Ce este Yelp și cum funcționează?

Dacă ați căutat vreodată recenzii despre restaurante pe internet, este probabil să vizitați Yelp. Este o mulțime de oameni care caută un loc unde să mănânce. Dar, este mult mai mult decât atât. Iată ce trebuie să știți.


Ce este Yelp?

Fondat în 2004, Yelp este un director online popular pentru descoperirea afacerilor locale, de la baruri, restaurante și cafenele la coafori, spa-uri și benzinării.

Cum funcționează Yelp?

Puteți căuta în Yelp prin intermediul site-ului său web sau cu aplicațiile oficiale de pe dispozitivele inteligente iOS și Android. Înregistrările sunt sortate în funcție de tipul de companie, iar rezultatele sunt filtrate în funcție de locația geografică, gama de prețuri și caracteristicile unice, cum ar fi scaunele în aer liber, serviciul de livrare sau capacitatea de a accepta rezervări.

Yelp are un aspect social puternic și îi încurajează pe utilizatori să lase recenzii scrise, evaluări de stele și fotografii ale experienței lor cu fiecare companie pe care o vizitează.

Fiecare cont Yelp are o listă de prieteni care poate fi completată prin conectarea aplicației cu Facebook și agenda telefonică a unui smartphone sau tabletă. Recenziile postate pe Yelp pot fi, de asemenea, revizuite de alți utilizatori, în timp ce recenzorii populari au potențialul de a fi promovați la statutul Yelp Elite.


Cum să scrieți o recenzie pe Yelp

Iată cum puteți scrie o recenzie Yelp, astfel încât să puteți evalua localurile locale și alte companii. Metoda diferă ușor în funcție de faptul dacă utilizați versiunea web sau mobilă a Yelp.

Cum să scrieți o recenzie pe site-ul Yelp

Pentru a scrie o recenzie pe site-ul Yelp:

  1. Căutați numele companiei pe care doriți să o examinați prin bara de căutare și selectați-l.

  2. Selectați Scrie o recenzie.

  3. Ar trebui să vedeți cinci icoane stea în gri. Selectați-le pentru a evalua afacerea din cinci stele.

  4. Tip recenzia dvs. scrisă din Yelp. Puteți vedea alte recenzii recente despre această companie în partea dreaptă.

    Puteți modifica oricând ratingul pe stele pe acest ecran atingând pictogramele stele.

  5. Selectați Încărcați dacă doriți să atașați o imagine recenziei dvs.

  6. Drag and drop imaginea dvs. în casetă sau selectați Naviga pentru a localiza imaginea. Introduceți o scurtă descriere a conținutului acestuia.

  7. Simțiți-vă liber să faceți modificările finale ale recenziei. De asemenea, puteți adăuga mai multe fotografii repetând pașii de mai sus.

    Când sunteți gata, selectați Postare recenzie.

Cum se scrie o recenzie Yelp pe Android și iOS

Postarea unei recenzii în aplicația Yelp funcționează similar cu postarea pe site, dar există unele diferențe notabile.

  1. Căutați numele companiei pe care doriți să o examinați prin bara de căutare în aplicația Yelp și selectați-o.

  2. Selectați Începeți o recenzie ...

  3. Ar trebui să vedeți cinci icoane stea în gri. Selectați-le pentru a evalua afacerea din cinci stele.

  4. Tip recenzia dvs. scrisă din Yelp. Selectează Stea pictogramă pentru a vedea recenziile anterioare.

  5. selectaţi Camera pictogramă pentru a atașa fotografii.

    Aplicația Yelp solicită permisiunea de a accesa fotografiile dispozitivului dvs. pentru prima dată când faceți acest lucru. Atingeți OK.

  6. Alegeți o fotografie existentă sau selectați Fa o poza pentru a înregistra o nouă imagine din aplicație.

  7. Alegeți fotografia pe care doriți să o adăugați la recenzie și selectați Următor →.

  8. Introduceți o scurtă descriere a conținutului fotografiei. Selectați Următor →.

    Aceste informații sunt folosite pentru a vă clasifica fotografia pe Yelp.

  9. Simțiți-vă liber să faceți modificările finale ale recenziei. De asemenea, puteți adăuga mai multe fotografii repetând pașii de mai sus. Când sunteți gata, selectați Postare recenzie.

Recenzia dvs. ar trebui să fie publicată acum în profilul Yelp al companiei. Totuși, fotografia dvs. va trebui procesată înainte de publicare. Acest lucru poate dura până la o zi.


Cum să adăugați o afacere pe Yelp

Uneori este greu să găsești lista corectă pentru o companie pe Yelp. Poate că compania și-a schimbat adresa sau poate pur și simplu nu se află încă în directorul Yelp. Din fericire, oricine poate adăuga o nouă afacere la Yelp. Iată cum puteți face acest lucru folosind aplicația Yelp.

Companiile noi pot fi adăugate și prin intermediul site-ului Yelp completând acest formular.

  1. Deschideți aplicația Yelp și atingeți Mai Mult pictogramă din dreapta jos.

  2. Selectați Adăugați afaceri.

  3. Selectați Lucrez la afacere dacă lucrați pentru această afacere sau dacă sunteți proprietarul. Cu toate acestea, pentru aceste instrucțiuni, presupunem că sunteți un client care dorește să facă check-in și să revizuiască o locație, așa că selectați Sunt client.

  4. Completați cât mai multe informații despre companie.

    Numele, adresa și categoria de afaceri sunt obligatorii, dar luând timp pentru a adăuga programul de lucru, numărul de telefon, adresa site-ului web și orice alte informații pe care le aveți, vă poate îmbunătăți șansele de a fi acceptate.

  5. Când ai terminat, lovește Trimite. Dacă noua dvs. solicitare de afaceri este aprobată, aceasta ar trebui să fie difuzată pe aplicațiile Yelp și pe site-ul web în decurs de una până la două zile.

    Nu este garantat că Yelp va accepta o nouă trimitere de afaceri. Fiecare trimitere poate dura până la două zile pentru a fi aprobată manual și poate fi respinsă dacă unele informații sunt incorecte.