Ce a fost centrul de joc și ce i s-a întâmplat?

IOS-ul Apple este o platformă de jocuri video mobilă de vârf. Jocurile disponibile pentru iPhone și iOS sunt distractive, dar jucătorii și dezvoltatorii au aflat că jocurile sunt chiar mai bune atunci când se joacă cu prietenii direct pe internet. Aici intervine centrul de jocuri Apple.

Aplicația Game Center a fost introdusă în iOS 4.1. Apple a întrerupt aplicația în iOS 10 și a mutat unele dintre caracteristicile sale pe iOS.


Ce este Game Center?

Game Center este un set de caracteristici specifice jocurilor pe care le puteți folosi pentru a găsi oameni împotriva cărora să jucați. De asemenea, puteți compara statisticile și realizările dvs. cu alți jucători.

Obținerea Game Center necesită iOS 4.1 sau o versiune ulterioară, până la iOS 10, dar neinclusiv. Dacă dispozitivul care rulează ceva mai vechi decât iOS 10, este posibil să aibă Game Center.

De asemenea, aveți nevoie de un ID Apple pentru a configura un cont Game Center. Deoarece Game Center a fost încorporat în aceste versiuni de iOS, nu este nevoie să descărcați altceva decât jocuri compatibile.

Game Center funcționează și pe Apple TV și unele versiuni de macOS.


Ce s-a întâmplat cu Game Center în iOS 10 și versiuni ulterioare?

La introducerea sa, Game Center era o aplicație autonomă. Această abordare s-a schimbat cu iOS 10 când Apple a întrerupt aplicația Game Center. În locul aplicației, Apple a creat unele caracteristici ale Game Center ca parte a iOS.

Funcțiile Game Center care pot fi disponibile utilizatorilor includ:

  • Clasamentele
  • Provocări pentru alți jucători
  • Realizări în joc
  • Împărtășirea realizărilor
  • Înregistrare gameplay

Funcțiile anterioare ale Game Center care nu mai sunt disponibile includ:

  • Stare
  • Poza de profil
  • Abilitatea de a adăuga prieteni
  • Abilitatea de a vedea jocurile și statisticile prietenilor

Bazându-se pe dezvoltatorii de aplicații pentru a sprijini Game Center, utilizarea acestor funcții este dificilă. Dezvoltatorii pot accepta toate caracteristicile Game Center, unele dintre ele sau deloc. Nu există o experiență consistentă cu Game Center și este dificil să știi ce caracteristici, dacă există, vin cu un joc înainte de a-l descărca. 


Gestionați contul dvs. din centrul de jocuri

Game Center folosește același ID Apple pe care îl folosiți pentru a cumpăra din iTunes Store sau App Store. Creați un cont nou dacă doriți, dar nu este necesar. Chiar dacă Game Center nu mai există ca aplicație, puteți gestiona unele aspecte ale contului dvs. Game Center:

  1. Pe ecranul de pornire iPhone, atingeți setările.

  2. Selectați Game Center.

  3. Porniți Game Center comutator.

  4. Porniți Jucători din apropiere comutați comutatorul pentru a juca jocuri cap la cap cu jucătorii din apropiere.

    Trebuie să aveți un joc compatibil Game Center și să fiți conectat la Wi-Fi sau Bluetooth pentru a vă juca cu un alt jucător.

  5. În Profilul centrului de joc , atingeți numele dvs. pentru a vă deschide profilul. Acest nume este modul în care sunteți identificați cu alți jucători care vă invită la jocuri.

  6. În ecranul de profil, atingeți Poreclă și introduceți un nou nume sau poreclă.

  7. Robinet Făcut.

O schimbare la Game Center în iOS 10 și versiunile ulterioare este că prietenii individuali nu pot fi adăugați sau șterși din rețeaua dvs. Game Center de pe iPhone. Singura opțiune este să eliminați fiecare prieten Game Center pe care îl aveți. Deoarece nu există nicio modalitate de a adăuga prieteni, asigurați-vă că acesta este ceea ce doriți înainte de a o face. Pentru a elimina prietenii, accesați ecranul Game Center, atingeți Prieteni, Apoi selectați Inlătură tot.


Cum să obțineți jocuri compatibile cu Game Center

Găsirea jocurilor compatibile cu Game Center obișnuia să fie simplă: le puteți răsfoi sau căuta în aplicația Game Center. De asemenea, au fost etichetate clar în App Store cu o pictogramă Game Center.

Acum, jocurile nu indică clar nicăieri că acceptă aceste caracteristici. Găsirea lor este încercare și eroare. Căutați în App Store Centru de jocuri pentru a găsi jocuri compatibile care oferă unele caracteristici Game Center.


Cum să știți dacă o aplicație acceptă Game Center

Când lansați un joc care acceptă Game Center, un mic mesaj alunecă în jos din partea de sus a ecranului cu pictograma Game Center (patru sfere colorate interconectate). Mesajul spune Welcome Back și vă arată numele de utilizator Game Center. Dacă vedeți acel mesaj, aplicația acceptă unele caracteristici Game Center.

Jocuri și provocări multiplayer

Deoarece nu toate jocurile care acceptă Game Center oferă toate caracteristicile sale, instrucțiunile de utilizare a acestor funcții sunt incomplete sau inconsistente. Diferite jocuri implementează caracteristicile diferit, deci nu există o singură modalitate de a le găsi și de a le folosi.

Multe jocuri acceptă jocuri multiplayer, meciuri de la cap la cap și provocări. În Provocări, vă invitați prietenii din Game Center să vă învingă scorurile sau realizările într-un joc. Găsirea acestor caracteristici este diferită în fiecare joc, dar locuri bune de căutat se află în clasament și în domeniile de realizare sub un Provocări tab.

Vizualizați-vă statisticile

Multe jocuri compatibile Game Center vă urmăresc realizările și premiile. Pentru a vizualiza aceste statistici, găsiți clasamentul sau secțiunea realizări a aplicației. Este indicat cu o pictogramă asociată cu câștigătoare sau statistici, cum ar fi o coroană, un trofeu sau un buton etichetat Game Center într-un meniu de opțiuni sau în meniurile cu statistici și obiective. După ce găsiți această secțiune în joc, pot exista și alte opțiuni, inclusiv:

  • Realizările: Acestea sunt succesele tale în joc. Fiecare joc are un set diferit de realizări pentru anumite obiective sau sarcini. Sunt urmărite aici.
  • Clasamentele: Aceasta arată clasamentul dvs. pe diferite criterii, în comparație cu prietenii din Game Center și cu toți jucătorii jocului. 

Realizați înregistrări pe ecran în Game Center

IOS 10 a schimbat dramatic Game Center, dar a oferit un singur avantaj: capacitatea de a înregistra gameplay pentru a le împărtăși altora. În iOS 10 și versiunile ulterioare, dezvoltatorii de jocuri trebuie să implementeze această caracteristică în mod specific. În iOS 11 și versiunile ulterioare, înregistrarea ecranului este o caracteristică integrată a iOS. Chiar și pentru jocurile cu funcționalitate încorporată, procesul variază.

Pentru a realiza o înregistrare pe ecran:

  1. Apăsați pe aparat foto pictogramă sau record buton. Specificul poate fi diferit în diferite jocuri.

  2. În camera sau fereastra de înregistrare, atingeți Ecran de înregistrare.

  3. Când ați terminat înregistrarea, atingeți Stop.

Limitați sau dezactivați Game Center

Părinții care sunt îngrijorați de interacțiunea copiilor lor cu străini online pot folosi restricțiile parentale Game Center pentru a dezactiva funcțiile multiplayer și prieten. Această caracteristică permite copiilor să urmărească statisticile și realizările, dar îi izolează de contactele nedorite sau neadecvate.

Deoarece Game Center nu mai este o aplicație autonomă, nu o puteți șterge sau funcțiile sale. Dacă nu doriți ca aceste funcții să fie disponibile, configurați restricțiile părintești.