Ce este un fișier ACSM? (Și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier ACSM este un fișier de mesaje Adobe Content Server.
  • Deschideți unul cu Adobe Digital Editions.

Acest articol descrie ce sunt fișierele ACSM și cum să deschideți unul astfel încât să puteți descărca anumite cărți electronice.


Ce este un fișier ACSM?

Un fișier cu extensia de fișier .ACSM este un fișier de mesaje Adobe Content Server. Este folosit de Adobe Digital Editions pentru a activa și descărca conținut protejat Adobe DRM.

Fișierele ACSM nu sunt fișiere eBook în sens regulat; nu pot fi deschise și citite ca alte formate de cărți electronice, cum ar fi un EPUB sau PDF. De fapt, fișierul ACSM în sine nu este altceva decât informații care comunică cu serverele Adobe. Nu există o carte electronică „blocată în interiorul” fișierului ACSM și nici nu există o modalitate de a extrage cartea din fișierul ACSM.

În schimb, fișierele ACSM conțin date de la serverul de conținut Adobe care sunt utilizate pentru a autoriza că cartea a fost achiziționată legal, astfel încât fișierul eBook real să poată fi descărcat pe computerul dvs. prin intermediul programului Adobe Digital Editions și apoi să fie citit din același software pe oricare dintre dispozitivele dvs.

Cu alte cuvinte, odată ce dispozitivul dvs. este configurat corect, puteți deschide un fișier ACSM pentru a înregistra cartea pe ID-ul cu care ați configurat Adobe Digital Editions și apoi citiți cartea pe orice dispozitiv care rulează ADE cu același ID de utilizator. , fără a fi nevoie să o răscumpere. Mai jos sunt mai multe informații despre acest proces.

Lifewire / Derek Abella


Cum se deschid fișiere ACSM

Adobe Digital Editions deschide fișiere ACSM pe dispozitivele Windows, macOS, Android și iOS. Când cartea este descărcată de pe un dispozitiv, aceeași carte poate fi descărcată pe orice alt dispozitiv care utilizează Adobe Digital Editions sub același ID de utilizator.

Este posibil să vi se solicite să instalați Norton Security Scan sau un alt program fără legătură în timpul configurării ADE. Puteți renunța la el, dacă doriți.

Folosește Ajutor > Autorizați computerul opțiunea de meniu din Adobe Digital Editions pentru a vă conecta contul de furnizor de cărți electronice la Adobe Digital Editions. Această procedură prevede cărțile dvs. celelalte dispozitive, că acestea pot fi re-descărcate în cazul în care dispozitivul eșuează sau cartea este ștearsă și că nu trebuie să cumpărați din nou cartea pentru celelalte dispozitive.

Citiți datele protejate prin Adobe DRM prin contul pe care l-ați introdus pe ecranul de autorizare respectiv.

De asemenea, puteți autoriza computerul fără un ID bifând caseta corespunzătoare prin ecranul Autorizați computerul.


Cum se convertește un fișier ACSM

Deoarece un fișier ACSM nu este o carte electronică, nu poate fi convertit într-un alt format de carte electronică, cum ar fi PDF, EPUB etc. Fișierul ACSM este doar un fișier text simplu care descrie cum să descărcați cartea electronică reală, care ar putea, de fapt, fie un PDF etc.

Pentru a găsi cartea descărcată de ADE folosind fișierul ACSM, faceți clic dreapta pe carte în Adobe Digital Editions și alegeți Afișați fișierul în Explorer. În Windows, acest lucru este cel mai probabil în folderul C: Users [nume utilizator] Documents My Digital Editions .


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Deoarece este puțin diferit de alte formate de fișiere, dacă nu puteți deschide fișierul ACSM, intrați în erorile pe care le vedeți. Dacă apare o eroare de autentificare la deschiderea cărții electronice, este posibil să nu fiți conectat sub același ID care a achiziționat cartea sau să nu aveți instalat ADE.

Cu toate acestea, dacă ați făcut totul corect și fișierul dvs. încă nu se deschide cu sugestiile de mai sus, verificați din nou extensia de fișier pentru a vă asigura că citește de fapt „ACSM”. Unele formate de fișiere utilizează o extensie de fișier care este scrisă similar cu ACSM, dar este de fapt diferită și, prin urmare, necesită programe diferite.