Captură de ecran pe Mac Nu funcționează? 5 moduri de a o remedia

Funcția de captură de ecran este încorporată în macOS, deci nu aveți nevoie de niciun software suplimentar; ar trebui doar să funcționeze. Când captura de ecran de pe un Mac nu funcționează, lipsește un instrument util pentru depanarea și comunicarea ideilor prin e-mail și mesaje text.

Indiferent dacă utilizați comenzile rapide de la tastatură încercate și adevărate pentru a face capturi de ecran sau preferați să treceți prin aplicația Previzualizare sau aplicația Screenshot (în Mojave sau o versiune ulterioară) în acest scop, una dintre aceste remedieri ar trebui să pună în funcțiune funcția de captură de ecran Mac.

Getty Images

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor cu macOS Catalina (10.15) prin macOS Sierra (10.12), cu excepția celor menționate.


Cum se remediază o captură de ecran pe un Mac care nu funcționează

Este rar că capturile de ecran nu funcționează pe un Mac, deci poate fi ușor să descoperiți de ce Mac-ul dvs. nu funcționează conform așteptărilor. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a identifica problema. Dacă orice altceva funcționează corect pe Mac, tastatura funcționează corect și poate fi exclusă ca sursă a problemei.

  1. Opriți Mac-ul și porniți-l din nou. Rularea unui Mac pentru perioade lungi de timp fără oprirea acestuia îl poate face să funcționeze ineficient sau să împiedice anumite aplicații să funcționeze corect. Dacă funcția de captură de ecran de pe Mac nu funcționează, opriți Mac-ul și porniți-l din nou.

  2. Verificați setările de comenzi rapide de la tastatură. Aceste setări sunt activate în mod implicit, dar pot fi dezactivate la un moment dat sau setate la alte combinații de tastatură decât cele implicite. Pentru a verifica acest lucru, accesați System Preferences > Tastatură > Comenzi rapide. Acolo puteți vedea dacă comenzile rapide de la tastatură au fost dezactivate sau reatribuite la alte acțiuni.

  3. Resetați NVRAM. Similar cu o repornire simplă, resetarea memoriei cu acces aleatoriu non-volatil (NVRAM) poate rezolva uneori problemele cu aplicațiile și funcționalitatea de bază pentru Mac. Această memorie este responsabilă pentru controlul multor setări interne ale computerului.

  4. Confirmați locația pentru salvarea capturilor de ecran în aplicația Screenshot. Deși implicit este salvarea capturilor de ecran pe desktop, dacă ați modificat setarea, capturile de ecran se pot ascunde undeva pe care nu le-ați uitat. Verificați locația pe bara de meniu plutitoare.

  5. Verificați setările Dropbox. Dacă aveți Dropbox pe Mac, este posibil să îl setați astfel încât capturile de ecran să fie salvate în Dropbox, mai degrabă decât pe desktopul Mac-ului.