera web Mac nu funcționează și se afișează ca deconectată sau indisponibilă atunci când încercați să o accesați, este posibil să nu vă simțiți atât de vesel. Iată ce puteți face pentru a încerca să îl repuneți în funcțiune.

credit imagine: Chad Springer / Sursa imaginii / Getty Images

  1. Verificați dacă există aplicații folosind camera. De obicei, doar o singură aplicație Mac poate utiliza camera simultan. Asigurați-vă că aplicației pe care încercați să o utilizați nu i se refuză accesul la cameră deoarece altceva o folosește în acest moment. Puteți încerca să remediați această problemă închizând toate celelalte aplicații deschise care ar putea folosi camera. Unele exemple de aplicații includ FaceTime, Skype și Photo Booth.

    Dacă nu sunteți sigur ce aplicații ar putea accesa camera dvs., salvați-vă munca, apoi închideți toate aplicațiile deschise pentru a exclude totul.

  2. Reporniți computerul. Puteți efectua o repornire îndreptându-vă spre Meniu Apple în colțul din stânga sus al ecranului Mac-ului dvs. și făcând clic pe Repornire opțiune. Dacă procese folosesc camera în fundal, o repornire poate rezolva problema, oferindu-vă din nou acces complet la cameră. După pornirea computerului, verificați dacă camera dvs. web funcționează în mod normal.

  3. Resetați controlerul de sistem Mac. S-ar putea să pară cam copleșitor, dar nu vă faceți griji. Dacă camera web a computerului dvs. Mac nu funcționează așa cum ar trebui, puteți reseta ceea ce este cunoscut sub numele de System Management Controller (SMC). SMC controlează multe dintre funcțiile hardware ale computerului dvs. Mac, iar repornirea acestuia poate servi drept soluție la problemele dvs.

    Resetați un MacBook SMC

    Dacă aveți un computer MacBook, iată cum procedați la resetarea SMC.

    1. Începeți prin închiderea MacBook-ului
    2. Asigurați-vă că adaptorul de alimentare MacBook este atașat la computer.
    3. Pe tastatura MacBook, țineți apăsat Shift + Control + Opțiuni simultan, apoi porniți computerul pentru a porni computerul.
    4. După ce porniți mașina, păstrați Schimb, Controlul, și Taste opționale toate ținute în același timp.
    5. Lăsați să treacă treizeci de secunde înainte de a elibera tastele, permițând Mac-ului să pornească normal.
    6. Odată ce computerul pornește, verificați dacă aveți acum acces la camera dvs.

    Resetați un iMac, Mac Pro sau Mac Mini SMC

    Dacă aveți un desktop Mac, iată cum procedați la resetarea SMC.

    1. Începeți prin închiderea computerului Mac.
    2. Deconectați cablul de alimentare de pe Mac.
    3. Țineți apăsat Mac-ul butonul de pornire timp de treizeci de secunde.
    4. Eliberați butonul de pornire, reconectați cablul de alimentare și porniți computerul Mac în mod normal.
    5. Odată ce computerul pornește, verificați dacă aveți acum acces la camera dvs.
  4. Mergeți la un tehnician Apple. Dacă niciuna dintre soluțiile propuse mai sus nu poate restabili camera web a Mac-ului dvs., localizați un magazin Apple sau un tehnician Apple autorizat pentru a vă întreține Mac-ul. Magazinele Apple oferă asistență tehnică gratuită la Genius Bar din magazin. Vă recomandăm să faceți o programare online pe site-ul de asistență Apple, astfel încât să aveți un timp de așteptare mult mai scurt pentru a vedea un tehnician când ajungeți la magazin.

    Dacă nu puteți face o programare online, Apple Stores acceptă, în general, programări de acces, dar timpul de așteptare poate varia de la doar câteva minute la câteva ore.

  5. Apelați asistența Apple. O alternativă la accesarea unui magazin Apple, contactați asistența telefonică Apple pentru a căuta o soluție fără a fi nevoie să vă părăsiți casa.