Ce este un fișier CR2? (Și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier CR2 este un fișier imagine Canon Raw Version 2.
  • Deschideți unul cu IrfanView, UFRaw, Photoshop și alți vizualizatori de fotografii.
  • Convertiți în JPG, PNG, TIFF etc. cu acele programe sau un convertor precum FileZigZag.

Acest articol explică ce sunt fișierele CR2, ce trebuie instalat pentru a deschide unul și cum să salvați fișierul într-un format de imagine diferit, cum ar fi JPG, DNG, PNG și altele.


Ce este un fișier CR2?

Un fișier cu extensia de fișier CR2 este un fișier imagine Canon Raw Version 2 creat de o cameră digitală Canon. Fișierele CR2 se bazează pe specificațiile fișierului TIFF, deci sunt de obicei de înaltă calitate, necomprimate și mari.

Programul de modelare 3D numit Poser folosește și fișiere CR2. Cu toate acestea, în loc să stocheze fotografii, fișierele Poser CR2 sunt fișiere de manipulare a caracterelor folosite pentru a păstra informații despre detalii umane, cum ar fi articulațiile și oasele, și unde și cât de mult se îndoaie.

Lifewire / Miguel Co


Cum se deschide un fișier CR2

Fișierele CR2 pot fi deschise cu programe gratuite precum IrfanView și UFRaw. Unele versiuni de Windows vă vor permite să vizualizați fișiere CR2 în mod nativ (de exemplu, într-o vizualizare a folderelor), dar numai dacă este instalat pachetul Microsoft Camera Codec sau Canon RAW Codec Software.

Deși cu siguranță nu este gratuit, Adobe Photoshop este un alt program popular folosit pentru a lucra cu fișiere CR2. Poate regla temperatura, nuanța, expunerea, contrastul, albul, umbrele și multe altele. MAGIX Xara Photo & Graphic Designer poate fi, de asemenea, capabil să deschidă și să editeze fișiere CR2.

Dacă aveți de-a face cu un fișier de manipulare a caracterelor Poser, software-ul Poser al Bondware ar trebui să fie utilizat pentru a-l deschide. Alte aplicații similare acceptă și formatul, precum DAZ Studio DAZ 3D și 3ds Max al Autodesk.


Cum se convertește un fișier CR2

Convertorul Adobe DNG este un instrument gratuit de conversie CR2 în DNG de la Adobe. Suportă nu numai fișiere CR2, ci și multe alte formate de fișiere de imagine brute, care probabil au fost create pe alte tipuri de camere digitale.

Pentru a converti un CR2 într-un alt format de imagine, începeți cu unul dintre vizualizatori și vedeți ce fel de opțiuni de export sau salvare aveți. Formate obișnuite precum JPG, TIFF, PNG și GIF sunt câteva exemple.

Având în vedere ceea ce sunt și de unde provin, nu este de mirare că fișierele CR2 pot fi mari, astfel încât utilizarea unui convertor CR2 online nu este probabil cea mai bună soluție, deoarece trebuie să încărcați fiecare fișier CR2 pe care doriți să îl convertiți. Cu toate acestea, dacă mergeți pe acest traseu, încercați Zamzar.

Cel mai bun pariu este un convertor gratuit de fișiere bazat pe software. Majoritatea sunt ușor de utilizat și funcționează pe toate sistemele de operare. În funcție de cel pe care îl alegeți, veți găsi suport pentru conversia CR2 în JPG, TIFF, GIF, PNG, TGA, BMP și alte formate, inclusiv PDF.

Este posibil să puteți converti un fișier de manipulare a caracterelor Poser utilizând programul Poser. Alte programe care pot importa fișierul pot exporta probabil fișierul CR2 într-un alt format.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment, există șanse foarte mari să citiți greșit extensia de fișier. Unele formate de fișiere fără legătură folosesc extensii de fișiere similare, dar asta nu înseamnă neapărat că deschizătoarele de fișiere respective funcționează cu celălalt format.

De exemplu, fișierele RC2 arată ca ar putea fi legate de fișierele CR2, dar ar putea fi în schimb în formatul Visual Studio Resources folosit de Visual Studio.

CRX este similar, dar în loc să fie legat de un program de imagine, este folosit ca extensie de fișier pentru extensiile browserului Chrome.

Dacă fișierul dvs. nu folosește de fapt extensia de fișier CR2, căutați literele și / sau numerele pe care le vedeți după numele fișierului pentru a afla mai multe despre formatul în care este și ce program trebuie să îl deschideți.