Ce este Acquia și cum se raportează la Drupal?

Drupal este un sistem de gestionare a conținutului (CMS) gratuit. Acquia este o companie care oferă servicii Drupal plătite și, de asemenea, contribuie în mod liber la codul important pentru comunitatea Drupal.

Confuzia dintre cei doi provine din faptul că aceeași persoană, Dries Buytaert, a început ambele proiecte. În 2001, Buytaert a lansat Drupal ca software open-source. De atunci, el și mii de alții au lucrat pentru a crea Drupal în popularul CMS open source care este astăzi. Puteți descărca, utiliza și modifica Drupal și mii de module Drupal, gratuit.


Istoria Acquiei

În 2007, după câțiva ani de conducere a dezvoltării Drupal în timpul liber, Buytaert a anunțat că va lansa o companie Drupal: Acquia. Se apropia de sfârșitul doctoratului. a studiat și a decis să-și transforme pasiunea pentru Drupal într-un mijloc de trai. El și-a explicat gândirea pe site-ul său:

Deci, ce lipsește? Sunt două lucruri: (i) o companie care mă sprijină în a oferi leadership comunității Drupal ... și (ii) o companie care este pentru Drupal ceea ce sunt Ubuntu sau RedHat pentru Linux. Dacă vrem ca Drupal să crească cu cel puțin un factor de 10, păstrarea lui Drupal ca un proiect de hobby așa cum este astăzi și luarea unui loc de muncă regulat de programare la o mare bancă belgiană nu o va reduce.

Astăzi, Acquia oferă o combinație de servicii Drupal. În mod critic, Acquia nu a blocat Drupal în software-ul proprietar. După cum a spus Buytaert:

Acquia nu va furniza Drupal sau o sursă apropiată.

În schimb, Acquia oferă servicii Drupal plătite, cum ar fi găzduirea specializată Drupal, migrarea în Drupal, asistență și instruire. Compania investește, de asemenea, în dezvoltarea generală a Drupal și lansează această lucrare înapoi în comunitate. De exemplu, puteți descărca gratuit desktopul Acquia Dev și puteți rula site-uri private Drupal pe un computer Windows sau Mac. Multe module gratuite de pe site-ul Drupal sunt întreținute de Acquia.

Pentru a rezuma, atunci când vedeți „Acquia Drupal” nu înseamnă că Acquia revendică autoritatea asupra Drupal sau că au creat o versiune specială a Drupal de care trebuie să vă faceți griji.