Ce trebuie să faceți atunci când iTunes nu are nume de melodii pentru muzica dvs.

Fișierele muzicale digitale nu sunt singurele lucruri adăugate la iTunes atunci când importați un CD. De asemenea, primiți numele melodiilor, artiștilor și albumului pentru fiecare MP3 sau AAC pe care îl adăugați. Uneori, totuși, rupi un CD în iTunes și descoperi că tocmai ai „Track 1” și „Track 2” pe un album fără nume al popularului „Artist necunoscut” (prefer lucrările lor anterioare, personal). Uneori chiar obțineți un spațiu gol în care ar trebui să fie numele artistului sau albumului.

Dacă ați văzut vreodată acest lucru, s-ar putea să vă întrebați ce cauzează iTunes să nu aibă nume de melodii și cum să le remediați. Acest articol are răspunsul la ambele întrebări.


Modul în care iTunes identifică CD-urile și melodiile

Numele melodiilor și albumelor nu sunt codate în CD-uri. Toate aceste informații trăiesc de fapt pe internet.

Când rupi un CD, iTunes folosește un serviciu numit GraceNote (cunoscut anterior ca CDDB sau baza de date a discului compact) pentru a identifica CD-ul și pentru a adăuga numele melodiilor, artiștilor și albumelor pentru fiecare piesă. GraceNote este o bază de date masivă de informații despre albume care poate distinge un CD de pe altul folosind date unice pentru fiecare CD, dar ascunse utilizatorilor. Când introduceți un CD în computer, iTunes trimite datele despre CD către GraceNote. GraceNote furnizează apoi informațiile despre melodiile de pe acel CD către iTunes.


De ce uneori lipsesc informațiile melodiilor din iTunes

Când nu primiți niciun nume de melodie sau album în iTunes, acest lucru se datorează faptului că GraceNote nu a trimis nicio informație către iTunes. Acest lucru se poate întâmpla din câteva motive:

  • CD-ul este de la o casă de discuri foarte mică, este obscur sau este auto-lansat. Este posibil ca albume de acest gen să nu fie incluse în baza de date GraceNote.
  • Importați un CD mix care nu avea aceste informații incluse atunci când a fost creat.
  • Computerul dvs. nu este conectat la internet atunci când copiați CD-ul în iTunes. Aveți nevoie de o conexiune web pentru ca iTunes să comunice cu GraceNote și să vă trimită informațiile despre pistă.

Cum să obțineți informații despre CD de la GraceNote în iTunes

Dacă nu primiți informații despre melodie, artist sau album atunci când introduceți un CD, nu importați CD-ul încă în iTunes. Verificați conexiunea la internet. Dacă nu funcționează, restabiliți conexiunea, introduceți din nou CD-ul și vedeți dacă aveți informații despre melodie. Dacă da, continuați cu extragerea CD-ului.

Dacă ați importat deja CD-ul, dar lipsesc toate informațiile sale, este posibil să îl puteți obține de la GraceNote. Pentru a face asta:

  1. Asigurați-vă că sunteți conectat la internet.

  2. Deschideți iTunes, dacă nu funcționează deja.

  3. Faceți un singur clic pe melodiile pentru care doriți să obțineți informații.

  4. Apasă pe Fișier meniu.

  5. Clic Bibliotecă.

  6. Clic Obțineți nume de melodii.

  7. În acest moment, iTunes va contacta GraceNote. Dacă se poate potrivi cu melodia, adaugă automat orice informație are. Dacă nu se potrivește cu siguranță melodiei, o fereastră pop-up poate oferi un set de opțiuni. Selectați-l pe cel corect și faceți clic OK.

Dacă CD-ul este încă în computerul dvs., puteți face clic pe Opţiuni din colțul din dreapta sus al ecranului de import CD și apoi faceți clic pe Obțineți nume de melodii.


Cum să adăugați propriile informații despre CD în iTunes

Dacă CD-ul nu este listat în GraceNote, va trebui să adăugați manual informațiile pe iTunes. Atâta timp cât cunoașteți aceste detalii, acest lucru este destul de ușor. Aflați cum în acest tutorial despre editarea informațiilor despre melodii iTunes.

Cum se adaugă informații CD la GraceNote

Puteți ajuta GraceNote să-și îmbunătățească informațiile și să ajutați alte persoane să evite această problemă prin trimiterea informațiilor CD. Dacă aveți muzică pe care GraceNote nu a putut să o recunoască, puteți trimite informații urmând acești pași:

  1. Asigurați-vă că computerul este conectat la internet.

  2. Introduceți CD-ul în computer.

  3. Lansați iTunes.

  4. Faceți clic pe pictograma CD din colțul din stânga sus pentru a accesa ecranul de import CD.

    În timp ce CD-ul este introdus în unitatea dvs. și apare în iTunes, NU importă CD-ul încă în iTunes.

  5. Editați toate informațiile despre melodie, artist și album pentru CD-ul pe care doriți să îl trimiteți folosind pașii din articolul legat în ultima secțiune.

  6. Apasă pe Opţiuni icon.

  7. Clic Trimiteți numele pieselor CD în meniul derulant.

  8. Apoi iTunes va trimite informațiile pe care le-ați adăugat despre această melodie către GraceNote pentru a fi incluse în baza sa de date.