Ce este Windows Boot Manager? (Definiție BOOTMGR)

Windows Boot Manager se încarcă din codul de încărcare în volum, care face parte din înregistrarea de încărcare în volum. Vă ajută să începeți sistemul de operare Windows 10, Windows 8, Windows 7 sau Windows Vista.

Boot Manager - adesea menționat de numele său executabil, BOOTMGR - execută în cele din urmă winload.exe, încărcătorul de sistem folosit pentru a continua procesul de boot Windows.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista.


Unde se află Windows Boot Manager?

Datele de configurare necesare pentru Boot Manager se află în magazinul Boot Configuration Data, o bază de date asemănătoare unui registru care a înlocuit fișierul boot.ini utilizat în versiunile mai vechi de Windows, cum ar fi Windows XP.

Fișierul BOOTMGR în sine este atât în ​​citire, cât și ascuns. Se află în directorul rădăcină al partiției marcat ca activ în gestionarea discurilor. Pe majoritatea computerelor Windows, această partiție este etichetată ca Sistem rezervat și nu obține o literă de unitate.

Dacă nu aveți o partiție rezervată de sistem, BOOTMGR este probabil situat pe unitatea dvs. primară, care este de obicei C :.


Puteți dezactiva Windows Boot Manager?

Nu puteți elimina Windows Boot Manager. Cu toate acestea, puteți reduce timpul pe care îl așteaptă să răspundeți la ce sistem de operare doriți să începeți, alegând sistemul de operare implicit și apoi micșorând timpul de expirare, ignorând practic Managerul de pornire Windows.

Utilizați instrumentul Configurare sistem (msconfig.exe) pentru a modifica comportamentul implicit.

Aveți grijă când utilizați instrumentul de configurare a sistemului - s-ar putea să efectuați modificări inutile care pot provoca mai multă confuzie în viitor.

  1. Deschideți Instrumentele administrative, care este accesibil prin intermediul Sistem și securitate din Panoul de control.

    Dacă nu vedeți linkul Sistem și securitate pe prima pagină a Panoului de control, selectați Instrumente de administrare in schimb.

  2. Deschis Configurația de sistem.

    O altă opțiune pentru deschiderea configurației sistemului este utilizarea comenzii sale din linia de comandă. Deschideți caseta de dialog Executare (WIN + R) sau Prompt de comandă și apoi introduceți fișierul msconfig.exe comanda.

  3. selectaţi Boot fila din fereastra Configurare sistem care se deschide.

  4. Alegeți sistemul de operare pe care doriți să porniți întotdeauna.

    Amintiți-vă că puteți schimba întotdeauna acest lucru mai târziu dacă decideți să porniți altul.

  5. Ajustează Pauză timp până la cel mai mic timp posibil, în secunde, care este probabil 3.

  6. Alege OK or Aplică pentru a salva modificările.

    Este posibil să apară un ecran de configurare a sistemului după salvarea acestor modificări, pentru a vă informa că este posibil să trebuiască să reporniți computerul. Este sigur să alegi Ieșiți fără repornire— Veți vedea efectul acestei modificări la următoarea repornire.

  7. Managerul de încărcare ar trebui să pară dezactivat.


Informații suplimentare despre Boot Manager

O eroare de pornire obișnuită în Windows este eroarea BOOTMGR lipsește.

BOOTMGR, împreună cu winload.exe, înlocuiește funcțiile îndeplinite de NTLDR în versiunile mai vechi de Windows, cum ar fi Windows XP. De asemenea, noul este Windows CV loader, winresume.exe.

Atunci când cel puțin un sistem de operare Windows este instalat și selectat într-un scenariu multi-boot, Windows Boot Manager este încărcat și citește și aplică parametrii specifici care se aplică sistemului de operare instalat acelei partiții.

În cazul în care Moştenire este aleasă opțiunea, Windows Boot Manager pornește NTLDR și continuă procesul așa cum ar face la pornirea oricărei versiuni de Windows care utilizează NTLDR, cum ar fi Windows XP. Dacă există mai multe instalări de Windows care sunt pre-Vista, este oferit un alt meniu de boot (unul generat din conținutul fișierului boot.ini), astfel încât să puteți selecta unul dintre aceste sisteme de operare.

Magazinul de date de configurare boot este mai sigur decât opțiunile de boot găsite în versiunile anterioare de Windows, deoarece permite utilizatorilor din grupul Administratori să blocheze magazinul BCD și să acorde anumite drepturi altor utilizatori pentru a determina care dintre aceștia pot gestiona opțiunile de boot.

Atâta timp cât vă aflați în grupul Administratori, puteți edita opțiunile de încărcare în Windows Vista și versiunile mai noi de Windows utilizând instrumentul BCDEdit.exe inclus în acele versiuni de Windows. Dacă utilizați o versiune mai veche de Windows, instrumentele Bootcfg și NvrBoot sunt utilizate în schimb.