Ce este un fișier FOB?

Un fișier cu extensia de fișier FOB este un fișier Dynamics NAV Object Container creat cu software-ul Microsoft de gestionare a afacerii Microsoft Dynamics NAV. Acestea sunt fișiere care fac referire la obiecte precum tabele și formulare pe care le poate utiliza Dynamics NAV.

Extensia de fișier .FBK este utilizată pentru a indica un fișier de rezervă al obiectului, care, desigur, este utilizat și în programul Microsoft Dynamics NAV.

Fișierele FOB ar putea fi denumite și fișiere Navision Attain Object sau Financials Object.

Fișierele FOB nu sunt în niciun fel legate de un portofoliu, care poate fi aproape orice nu este o cheie atârnată de un breloc sau un mic dispozitiv electronic folosit pentru a accesa dispozitive la distanță, la fel ca o cheie digitală, care se găsește de obicei pe un breloc. Cheile auto sunt utilizate în mod obișnuit pentru a debloca / bloca ușile unei mașini.


Cum se deschide un fișier FOB

Fișierele FOB pot fi deschise cu Microsoft Dynamics NAV (anterior se numea Microsoft Navision). În mediul de dezvoltare, accesați mai întâi unelte > Designer de obiecte opțiune din meniu (sau apăsați Shift + F12), și apoi Fișier > Import în fereastra nouă pentru a selecta fișierul FOB.

FobView-ul lui Finn este un mic program portabil (poate rula fără a fi instalat) care poate fi folosit pentru a deschide fișiere FOB, precum și pentru a compara două fișiere pentru diferențe. De asemenea, acceptă fișiere FBK, TXT și XML care au fost create în Microsoft Dynamics NAV.

Nu suntem pe deplin siguri dacă acest lucru va funcționa, dar este posibil să puteți deschide fișiere FOB cu un editor de text, astfel încât să puteți citi versiunea text a fișierului. Vă rugăm să știți, totuși, că acest lucru nu va face fișierul să funcționeze ca și cum ar fi să îl deschideți cu programul Microsoft. Tot ce ați putea face cu adevărat este să editați conținutul fișierului, precum orice referințe pe care le are.

Unele fișiere FOB pot fi în schimb un tip de fișier imagine exportat cu IBM FileNet Content Manager. Nu suntem siguri de detalii, dar știm că unii utilizatori ai acelui software au exportat programul o imagine cu extensia greșită, ca .FOB, chiar dacă ar trebui să fie BMP, TIFF sau un alt format. Dacă așa ați obținut fișierul FOB, atunci redenumirea acestuia cu extensia de fișier adecvată poate fi tot ce trebuie să faceți pentru a-l deschide cu vizualizatorul de imagini preferat.

Redenumirea unui astfel de fișier nu este același lucru cu conversia acestuia. Tot ce face în acest context este să puneți extensia corectă a fișierului la sfârșitul fișierului, deoarece programul IBM nu a făcut-o.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul FOB, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere FOB, consultați ghidul Extensie fișier specific pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier FOB

Microsoft Dynamics NAV ar trebui să poată exporta un fișier FOB deschis într-un fișier TXT. Acest lucru este probabil realizat prin Fișier > Export meniu.

Programul finlandez FobView menționat mai sus poate exporta un fișier FOB în CSV.

Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă nu puteți deschide fișierul FOB cu programele menționate mai sus, asigurați-vă că nu îl confundați cu o altă extensie, denumită în mod similar. Unele fișiere folosesc o extensie de fișier similară, dar nu înseamnă neapărat că formatele sunt aceleași sau că pot fi deschise cu același software.

De exemplu, considerați că fișierul dvs. poate fi un fișier VOB, FOW (Family Origins) sau FXB, care nu se deschid cu același program cu care se deschid fișierele FOB.

Dacă verificați dublu extensia de fișier pentru a afla că nu aveți cu adevărat un fișier FOB, căutați extensia de fișier reală pentru a afla ce programe software pot fi utilizate pentru a deschide sau converti fișierul.