Ce este parola deschisă a unui document? (Parola de utilizator PDF)

O parolă de deschidere a documentului este o parolă utilizată pentru a restricționa deschiderea unui fișier PDF. În schimb, parolele proprietarului PDF sunt utilizate pentru a oferi restricții de document în fișierele PDF.

În timp ce această parolă se numește parola de deschidere a documentului în Adobe Acrobat, alte programe PDF se pot referi la această parolă ca parola de utilizator PDF sau parola de deschidere a documentului PDF.


Cum să setați o parolă de deschidere a documentului pe un PDF

Unele cititoare de PDF vă pot permite să protejați deschiderea PDF-ului cu o parolă, dar de obicei sunt instrumente specializate care includ această opțiune. Există, de asemenea, unii creatori de PDF care au opțiunea de a crea o parolă de utilizator PDF.

Cu instrumentele care creează PDF-uri, trebuie să începeți în mod normal cu un fișier care nu este PDF (deoarece ideea este să creați un PDF) și, prin urmare, nu sunt atât de utile dacă doriți să deschideți un document parola pentru un fișier .PDF existent.

Puteți instala versiunea de încercare gratuită a Adobe Acrobat pentru a proteja un PDF cu o parolă sau, desigur, puteți utiliza versiunea completă dacă o aveți. Folosește Fișier > Proprietăţi meniul și apoi Securitate fila pentru a găsi fișierul Metoda de securitate opțiune. Alege Securitate parolă și apoi selectați opțiunea din noua fereastră numită Solicitați o parolă pentru a deschide documentul. Introduceți o parolă în acel câmp de text pentru a crea parola de deschidere a documentului pentru fișierul PDF.

Alte două opțiuni pentru adăugarea unei parole într-un PDF este utilizarea site-ului web Soda PDF sau Sejda. Sunt foarte ușor de utilizat: încărcați fișierul PDF pe site-ul web și apoi introduceți parola pe care doriți să o utilizați.

Pagina PDF Password Protect de pe Smallpdf.com este un site similar în care puteți opri deschiderea unui PDF, cu excepția cazului în care parola pe care o alegeți este introdusă. Puteți utiliza două PDF-uri pe site-ul lor pe zi, fără a plăti.


Cum să spargeți sau să eliminați un document PDF Deschideți parola

Parolele deschise pentru documente nu sunt ușor piratate, dar există câteva instrumente de recuperare a parolelor PDF care pot face acest lucru printr-un atac cu forță brută, având suficient timp.

Site-ul Smallpdf.com este un exemplu. După ce ați încercat să eliminați parola pentru dvs., vă va solicita să introduceți parola dvs. dacă nu reușește. În orice caz, elimină parola pentru dvs., astfel încât să o puteți descărca înapoi pe computer și să o utilizați ca fișier PDF obișnuit.

Așa cum ați citit mai sus, Smallpdf.com poate gestiona doar două PDF-uri pe zi, pentru utilizatorii gratuiți. Aceasta înseamnă că puteți seta o parolă pentru două fișiere PDF, puteți elimina parola de utilizator pentru două fișiere PDF sau puteți face o combinație a ambelor, implicând doar două fișiere în fiecare zi.

Pentru a elimina pur și simplu parola, puteți deschide documentul în Adobe Acrobat. Desigur, vă va face să introduceți parola înainte de a putea merge mai departe, după care puteți urma aceiași pași descriși mai sus pentru setarea parolei de utilizator, dar alegând Fără securitate în loc de Securitate parolă.

În timp ce site-ul web Soda PDF menționat mai sus este utilizat pentru securizarea unui PDF, pagina Soda PDF Deblocare PDF vă permite să eliminați parola. Spre deosebire de un cracker de parole PDF, trebuie să știți parola. Acest site este util dacă doriți doar să eliminați protecția prin parolă.